Belföld

Orbán Viktor: a migráció bűnözést és terrorizmust eredményez

Magyarország már 2015-ben azt mondta, hogy a migráció bűnözést, terrorizmust, kezelhetetlen politikai feszültségeket és rengeteg kiadást eredményez – emlékeztetett Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Akkor “éppen csak meg nem feszítettek bennünket” – idézte fel a miniszterelnök a brüsszeli reakciókat. Úgy fogalmazott: a kerítés “vérvád” volt.

Ma már majdnem minden európai ország azt képviseli a migráció kérdésében, amit Magyarország képviselt 2015-ben – tette hozzá.

A kormányfő hangsúlyozta: Magyarország kidolgozta a modellt, hogyan kell megvédeni az országot és a kontinenst. A migránsok kérelmét akkor kell elbírálni, amikor még kívül vannak Európán – hangsúlyozta.

Brüsszel ennek ellenére még mindig támadja az egyetlen sikeres határvédelmi modellt.

Újabb nemzeti konzultáció jöhet

Újabb nemzeti konzultációval erősítené meg az egységet a választók és az ország politikai vezetése között a miniszterelnök. Mi most azt akarjuk, és ezt is fogom javasolni, hogy legyen egy újabb nemzeti konzultáció – fogalmazott a kormányfő. A nemzeti konzultáció egy jó eszköz, arra való, hogy feltegyük a nagyon komoly kérdéseket, most is van 10-11 komoly kérdés, és az embereknek adjunk lehetőséget arra, hogy elmondják a véleményüket – tette hozzá.

Kifejtette: a rendszeresen beérkező milliós válaszszám “létrehoz egy nagy támogatottságot a kormány mögött, és akkor a kormány magabiztosan és kellő erőpozícióból tárgyalhat Brüsszelben, akkor is, ha orkánszerű ellenszélben kell ezt tennie”.

Változás kell Brüsszelben

Brüsszelben változásra van szükség, mert az Európai Uniónak most olyan vezetői vannak, akik nem tudják kezelni a megváltozott ukrajnai helyzetet és a migrációt – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Hangsúlyozta: ezért is változást elérni a soron következő európai parlamenti választáson.

A kormányfő emlékeztett: az ukrajnai háború kitörésekor az EU terve az volt, hogy Ukrajna “kezdjen egy honvédő háborút”, és adják ők a vérüket, az unió pedig a pénzt és a katonai eszközöket ehhez, mert reális esély van arra, hogy győznek a fronton. Amíg ez egy reális forgatókönyv, addig lehet beszélni arról, hogy pénzt adjunk ennek a stratégiai célnak az elérésére.

De ma már mindenki tudja, csak nem meri kimondani, hogy ez a stratégia megbukott – fogalmazott a miniszterelnök, kijelentve, “világos, hogy az ukránok a fronton nem fognak nyerni, az oroszok a fronton nem fognak veszíteni, és szó sincs arról, hogy az orosz elnök megbukna”.

Ilyenkor azt kell mondani: az A terv megbukott, most csináljunk egy B tervet; ha van B terv, akkor beszéljünk arról, hogy az mibe kerül, és ezt a terhet hogyan osztjuk szét egymás között. Nem lehet fordítva – jelentette ki Orbán Viktor.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor

Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti

Szabó Viktor

Jaber: “Magyarország, ez a legjobb hely a világon!” + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Elképesztő: a rendszerváltás óta soha nem volt ilyen alacsony az álláskeresők száma

Szabó Viktor

Együttműködési megállapodást kötött a Gondosóra program és az OMSZ

Szabó Viktor