Szentes

Farkas Sándor: mi magyarok visszataláltunk a főútra, amely tovább visz bennünket a jövő, a fejlődés és a kiegyensúlyozottság felé + GALÉRIA!

Október 23. előestéjén a szentesi Fidesz szervezésében emlékeztek az októberi ifjakra. Az ünnepségen felszólalt Farkas Sándor, ünnepi műsort adtak a Szegedi Pinceszínház művészei és a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, majd mécsest gyújtottak az’56-os emlékműnél.

1956. október 23. visszavonhatatlanul szimbóluma lett a szabadság, a függetlenség, a remény és a soha el nem hagyó hit. Az idegen, megszálló szovjet birodalom azt hitte, bármit meg lehet tenni a magyar emberekkel, bármit ezzel a nemzettel, de tévedtek. Mi magyarok szabadságharcba kezdtünk és népek sora nézte néma csodálattal a magyarok bátorságát.

Vasárnap este a Fidesz szentesi szervezete emlékezett az ’56-os eseményekre. A Rózsa Gábor téren található emlékműnél a Szegedi Pinceszínház művészei és a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói adtak műsort, Kancsár Orsolya vezetésével.

Ünnepi beszédet mondott Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, amelyben kiemelte: magyarnak születtünk, magyarok vagyunk, egy büszke nemzet mely erős gyökerekkel és hittel soha nem engedte, hogy megcsorbítsák erejétől és szuverenitásától, elvegyék önazonosságát.

„1956 egy olyan út kezdete volt, amely azóta igen szerteágazó lett, sokszor kanyargós és nehéz, leágazásokkal teli, de mégis: mi magyarok visszataláltunk a főútra, amely tovább visz bennünket a jövő, a fejlődés és a kiegyensúlyozottság felé. Mint látjuk, ma Európa gyenge és védtelen. Európa sorsáról ma nem Európában döntenek! Nagy erők mozdulnak meg, hogy Európa kulturális alapjai, a hit, a család és a nemzet megszűnjenek. Most is meg kell védeni gyermekeinket, értékelnünk kell azt, hogy ma a mi városaink, falvaink biztonságosak, hogy közös nyelvet beszélünk, hogy nyugodtan, félelem nélkül sétálhatunk este is, hiszen nincs mitől tartanunk.

Ki tudunk maradni és ki is kell maradnunk Európa forrongásából! Miközben máshol a napi élet részei lettek az Európától eddig ideigen szokások, az utcai terror és az iskolákban a genderpropaganda, addig – ma is mint 1956-ban – Európa népei sora nézi néma csodálattal a magyarok bátorságát, ahogy őrizzük az európai létformát, a biztonságot, a kultúrát, az emberi méltóságot és hitet!”

Ma a hősöknek adózunk. Emlékezünk mindazokra, akik 1956-ban bátrak voltak és kiálltak a magyar önazonosságért, szabadságért. A történelem nem felejt! Viszont mindig emlékeztet; emberekre, sorsokra, családokra, településekre, hitre és összefogásra. Ma is össze kell fognunk. Ma sem szabad elfelejtenünk, hogy bár “teher alatt nő a pálma” – mely jelképe Szentes város címerének is – de a terhek alatt mindig új élet sarjad, melyet gyermekeinknek, unokáinknak és a jövő Magyarországának építünk. – mondta el Farkas Sándor.

Az ünnepség végén mécsesekkel hajtottak fejet a hősök előtt az ’56-os emlékműnél.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Lampionos felvonulás fényes nappal

Szabó Viktor

A holdbeli csónakost mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Szentest a katasztrófavédelem mentheti meg a csípős helyzettől

Szabó Viktor

Ezen a hétvégén sem pihentek a szentesi táncosok

Szabó Viktor

CS3.HU EXKLUZÍV: Megkérdeztük Farkas Sándort a szentesi gyilkosságról

Szabó Viktor

HIVATALOS: Azonosították a szentesi gyilkosság elkövetésével gyanúsítható személyt!

Szabó Viktor

Ünnepélyes ezredsorakozót tartottak Szentesen + FOTÓK + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Életeket mentett Bozó Zoltán és csapata

Szabó Viktor

Eltűnés miatt keresnek egy szentesi fiatalt

Szabó Viktor