Belföld

Márki-Zay házhoz ment a pofonért Izrael-ügyben is, de hamar szembesítették a valósággal

Az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje a magyarokat kimenekítő repülőgépeket kérte számon a kormányon, miközben a gépek már úton voltak Budapestre írja a Mandiner.

A kisstílű, szűklátókörű politikai haszonszerzés iskolapéldáját mutatta be Márki-Zay Péter egy Facebook-posztjával, akit a külügyminisztérium sajtószóvivője szembesített a valósággal.

Márki-Zay: Nem a szavak ideje van itt most, Külügyminiszter úr! Azonnal haza kell hozni az Izraelben ragadt magyarokat! Hol van most az a katonai gép, amit Orbán Viktor és Szijjártó Péter előszeretettel használ? Nem a szavak ideje van itt most, Külügyminiszter úr!”  – posztolta Márki-Zay Facebookon, mint kiderült, vélhetően mindenfajta előzetes tájékozódás nélkül.

Hamar megérkezett a válasz

Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtószóvivője kommentben reagált az ellenzéki városvezető posztjára. „Jó lenne, ha legalább akkor nem a poltikai haszonszerzés motiválná, amikor magyar emberek élete van veszélyben” – írta Márki-Zaynak.

Hódmezővásárhely polgármesterének bejegyzése idején már több száz kimenekített magyarral a fedélzetén éppen úton volt Budapestre a magyar légierő Márki-Zay által említett gépe.

A kimenekített magyarok már biztonságban vannak, tájékoztatott róla Szijjártó Péter vasárnap este, aki hangsúlyozta: az idejekorán adott tájékoztatás ebben az esetben is magyar állampolgárok százainak életét veszélyeztette volna.”


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A vidék erősödése egész Magyarországot teszi gazdagabbá

tk_arpad

Két éve jár a vasútvillamos Hódmezővásárhely és Szeged között

Szabó Viktor

Agrárminisztérium: 125 ezer gazdálkodóhoz már eljutott a támogatási előleg

Szabó Viktor

Friss felmérés: a magyarok ellenzik Ukrajna további finanszírozását

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Európának készülnie kell arra, hogy egyedül marad Ukrajnával

Szabó Viktor

Parlament elé került a szuverenitásvédelmi törvény

Szabó Viktor

Farkas Sándor: Az Agrárminisztérium a jövőben is kiemelten kívánja támogatni a vidéki térségekben történő infrastrukturális beruházások megvalósítását

Szabó Viktor

Kövér László: ez a mi országunk, és meg is fogjuk tartani!

Szabó Viktor

Decembertől Szentesen, Csongrádon és Kisteleken is többet kereshetnek a munkavállalók

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább