Belföld

Márki-Zay házhoz ment a pofonért Izrael-ügyben is, de hamar szembesítették a valósággal

Az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje a magyarokat kimenekítő repülőgépeket kérte számon a kormányon, miközben a gépek már úton voltak Budapestre írja a Mandiner.

A kisstílű, szűklátókörű politikai haszonszerzés iskolapéldáját mutatta be Márki-Zay Péter egy Facebook-posztjával, akit a külügyminisztérium sajtószóvivője szembesített a valósággal.

Márki-Zay: Nem a szavak ideje van itt most, Külügyminiszter úr! Azonnal haza kell hozni az Izraelben ragadt magyarokat! Hol van most az a katonai gép, amit Orbán Viktor és Szijjártó Péter előszeretettel használ? Nem a szavak ideje van itt most, Külügyminiszter úr!”  – posztolta Márki-Zay Facebookon, mint kiderült, vélhetően mindenfajta előzetes tájékozódás nélkül.

Hamar megérkezett a válasz

Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtószóvivője kommentben reagált az ellenzéki városvezető posztjára. „Jó lenne, ha legalább akkor nem a poltikai haszonszerzés motiválná, amikor magyar emberek élete van veszélyben” – írta Márki-Zaynak.

Hódmezővásárhely polgármesterének bejegyzése idején már több száz kimenekített magyarral a fedélzetén éppen úton volt Budapestre a magyar légierő Márki-Zay által említett gépe.

A kimenekített magyarok már biztonságban vannak, tájékoztatott róla Szijjártó Péter vasárnap este, aki hangsúlyozta: az idejekorán adott tájékoztatás ebben az esetben is magyar állampolgárok százainak életét veszélyeztette volna.”- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor

Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti

Szabó Viktor

Jaber: “Magyarország, ez a legjobb hely a világon!” + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Elképesztő: a rendszerváltás óta soha nem volt ilyen alacsony az álláskeresők száma

Szabó Viktor