Mindszent Sport

Világkupán versenyez a mindszenti Ugrai Panna

Tizenkilenc magyar versenyző indul az úszók világkupa-sorozatának berlini nyitányán, amelyre péntektől vasárnapig kerül sor. A mindszenti Ugrai Panna, a Hód Úszó SE versenyzője egy enyhébb betegség után utazik a német fővárosba, de mindent megtesz, hogy a legjobbat nyújtsa.

Itt az ősz, úgyhogy kezdődik a medencés úszó Világkupa-szezon. Ezúttal csak három fordulót rendeznek a medencés Világkupa-sorozatban, amelynek első állomására Berlinben, október 6-8. között kerül sor. A német főváros medencéje már ismerős a nemzetközi mezőnynek, hiszen 2000 óta 18 világeseménynek volt a helyszíne. A 2024-es párizsi olimpiára való tekintettel a Vk-futamokat ezúttal 50 méteres medencében rendezik. Az sorozat teljes pénzdíjazása közel 1.2 millió dollár (pontosan: $1,196,000 + az esetleges világcsúcsok, amelyekért rekordonként 10.000 dollár jár) lesz idén.

Az úszók valamennyi versenyszámban megmérethetik magukat, viszont a 800m és az 1500m gyors, valamint a váltók futamait elosztották a három helyszín között, Berlinben 800m női gyors és 1500m női gyors lesz terítéken, illetve a női 4x100m és a női 4x200m gyorsváltókban indulhatnak a csapatok.

A világszövetség honlapján olvasható nevezési lista alapján tíz magyar férfi és kilenc női úszó ugrik majd medencébe Berlinben.

Az egyéni számokat tekintve Ugrai Panna a tervek szerint 50m gyorson, 100m gyorson, 200m gyorson, 50m háton, és 100m pillangón áll rajthoz.

A viadalon a délelőtti előfutamokat 9 órától, a döntőket pedig 18 órától rendezik meg.

A vk-sorozat második állomása jövő héten Athénban lesz, majd október 20. és 22. között a budapesti Duna Arénába látogat a mezőny.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Saját elvtársait is szégyelli Gyurcsány mindszenti embere

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

A mindszenti emberek segítenek, a baloldal gyűlöletet kelt

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Mindszentre érkezik a Csík zenekar

Szabó Viktor