Mindszent Sport

Világkupán versenyez a mindszenti Ugrai Panna

Tizenkilenc magyar versenyző indul az úszók világkupa-sorozatának berlini nyitányán, amelyre péntektől vasárnapig kerül sor. A mindszenti Ugrai Panna, a Hód Úszó SE versenyzője egy enyhébb betegség után utazik a német fővárosba, de mindent megtesz, hogy a legjobbat nyújtsa.

Itt az ősz, úgyhogy kezdődik a medencés úszó Világkupa-szezon. Ezúttal csak három fordulót rendeznek a medencés Világkupa-sorozatban, amelynek első állomására Berlinben, október 6-8. között kerül sor. A német főváros medencéje már ismerős a nemzetközi mezőnynek, hiszen 2000 óta 18 világeseménynek volt a helyszíne. A 2024-es párizsi olimpiára való tekintettel a Vk-futamokat ezúttal 50 méteres medencében rendezik. Az sorozat teljes pénzdíjazása közel 1.2 millió dollár (pontosan: $1,196,000 + az esetleges világcsúcsok, amelyekért rekordonként 10.000 dollár jár) lesz idén.

Az úszók valamennyi versenyszámban megmérethetik magukat, viszont a 800m és az 1500m gyors, valamint a váltók futamait elosztották a három helyszín között, Berlinben 800m női gyors és 1500m női gyors lesz terítéken, illetve a női 4x100m és a női 4x200m gyorsváltókban indulhatnak a csapatok.

A világszövetség honlapján olvasható nevezési lista alapján tíz magyar férfi és kilenc női úszó ugrik majd medencébe Berlinben.

Az egyéni számokat tekintve Ugrai Panna a tervek szerint 50m gyorson, 100m gyorson, 200m gyorson, 50m háton, és 100m pillangón áll rajthoz.

A viadalon a délelőtti előfutamokat 9 órától, a döntőket pedig 18 órától rendezik meg.

A vk-sorozat második állomása jövő héten Athénban lesz, majd október 20. és 22. között a budapesti Duna Arénába látogat a mezőny.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Mindszent fideszes polgármesterjelöltje: Tudjuk biztonságban a gyermekeinket! + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Ezen a hétvégén sem pihentek a szentesi táncosok

Szabó Viktor

Áramszünet lesz Mindszenten

Szabó Viktor

Mindszenten elsőként Pálinkóné Szedlák Renáta, a Fidesz jelöltje, és csapata gyűjtötte össze a szükséges aláírásokat

Szabó Viktor

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

Mindszenten is nagyot mentek a békepárti jobboldal jelöltjei

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

Saját elvtársait is szégyelli Gyurcsány mindszenti embere

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor