Mindszent

A héten robbantják a mindszenti víztornyot

Az épület olyan rossz állapotban van, hogy a felújítása már nem érné meg, ezért lebontják, és újat építenek helyette. A robbantás csütörtök délelőtt lesz.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága, illetve a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által hozott határozatban foglalt engedélyei alapján a Mindszenti Víztorony bontását az A-HÍD Zrt. (továbbiakban Kivitelező) alvállalkozójaként a DETEX Kft. fogja elvégezni, robbantásos technikával, melyre – 2023.10.05-én kerül sor 11:30-kor.

A víztorony elbontására azért kerül sor, mert a vasbeton tartószerkezet rendkívül rossz állapotban van, teherbíró képessége számottevően csökkent, rendeltetésének megfelelően már nem használható. Felújítása nem költséghatékony, ugyanis nem biztosítja a víztorony hosszútávú és biztonságos üzemeltethetőségét. Rendeltetésétől eltérő használata ugyanúgy magával vonná a felújítás és rendszeres karbantartás szükségességét, mely rendkívül nagy terhet róna a városra.

A fentieket támasztja alá a Kivitelező változási javaslata, mely több, a víztornyot érintő szakvizsgálat, mint anyagsűrűség, vasbeton tartószerkezetének állapota, földrengésvizsgálat eredményeként készült el. Ezen szakértői vélemények alapján született meg Mindszent Város Képviselő-testületének 2021.10.07. napján egyhangúlag hozott határozata, mely az említett szakvélemények figyelembevételével a régi víztorony lebontásáról és új hidroglóbusz telepítéséről szól.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indult Mindszenten

Szabó Viktor

Ugrai Panna lett a legeredményesebb versenyző, irány az Európa-bajnokság!

Szabó Viktor

Mindszenten nem lesz adóemelés 2024-ben

Szabó Viktor

A világ legjobbjaival versenyez Ugrai Panna a hétvégén

Szabó Viktor

Súlyos baleset történt Szegvár és Mindszent között – mentőhelikopter is érkezett!

Szabó Viktor

Mindszenti tehetség hozta el az első helyet a vásárhelyi versillusztrációs versenyről

Szabó Viktor

Alpolgármesteri fogadóóra lesz Mindszenten

Szabó Viktor

Game over! Felrobbantották a mindszenti víztornyot + VIDEÓ!

Szabó Viktor

A szépkorúakat köszöntötték Mindszenten

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább