Mindszent

100 millióból lett az ország egyik legjobb partja a Mindszenti Szabadstrand

Mindszent Város Önkormányzata 100,00 millió Ft összköltségű fejlesztést valósított meg a „Mindszenti szabadstrand látványstranddá fejlesztése” című projekt keretein belül. A 100,00 millió Ft összköltség 91,25 millió Ft vissza nem térítendő, a TOP-1.2.1-16-CS1-2017-00006 azonosító számú projekt 100%-os támogatásából, és további 8,75 millió Ft önerőből tevődik össze.

A TOP-1.2.1-16-CS1-2017-00006 azonosítószámú pályázat keretében a Tisza partján kialakításra került egy ködszínház, egy hajó alakú közösségi tér büfével, egy játszótér, öltözők, zuhanyzók, wifi és kamerarendszer, valamint a látogatók számára parkolók, köztük egy akadálymentes parkoló.

A ködszínház a Tisza Baks felőli oldalán a vízben került elhelyezésre. Két nagy teljesítményű szivattyú ködfátyolt „lövell” a levegőbe, így létrehozva egy akár 200 m2 nagyságú „vetítő vásznat”. A létrejövő felületre Mindszent strandjáról nagy teljesítményű projektor segítségével jó minőségben akár film is vetíthető.

A kialakított hajó alakú közösségi tér, egy mobil elemekből kialakított kerti vendéglátó egységből áll, amely egy büfé épületben végződik. A kerti vendéglátó egységrészben oszlopok kerültek elhelyezésre, melyekre árnyékolókat feszítettek ki úgy, hogy az összkép egy hajót formáljon. A mobil egységrész úgy került kialakításra, hogy egy tiszai áradás alkalmával szükség esetén elbontható legyen. A kialakított hajó mérete meghaladja a 35 métert, így nem csak a partról, de a vízről is látványos eleme a strandnak.

A part mentén, a beruházás részeként kialakításra kerültek még öltözők, zuhanyzók, wifi és kamerarendszer, egy játszótér, valamint a vendégek fogadására alkalmas parkolók, köztük akadálymentes parkoló és mosdó helyiség is. 

A beruházásnak köszönhetően a mindszenti szabadstrand még vonzóbb lett az ide látogatók körében.

A ködszínház első előadására 2022.augusztus 20-án került sor.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Felújítják a mindszenti óvodát

Szabó Viktor

Szúnyoggyérítés lesz Derekegyházon és Mindszenten

Szabó Viktor

Árhullám érkezik a Tiszán, akár 2 méterrel is emelkedhet a vízszint Csongrádnál

Szabó Viktor

Ilyet sem láttál még: foggal húzták el a mindszenti kompot + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Lampionos felvonulás lesz a Tiszán Mindszentnél

Szabó Viktor

Mindszent olimpikont ad a világnak – Ugrai Panna kerettag!

Szabó Viktor

Keressük a szavakat: a mindszenti Ugrai Panna ismét Eb-dobogón!

Szabó Viktor

Elképesztő teljesítmény: a mindszenti Ugrai Panna újabb Európa-bajnoki címet szerzett

Szabó Viktor

Európa-bajnok lett a mindszenti Ugrai Panna

Szabó Viktor