Kék Hírek Szentes

Megvadult kutyák támadtak az utcán közlekedőkre – vádat emeltek a gazdájuk ellen

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki úgy tartotta kutyáit, hogy azok az utcán sétálókra támadtak.

A vádirat szerint a vádlott egy szentesi kertes ingatlanban lakott családjával és több kutyával együtt. Az udvarba egy házilag eszkábált nagykapun lehetett bejutni, amely azonban nem felelt meg a biztonságos kutyatartás feltételeinek, alkalmatlan volt arra, hogy a zárva tartást biztosítsa. Ezen túlmenően a férfi kutyáit falkában tartotta, semmilyen oltásban nem részesültek, ápolatlanok voltak, az udvaron felhalmozott hulladék között éltek. Mindezeken túlmenően az ebek fajtájuk miatt speciális odafigyelést, nevelést igényeltek volna, amelyet a gazdájuk szintén elmulasztott, ezért fokozatosan egyre agresszívebbé váltak – olvasható az ügyészség oldalán.

A 2021. augusztus 20-i tűzijáték a kutyákat felingerelte és a kapun ketten kijutva rátámadtak egy másnap hajnalban hazafele tartó férfira. A sértett védekezni nem tudott, a számtalan harapás miatt a helyszínen életét vesztette. A kutyák ezután egy idős, biciklivel közlekedő nőre támadtak, aki a táskájával próbált védekezni és felhívni egy ismerősét. A nő és az ismerőse egy autóba ugrottak, melyet követően a kutyák a gépkocsit támadták. A helyszínre érkező rendőrök is csak gázspray használatával tudták a kutyákat megfékezni. A nőnek súlyos sérülései keletkeztek.

Az állatokat később egy állatmenhelyen elaltatták.

A főügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével és súlyos testi sértés vétségével vádolja. A férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Fotó: illusztráció



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Egy 39 éves férfi rongált meg egy csongrádi ingatlant

Szabó Viktor

Már csak 100 km hiányzik Cseuz Lászlónak Párizsig

Szabó Viktor

Pingpongasztalt kaptak az Apponyi tér környéki szentesi gyerekek

Szabó Viktor

Halálos baleset: Vonat elé hajtott agy autó Szentes és Csongrád között

Szabó Viktor

Hova fajul a világ?! Pálinkát is loptak egy derekegyházi tanyáról!

Szabó Viktor

Újra együtt a Fivérek

Szabó Viktor

Kiválóan szerepelt a szentesi Pengő László a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-Bajnokságán, Lisszabonban

Szabó Viktor

Elöntötte Szentest az eső: 60 milliméter zúdult le

Szabó Viktor

Óriási showt nyomott Majka a Krimóban

Szabó Viktor