Kék Hírek Szentes

Megvadult kutyák támadtak az utcán közlekedőkre – vádat emeltek a gazdájuk ellen

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki úgy tartotta kutyáit, hogy azok az utcán sétálókra támadtak.

A vádirat szerint a vádlott egy szentesi kertes ingatlanban lakott családjával és több kutyával együtt. Az udvarba egy házilag eszkábált nagykapun lehetett bejutni, amely azonban nem felelt meg a biztonságos kutyatartás feltételeinek, alkalmatlan volt arra, hogy a zárva tartást biztosítsa. Ezen túlmenően a férfi kutyáit falkában tartotta, semmilyen oltásban nem részesültek, ápolatlanok voltak, az udvaron felhalmozott hulladék között éltek. Mindezeken túlmenően az ebek fajtájuk miatt speciális odafigyelést, nevelést igényeltek volna, amelyet a gazdájuk szintén elmulasztott, ezért fokozatosan egyre agresszívebbé váltak – olvasható az ügyészség oldalán.

A 2021. augusztus 20-i tűzijáték a kutyákat felingerelte és a kapun ketten kijutva rátámadtak egy másnap hajnalban hazafele tartó férfira. A sértett védekezni nem tudott, a számtalan harapás miatt a helyszínen életét vesztette. A kutyák ezután egy idős, biciklivel közlekedő nőre támadtak, aki a táskájával próbált védekezni és felhívni egy ismerősét. A nő és az ismerőse egy autóba ugrottak, melyet követően a kutyák a gépkocsit támadták. A helyszínre érkező rendőrök is csak gázspray használatával tudták a kutyákat megfékezni. A nőnek súlyos sérülései keletkeztek.

Az állatokat később egy állatmenhelyen elaltatták.

A főügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével és súlyos testi sértés vétségével vádolja. A férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Fotó: illusztráció



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tudjon meg többet a férfi-női konfliktusok kezeléséről!

Szabó Viktor

BREAKING! Megtalálták a szentesi gyilkosság elkövetőjét!

Szabó Viktor

Szabó Zoltánék megkezdték lejáratókampányukat

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: a választás tétje, hogy lesz-e valós gazdaságpolitika Szentesen

Szabó Viktor

Városnapokból baloldali kampányrendezvény a szentesiek forintjaiból

Szabó Viktor

Olvasói levél: Lampionos felvonulás fényes nappal

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

A holdbeli csónakost mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor