Szentes

Szeptembertől ismét működhet a szülészet Szentesen

Július elsejétől a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) részeként működik tovább a szentesi kórház, aminek köszönhetően megoldódik az orvoshiány, és több osztály is zökkenőmentesen működhet tovább.

Rovó László rektor az integrációról tartott keddi sajtótájékoztatón azt mondta, az egyetem orvostudományi karának és klinikai központjának jogelődje azzal a céllal jött létre, hogy a dél-alföldi régió megyéi számára a legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátást nyújtsa. Hozzátette: ma már az SZTE az ország egyik legjobb egészségügyi intézménye.

A szentesi kórház integrációja fontos lépés Csongrád-Csanád vármegye egészségügyi ellátása hatékonyságának javítása érdekében. Így a betegellátás egységes koordináció alapján működik a vármegyében – közölte az orvosprofesszor.

Az integrációval lehetőség nyílik az ellátásszervezés és egyes műtéti tevékenységek racionalizálására, az egynapos beavatkozások arányának növelésére, valamint egyes szakmai tevékenységek átszervezésére – tudatta a rektor.

Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának elnöke kifejtette, a pandémia idején nagyon szoros összefogás alakult ki a vármegye egészségügyi intézményei között, és ez a mai napig fennmaradt.

Az immár formalizált együttműködés célja a betegellátás biztonságának és színvonalának garantálása – közölte a professzor.

Farkas Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, az itt élők számára a kórház sokkal többet jelent, mint bármely más intézmény a régióban. Az integráció – melyet hosszú egyeztetések előztek meg – biztonságot hoz a térség betegellátásában – szögezte le a politikus.

Megnyugtató a környéken élők számára, hogy legkésőbb szeptembertől újraindul a szülészeti osztály január 1-jétől szünetelő működése – közölte a képviselő.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesen forgatott az M1 stábja

Szabó Viktor

Kinek ártott ez a lámpa, és ez a kuka?!

Szabó Viktor

Ellepi a gaz Szentest, felháborodtak a lakók

Szabó Viktor

Elektromos rollert lopott Szentesen, de gyorsan elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Szentesi lakosok verekedtek össze az utcán

Szabó Viktor

Kocsikból, házakból lopott egy szentesi és egy mindszenti lakos, nyomozás indult ellenük

Szabó Viktor

Baleset Szentesen! Vezessetek óvatosan!

Szabó Viktor

Idős embert raboltak ki Szentesen

Szabó Viktor

8 hónapos terhesen veszett nyoma a 15 éves szentesi születésű lánynak

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább