Szentes

Szeptembertől ismét működhet a szülészet Szentesen

Július elsejétől a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) részeként működik tovább a szentesi kórház, aminek köszönhetően megoldódik az orvoshiány, és több osztály is zökkenőmentesen működhet tovább.

Rovó László rektor az integrációról tartott keddi sajtótájékoztatón azt mondta, az egyetem orvostudományi karának és klinikai központjának jogelődje azzal a céllal jött létre, hogy a dél-alföldi régió megyéi számára a legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátást nyújtsa. Hozzátette: ma már az SZTE az ország egyik legjobb egészségügyi intézménye.

A szentesi kórház integrációja fontos lépés Csongrád-Csanád vármegye egészségügyi ellátása hatékonyságának javítása érdekében. Így a betegellátás egységes koordináció alapján működik a vármegyében – közölte az orvosprofesszor.

Az integrációval lehetőség nyílik az ellátásszervezés és egyes műtéti tevékenységek racionalizálására, az egynapos beavatkozások arányának növelésére, valamint egyes szakmai tevékenységek átszervezésére – tudatta a rektor.

Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának elnöke kifejtette, a pandémia idején nagyon szoros összefogás alakult ki a vármegye egészségügyi intézményei között, és ez a mai napig fennmaradt.

Az immár formalizált együttműködés célja a betegellátás biztonságának és színvonalának garantálása – közölte a professzor.

Farkas Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, az itt élők számára a kórház sokkal többet jelent, mint bármely más intézmény a régióban. Az integráció – melyet hosszú egyeztetések előztek meg – biztonságot hoz a térség betegellátásában – szögezte le a politikus.

Megnyugtató a környéken élők számára, hogy legkésőbb szeptembertől újraindul a szülészeti osztály január 1-jétől szünetelő működése – közölte a képviselő.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Felborult egy autó Szentesen – teljes útzár!

Szabó Viktor

Családi napot tartottak a szentesi HMG-ben

Szabó Viktor

Szijjártó Péter Szentesen: Az nem helyes, nem megy, hogy a nemzet sportvárosa sportcsarnok nélkül maradjon!

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: A változás erőt ad nekünk, a változás lehetőséget hordoz magában! + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Tenisztáborba várják a szentesi gyerekeket

Szabó Viktor

Sebestyén Márta ad ünnepi koncertet Szentesen

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: Ha Szentes fejlődni szeretne, Bozó Zoltán kiváló lehetőség erre!

Szabó Viktor

A DK bekebelezte Szabó Zoltánt

Szabó Viktor

Idős férfitől vette el a pénzét egy páros Szentesen

Szabó Viktor