Szentes

Szeptembertől ismét működhet a szülészet Szentesen

Július elsejétől a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) részeként működik tovább a szentesi kórház, aminek köszönhetően megoldódik az orvoshiány, és több osztály is zökkenőmentesen működhet tovább.

Rovó László rektor az integrációról tartott keddi sajtótájékoztatón azt mondta, az egyetem orvostudományi karának és klinikai központjának jogelődje azzal a céllal jött létre, hogy a dél-alföldi régió megyéi számára a legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátást nyújtsa. Hozzátette: ma már az SZTE az ország egyik legjobb egészségügyi intézménye.

A szentesi kórház integrációja fontos lépés Csongrád-Csanád vármegye egészségügyi ellátása hatékonyságának javítása érdekében. Így a betegellátás egységes koordináció alapján működik a vármegyében – közölte az orvosprofesszor.

Az integrációval lehetőség nyílik az ellátásszervezés és egyes műtéti tevékenységek racionalizálására, az egynapos beavatkozások arányának növelésére, valamint egyes szakmai tevékenységek átszervezésére – tudatta a rektor.

Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának elnöke kifejtette, a pandémia idején nagyon szoros összefogás alakult ki a vármegye egészségügyi intézményei között, és ez a mai napig fennmaradt.

Az immár formalizált együttműködés célja a betegellátás biztonságának és színvonalának garantálása – közölte a professzor.

Farkas Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, az itt élők számára a kórház sokkal többet jelent, mint bármely más intézmény a régióban. Az integráció – melyet hosszú egyeztetések előztek meg – biztonságot hoz a térség betegellátásában – szögezte le a politikus.

Megnyugtató a környéken élők számára, hogy legkésőbb szeptembertől újraindul a szülészeti osztály január 1-jétől szünetelő működése – közölte a képviselő.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Világcég járt a Zsoldosban

Szabó Viktor

Sport, egészség és rehabilitációs konferencia lesz Szentesen

Szabó Viktor

Ezernél is több thai érkezett Szentesre békétlenséget szítani

Szabó Viktor

Több képviselőt is kizártak Szentesen egy önkormányzati programból

Szabó Viktor

Zseniális videóval készült a Zsoldos a magyar költészet napjára

Szabó Viktor

Sziijártó Péterrel tárgyalt Bozó Zoltán

Szabó Viktor

Gólyákat mentettek szentesi állatvédők

Szabó Viktor

Politikai hangulatkeltésre akarják felhasználni Szentesen a Budapest Honvédot

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor