Külföld

Migránslázadás volt Németországban + videók!

Franciaországban még mindig az egy hétig tartó polgárháborús állapotok után takarítják az utcákat, máris újabb migránslázadás tört ki, ezúttal Németországban.

Giessen városában minden évben megrendezik az eritreaiaknak szervezett fesztivált, és minden évben tömegverekedéssel zárul. Idén sem sikerült megtörni ezt a hagyományt. A migránsok először csak az autósokat zaklatták, és blokkolták a forgalmat.

Ezután az intézkedő rendőrökre támadtak, de a járókelőket is zaklatni kezdték. Hamar elszabadultak az indulatok.

A rendőrség tájékoztatása szerint a megvadult migránshorda kövekkel, üvegekkel és egyéb tereptárgyakkal dobálta a tisztviselőket. A polgárokat arra kérték, hogy kerüljék el a város teljes területét.

Különösen érdekes az a tény, hogy a rendőrség pénteken még határozottan úgy látta, hogy nyugodtan telhet a hétvége, és megkérte a lakosságot, hogy ne terjesszenek olyan információkat, melyek szerint a migránsok ismét káoszt okoznak.

A háttérben nyilvánvalóan az eritreai polgárháború áll. A fesztivált ugyanis a kormány támogatói szervezik, a rezsim ellenzői azonban ezt meg akarják akadályozni. Ez okozza évről évre a feszültséget. Tavaly több mint harminc embert tartóztattak le, és számos rendőr megsérült még a fesztivál kezdete előtt. Akkor végül a rendezvénysorozatot meg sem tudták tartani a biztonsági kockázatok miatt.

A város megpróbálta betiltani az eseményhez rendszeresen hozzárendelt tüntetést, de ez az indítvány a közigazgatási bíróságon elbukott.  A helyiek rettegnek, mert attól félnek, hogy a franciaországihoz hasonló migránslázadás robbanhat ki Németországban is.

Németországban egyébként is rendkívül gyakori, hogy migránsok zaklatják az európaiakat, de időnként egymást is összeverik.

Forrás: magyarnemzet.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Donald Trump: az ukrajnai háborúnak azonnal véget kell érnie

Szabó Viktor

Be akarják tiltani a marhahús és a sajt fogyasztását

Szabó Viktor

Nem valami jó kilátások: Orbán Viktor szerint a nyugatiak harcolni akarnak, háború el fog húzódni + videó

Szabó Viktor

Míg Csongrádon, Szentesen és a környéken megsülünk, addig Afrikában nagy pelyhekben havazik + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Egyedül Orbán Viktorral fogott kezet az USA elnöke a NATO csúcson + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Egy németországi óvoda külön szobát akart kialakítani „szexuális játékokra”

Szabó Viktor

Férfi lett Hollandia legszebb nője

Szabó Viktor

Mérföldkőhöz érkeztünk: bolygónk legmelegebb napja volt július 3-a

Szabó Viktor

Orbán Viktor beintett az uniónak, teljes a káosz Brüsszelben

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább