Csongrád

Lángokban állnak Csongrád testvértelepülései

Ez már háború! Hetek óta randalíroznak a migránsok Franciaországban, aminek már Csongrád testvértelepülései, a AGD településszövetség tagjai is a kárát látták. Az illegális bevándorlók gyújtogattak, és még egy buszt is elloptak Couzeix településről számolt be a helyi sajtó.

A településszövetség Limusin megyében található, amely Franciaország egyik természeti kincsekben, változatos tájakban, középkori kastélyokban és várakban leggazdagabb tájegysége. A megye székhelye, Limoge pedig a legnagyobb és legszebb francia városok egyike. Csongrád testvérvárosai, a AGD településszövetség tagjai a béke szigete voltak, ám ez a gyönyörű kis ékszerdoboz (is) megváltozott. Mára a lakói félelemmel fekszenek be az ágyaikba, és csak remélni tudják, hogy úgy kelnek fel, hogy béke honol az utcákon.

Az illegális bevándorlók ugyanis fenekestül forgatták fel a környék településeinek életét. Június utolsó napjaiban törtek, zúztak, gyújtogattak a migránsok, a helyiek pedig teljes félelemben élik napjaikat. Még a rendőrség épülete sem volt biztonságban, hiszen Molotov-koktélokkal támadtak a hivatalos szervekre. Egy helyi rendőr azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy szerencsére az ablakon lévő védőrács megvédte őket a komolyabb problémától.

A migránsok még egy buszt is elloptak Couzeix egyik depójából, majd felgyújtották azt. Egy kamionsofőr is áldozattá vált, akit kilépve a jármű kabinjából, megvertek a zavargók, a kamiont pedig szintén felgyújtották.

Látva a tomboló hordát, Emile Roger Lombertie, Limoge polgármestere további 80 rendőrt kért a környékre, hogy fent tudják tartani a biztonságot.

A migránsok egy búvárfelszereléssel foglalkozó üzletet is megrongáltak, ami mindössze február óta működik a jelenlegi helyén. Betörték az ablakokat és felfeszítették az ajtókat. “Felszerelést és készpénzt loptak, de többnyire csak rongálni, törni-zúzni akartak – mondta a bolt vezetője.

„Mikor reggel 8-kor elindultam dolgozni, mindenhol a rongálás és az erőszak nyomait láttam. Törött üvegek, kiégett buszok, autók. Ez megy egész Franciaországban, és sajnos Limoge-t sem kímélték” – nyilatkozta egy helyi fiatal.  



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Frontális karambol történt Csongrádon

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Sok sikert szentesi, csongrádi és környékbeli diákok!

Szabó Viktor

A DK csongrádi „biszbasszárusának” a helyesírás sem az erőssége

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor