Csongrád

Lángokban állnak Csongrád testvértelepülései

Ez már háború! Hetek óta randalíroznak a migránsok Franciaországban, aminek már Csongrád testvértelepülései, a AGD településszövetség tagjai is a kárát látták. Az illegális bevándorlók gyújtogattak, és még egy buszt is elloptak Couzeix településről számolt be a helyi sajtó.

A településszövetség Limusin megyében található, amely Franciaország egyik természeti kincsekben, változatos tájakban, középkori kastélyokban és várakban leggazdagabb tájegysége. A megye székhelye, Limoge pedig a legnagyobb és legszebb francia városok egyike. Csongrád testvérvárosai, a AGD településszövetség tagjai a béke szigete voltak, ám ez a gyönyörű kis ékszerdoboz (is) megváltozott. Mára a lakói félelemmel fekszenek be az ágyaikba, és csak remélni tudják, hogy úgy kelnek fel, hogy béke honol az utcákon.

Az illegális bevándorlók ugyanis fenekestül forgatták fel a környék településeinek életét. Június utolsó napjaiban törtek, zúztak, gyújtogattak a migránsok, a helyiek pedig teljes félelemben élik napjaikat. Még a rendőrség épülete sem volt biztonságban, hiszen Molotov-koktélokkal támadtak a hivatalos szervekre. Egy helyi rendőr azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy szerencsére az ablakon lévő védőrács megvédte őket a komolyabb problémától.

A migránsok még egy buszt is elloptak Couzeix egyik depójából, majd felgyújtották azt. Egy kamionsofőr is áldozattá vált, akit kilépve a jármű kabinjából, megvertek a zavargók, a kamiont pedig szintén felgyújtották.

Látva a tomboló hordát, Emile Roger Lombertie, Limoge polgármestere további 80 rendőrt kért a környékre, hogy fent tudják tartani a biztonságot.

A migránsok egy búvárfelszereléssel foglalkozó üzletet is megrongáltak, ami mindössze február óta működik a jelenlegi helyén. Betörték az ablakokat és felfeszítették az ajtókat. “Felszerelést és készpénzt loptak, de többnyire csak rongálni, törni-zúzni akartak – mondta a bolt vezetője.

„Mikor reggel 8-kor elindultam dolgozni, mindenhol a rongálás és az erőszak nyomait láttam. Törött üvegek, kiégett buszok, autók. Ez megy egész Franciaországban, és sajnos Limoge-t sem kímélték” – nyilatkozta egy helyi fiatal.  


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Cs3.hu Család! Segítsünk megtalálni egy eltűnt csongrádi fiatalembert!

Szabó Viktor

Csongrád a következő télen is segít a fűtési költségek csökkentésében

Szabó Viktor

Rekordot lőttek a nagycsaládosok Csongrádon

Szabó Viktor

Új számítógépeket kapnak a HSZC szentesi és csongrádi iskolái (is)

Szabó Viktor

Féltékenységből, téglával vágtak homlokon egy férfit Csongrádon, majd ki is rabolták

Szabó Viktor

Csípőjén ment be, bokáján jött ki a villám, azóta csodás dolgok történnek a nővel, akit Csongrádon ért baleset

Szabó Viktor

Elveszett a diákod vagy személyid a KTN fesztiválon? Semmi gáz, irány a kormányablak busz!

Szabó Viktor

Csongrádon forgatott Badár Sándor

Szabó Viktor

Öveket bekapcsolni, ma indul a KTN!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább