Szentes

Éjszaka a múzeumban – így telt Szentesen a Múzeumok Éjszakája

2023. június 24-én színes programokkal csatlakozott a szentesi Koszta József Múzeum az éves, országos ’Múzeumok Éjszakája’ rendezvénysorozathoz. Idén két fő helyszín vett részt az eseményben: a Múzeum Vármegyeházán működő kiállítótere, valamint a frissen megnyitott Őze Lajos Emlékház.

Az este programjai a ’Barátunk Bíró Jenő’ elnevezésű, új időszaki kiállítás megnyitója indította, melyen Dr. Dobos András, kurátor; Irsai Farkas László múzeumigazgató és Szabó Ferenc Zoltán, Szentes város polgármestere mondott köszöntőt. A teremben megszólalt Szabó Bálint gramofon gyűjteményének egy darabja is. A festménygyűjtemény éjfélig volt látogatható.

A Vármegyeháza udvarára is jutottak érdekességek: este 6 órától levetítették az Őze Lajos – dokumentumfilm rövidített változatát, melyet egy nem hétköznapi színpadi beszélgetés követett Őze Katalinnal és Őze Gáborral, a néhai színész rokonaival. A legkitartóbbak este 8 órától megnézhették a dokumentumfilm teljes, 4 órás kiadását is.

A Múzeum főépülete mellett, idén ismét a Ligetben is készültek programok. Este 5 órától megnyitotta kapuit a látogatók előtt az új Őze Lajos Emlékház. A számos rendezvény mellett háromnegyed 8-kor, Irsai Farkas László, múzeumigazgató és Szabó Zoltán Ferenc Szentes város polgármestere hivatalosan, Őze Lajos családja előtt átadta az Emlékházat a nagyközönségnek.

Forrás, fotók: Koszta József Múzeum- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Felborult egy autó Szentesen – teljes útzár!

Szabó Viktor

Családi napot tartottak a szentesi HMG-ben

Szabó Viktor

Szijjártó Péter Szentesen: Az nem helyes, nem megy, hogy a nemzet sportvárosa sportcsarnok nélkül maradjon!

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: A változás erőt ad nekünk, a változás lehetőséget hordoz magában! + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Tenisztáborba várják a szentesi gyerekeket

Szabó Viktor

Sebestyén Márta ad ünnepi koncertet Szentesen

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: Ha Szentes fejlődni szeretne, Bozó Zoltán kiváló lehetőség erre!

Szabó Viktor

A DK bekebelezte Szabó Zoltánt

Szabó Viktor

Idős férfitől vette el a pénzét egy páros Szentesen

Szabó Viktor