Szentes

Éjszaka a múzeumban – így telt Szentesen a Múzeumok Éjszakája

2023. június 24-én színes programokkal csatlakozott a szentesi Koszta József Múzeum az éves, országos ’Múzeumok Éjszakája’ rendezvénysorozathoz. Idén két fő helyszín vett részt az eseményben: a Múzeum Vármegyeházán működő kiállítótere, valamint a frissen megnyitott Őze Lajos Emlékház.

Az este programjai a ’Barátunk Bíró Jenő’ elnevezésű, új időszaki kiállítás megnyitója indította, melyen Dr. Dobos András, kurátor; Irsai Farkas László múzeumigazgató és Szabó Ferenc Zoltán, Szentes város polgármestere mondott köszöntőt. A teremben megszólalt Szabó Bálint gramofon gyűjteményének egy darabja is. A festménygyűjtemény éjfélig volt látogatható.

A Vármegyeháza udvarára is jutottak érdekességek: este 6 órától levetítették az Őze Lajos – dokumentumfilm rövidített változatát, melyet egy nem hétköznapi színpadi beszélgetés követett Őze Katalinnal és Őze Gáborral, a néhai színész rokonaival. A legkitartóbbak este 8 órától megnézhették a dokumentumfilm teljes, 4 órás kiadását is.

A Múzeum főépülete mellett, idén ismét a Ligetben is készültek programok. Este 5 órától megnyitotta kapuit a látogatók előtt az új Őze Lajos Emlékház. A számos rendezvény mellett háromnegyed 8-kor, Irsai Farkas László, múzeumigazgató és Szabó Zoltán Ferenc Szentes város polgármestere hivatalosan, Őze Lajos családja előtt átadta az Emlékházat a nagyközönségnek.

Forrás, fotók: Koszta József Múzeum


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Lépj be a Mikulás előszobájába Szentesen!

Szabó Viktor

Soltész Miklós: Védjük meg közösen Magyarország szuverenitását!

Szabó Viktor

Hazai pályán nevettet ma Kőhalmi Zoltán

Szabó Viktor

20 évesen lopott pénzt egy szentesi ingatlanból, lekapcsolták a zsaruk

Szabó Viktor

Gyász: Elhunyt a szentesi születésű Bajomi Nagy György színművész

Szabó Viktor

Megújul a szentesi Péter Pál polgárház kertje

Szabó Viktor

Húzós és eredményes hétvégét zártak a szentesi úszók

Szabó Viktor

Új helyre kerül a NAV szentesi ügyfélszolgálata

Szabó Viktor

A szentesi katonáknak (is) köszönhetjük az Ország Karácsonyfáját

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább