Kistelek

Pénteken eső, szombaton csillag hullott Felgyőn

Felgyőn nem telhet el úgy az év, hogy ne tartsanak Falunapot. Minden alkalommal hatalmas az érdeklődés és egészen távoli helyekről is érkeznek a kis településre, erre az eseményre.

Tavaly a hatalmas vihar volt a „műsorvezető”, látványos programelemekkel. Idén a két naposra tervezett rendezvényen is átvette az irányítást az időjárás, mivel pénteken 18 óra után, elindult az égi áldás eső formájában, és az esti programok rendre elmaradtak.

Ennek ellenére a felgyőiek nem sokat foglalkoztak a frissítő cseppekkel, jól érezték magukat és nem adták be a derekukat. Szombaton már 100 ágra sütött a nap, és ha Falunap, akkor legyen is az a javából! 22-en adták le a nevezésüket a főzőversenyre, ahol nagyszerű ételek készültek. A zsűri is kellően jutalmazta a vállalkozó szellemű csapatokat, hiszen akik szomjasok voltak, megfelelő mértékben pótolhatták a folyadékhiányt a kapott tálca sörrel. 

Varázslás volt a javából, mivel Káró a bűvész, a felhőket biztosan eltüntette. A bűvölet az emberekre is hatott, és sorra próbálhatták ki az egyszerűbb trükköket a kalapos varázsló bűvész iskolájában. A motoros bemutatón még az ég dörgését sem lehetett volna hallani a dübörgő motorok zajától. A kutyás bemutatón az extra cukiságtól a legnagyobb fegyelmezettségig mindent láthattak az érdeklődők, és a gyerekek is kipróbálhatták a kutyusok akadályait.  A zenés programok és a Geda domb oldalán elhelyezett csúszda pedig igazán megadták a kezdő hangulatot a vendég fellépő előtt.

Kaczor Feri, a mulatós zene koronázatlan királya már az esti órákban érkezett, akit hihetetlen lelkesedéssel fogadtak. Táncolt kicsi és nagy, fogyott az étel és az ital, és mire besötétedett, közel 600 csillag volt elrejtve a Gedahalom dombon és környékén. Mintegy 100 gyerek indult el a sötétségben zseblámpákkal, és egyéb világításra alkalmas eszközzel, hogy minél többet összegyűjtsön a földi csillaginvázió csodáiból. A verseny csodálatos látványt nyújt, mikor megannyi apró világító pont köröz az aprócska falu központjában. Évről-évre fantasztikus élmény ez nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is. A látvány pedig nem csak egyedi, hanem páratlan is egyben.

A többit már a kíváncsiak fantáziájára bízzuk, és azt sem áruljuk el, hogy meddig húzta a halasi Hangulat Zenekar, de annyi bizonyos, hogy már nem a Holdat csodálta a végén a mulatozó társaság.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tervezett ütemben halad a kisteleki tortilla-gyár építése

Szabó Viktor

A Kárpátalján árván maradt gyerekeknek gyűjtenek Kisteleken

Szabó Viktor

Vadonatúj lombszívó segíti az őszi munkákat Kisteleken

Szabó Viktor

Kistelek polgármestere: nem épül akkumulátorgyár!

Szabó Viktor

Új hűtőládát kapott a gyepmesteri telep Kisteleken

Szabó Viktor

A 12 éves kisteleki Béres Kata az ország lejobb görkorisa

Szabó Viktor

Kutyákkal együtt indult a IV. Kistelek-Ópusztaszer Éjszakai Gyalogtúra

Szabó Viktor

Földrengés volt Kistelek közelében!

Szabó Viktor

Új benzinkút épül Kisteleken

Szabó Viktor