Szentes

Szirbik Imre sem hagyta szó nélkül a mindszenti képviselő ténybeli tévedéseit

Szerdán tartott előadást a szentesi önkormányzati és országgyűlési választásokról Pálinkó Máté politológus, mindszenti települési képviselő, azonban a hallgatóság másra számított.

Pálinkó az előadásában 1990-től a tavalyi országgyűlési választásokig felsorolta a számadatokat, hogy melyik jelölt hány szavazatot kapott, ez mekkora százalékot jelent. Ezek az adatok egyébként megtalálhatóak az interneten is, bárki szabadon böngészhet a számok halmazában.

A prezentáció végén az egyik hölgy megjegyezte, hogy nem ere számított, amikor beült az előadásra. Túl száraznak találta Pálinkó mondanivalóját, és nem kapta meg azokat az információkat, érdekességeket, amiket szeretett volna. Hiányolta például az egyházi élet alakulását, a gazdasági eredményeket, és a politikai csatározások érdekességeit.

A csekély számú érdeklődő között Szirbik Imre, Szentes egykori polgármestere is feltűnt, aki ki is javította az előadót. „Néhány pontosítás… Az első polgármester-választás, 1990. októberében vagyunk. A választások megtörténnek hamarabb, mint a taxisblokád. A testület 2 nappal a taxisblokád előtt állt föl, és a két nappal előtte fölálló testületre nyilván nem hathat a taxisblokád” – mondta el Szirbik arra reagálva, hogy Pálinkó az előadásában azt állította, hogy a választások előtt volt a taxisblokád.

A szentesiek volt polgármestere több érdekességről is beszámolt, így végül ő tartott egy tényleg érdekes előadást a város vezetésének sikeréről.

Pálinkó Máté pedig zavartan próbált magyarázkodni. Az előadó egyébként Mindszent polgármesteri székére pályázik, és ennek fényében nem csak a szentesi előadásában ferdítette a valóságot. Rossz nyelvek azt beszélik, hogy érettségi bizonyítványt sem szerzett matematikából, ami abban a kontextusban furcsa, hogy egy polgármesternek össze kell tennie egy költségvetést, pályázatok kapcsán kell döntéseket hoznia, stb., tehát jól kell bánjon a számokkal.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Fenntarthatósági Munkacsoport alakult a Horváth Mihály Gimnáziumban

Szabó Viktor

3D-s kiállítás nyílik Szentesen

Szabó Viktor

Kapuszárnyat lopott egy páros Szentesen, az ügyben nyomozás indult

Szabó Viktor

Partrendezés volt a Kurca partján

Szabó Viktor

Ez a X. Civil véradó hét – Szentesen és Mindszenten is várják a véradókat

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi testnevelő is kapott elismerést

Szabó Viktor

A polgárőröknek (is) köszönhetően probléma mentesen űzték el a telet Szentesen

Szabó Viktor

Lövések hangja zavarhatja meg a szentesi csöndet

Szabó Viktor

Ápolót keresnek a szentesi kórház belgyógyászati szakrendelésére!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább