Szentes

Szirbik Imre sem hagyta szó nélkül a mindszenti képviselő ténybeli tévedéseit

Szerdán tartott előadást a szentesi önkormányzati és országgyűlési választásokról Pálinkó Máté politológus, mindszenti települési képviselő, azonban a hallgatóság másra számított.

Pálinkó az előadásában 1990-től a tavalyi országgyűlési választásokig felsorolta a számadatokat, hogy melyik jelölt hány szavazatot kapott, ez mekkora százalékot jelent. Ezek az adatok egyébként megtalálhatóak az interneten is, bárki szabadon böngészhet a számok halmazában.

A prezentáció végén az egyik hölgy megjegyezte, hogy nem ere számított, amikor beült az előadásra. Túl száraznak találta Pálinkó mondanivalóját, és nem kapta meg azokat az információkat, érdekességeket, amiket szeretett volna. Hiányolta például az egyházi élet alakulását, a gazdasági eredményeket, és a politikai csatározások érdekességeit.

A csekély számú érdeklődő között Szirbik Imre, Szentes egykori polgármestere is feltűnt, aki ki is javította az előadót. „Néhány pontosítás… Az első polgármester-választás, 1990. októberében vagyunk. A választások megtörténnek hamarabb, mint a taxisblokád. A testület 2 nappal a taxisblokád előtt állt föl, és a két nappal előtte fölálló testületre nyilván nem hathat a taxisblokád” – mondta el Szirbik arra reagálva, hogy Pálinkó az előadásában azt állította, hogy a választások előtt volt a taxisblokád.

A szentesiek volt polgármestere több érdekességről is beszámolt, így végül ő tartott egy tényleg érdekes előadást a város vezetésének sikeréről.

Pálinkó Máté pedig zavartan próbált magyarázkodni. Az előadó egyébként Mindszent polgármesteri székére pályázik, és ennek fényében nem csak a szentesi előadásában ferdítette a valóságot. Rossz nyelvek azt beszélik, hogy érettségi bizonyítványt sem szerzett matematikából, ami abban a kontextusban furcsa, hogy egy polgármesternek össze kell tennie egy költségvetést, pályázatok kapcsán kell döntéseket hoznia, stb., tehát jól kell bánjon a számokkal.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesre érkezik Bohár Dániel

Szabó Viktor

Kiváló szentesi tánceredményeket hozott a hétvége

Szabó Viktor

A zenét ünneplik Szentesen

Szabó Viktor

Segítsünk a Koszovóban súlyosan megsérült magyar katonának! Sürgősen vérre van szüksége

Szabó Viktor

Pillanatok alatt elfogták a rendőrök a szentesi tolvajt

Szabó Viktor

Bajnok lett a szentesi Zsoldos csapata

Szabó Viktor

Hazai pályán: Szentesi Zöld László lesz a könyvtár vendége

Szabó Viktor

A szentesi Pollák is megemlékezett a békediktátumról

Szabó Viktor

A szentesi tanárok nem kértek a “viking tapsos” baloldali provokációból

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább