Mindszent Szegvár Szentes

A katasztrófavédelem menti meg a szentesieket a szúnyogoktól

Fellélegezhetnek Szentes lakói ugyanis a városvezetéssel ellentétben a katasztrófavédelem szúnyoggyérítést rendelt el a városban.

A Fidelitas helyi csoportja már finoman utalt rá, hogy a polgármesternek intézkednie kellene, hiszen sok a vérszívó a településen. Ez azonban nem hatotta meg Szentes vezetését, így maradt a csapkodás.

Most azonban úton a felmentősereg, hiszen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tényleg komolyan veszi a feladatát, és próbál enyhíteni a szúnyoginvázión. Május 22-én, a napnyugta utáni órákban várható a melegködös autó, eső esetén pedig a következő napokban lesz a gyérítés.

Szintén május 22-én a szegvári szúnyogok is retteghetnek, hiszen a katasztrófavédelem munkatársai ott is kezelésbe veszik azokat.

Mindszenten az önkormányzat saját forrásból május elején már elrendelt egy szúnyoggyérítést, így a településen május 22-én az első bevetést túlélő vérszívókra fognak vadászni.

Az alkalmazott szúnyogirtó szer a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesre érkezik Bohár Dániel

Szabó Viktor

Kiváló szentesi tánceredményeket hozott a hétvége

Szabó Viktor

A zenét ünneplik Szentesen

Szabó Viktor

Segítsünk a Koszovóban súlyosan megsérült magyar katonának! Sürgősen vérre van szüksége

Szabó Viktor

Pillanatok alatt elfogták a rendőrök a szentesi tolvajt

Szabó Viktor

Bajnok lett a szentesi Zsoldos csapata

Szabó Viktor

Hazai pályán: Szentesi Zöld László lesz a könyvtár vendége

Szabó Viktor

Ugrai Panna 200 gyorson is hasított

Szabó Viktor

A szentesi Pollák is megemlékezett a békediktátumról

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább