Szentes

Újabb Zsoldos-siker a Rugalmas tanulási utak versenyén

Újabb első helyet zsebeltek be a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum diákjai május elején. Alább olvashatjátok az iskola összefoglalóját a Rugalmas tanulási utak című versenyről. Gratulálunk a tanulóknak!

A Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola szervezte meg idén a Rugalmas tanulási utak című versenyt, ahol minden csapatnak egy tavaszi dekorációt kellett elkészíteni, majd játékos feladatokat megoldani. A versenyen 10 csapat mérhette össze tudását és kreativitását, ahol a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum műhelyiskolás bolti előkészítői – Nagy Kíra, Gyebnár Rebeka és Pardi Vivien – I. helyezést értek el felkészítő oktatójuk, Mácsai Erzsébet segítségével.

Május 9-én rendezték meg a Rugalmas tanulási utak programban tanuló Dobbantó és a Műhelyiskolás diákok kreatív versenyét, az oktatóknak pedig egy workshoppal egybekötött rendezvényt.  – Igyekszünk mindent megtenni azoknak a gyerekeknek a felzárkóztatása érdekében, akiknek valamilyen lemaradásuk van. Jelenleg Műhelyiskolásaink vannak, velük indultunk. A workshop keretében pedig a tapasztalatainkat osztottuk meg egymással, kaptunk feladatsorokat, megnézhettük a tanterveiket, hol képzik a gyerekeket, mert ebben élen járnak. Ennek a képzésnek az az előnye, hogy rendkívül rövid. Ezek a gyerekek nagyon ügyesek, ezért is nyertük meg a versenyt – mondta Mácsai Erzsébet. Megtudtuk, egy tavaszi dekoráció elkészítése volt a feladat, mellyel megtanulhatták egyes anyagok használatát, a ragasztási technikákat, miként kell vágott hegyű filccel írni. Nagyon élvezték az első pillanattól fogva. Két évet lehet eltölteni a programban, de akár fél év alatt megszerezhető a rész-szakképesítés. A lányok bolti előkészítők lesznek, de sok más szakmát is el lehet sajátítani.

Orosziné Gulyás Ildikó igazgatóhelyettes hozzátette, a Dobbantó keretén belül, az iskolarendszerű képzésben szeretnének a lemorzsolódással veszélyeztetett, kudarc-élményekkel teli tanulóknak egy olyan lehetőséget biztosítani, hogy általános iskolai végzettséget szerezzenek, a Műhelyiskolába tovább lépve pedig egy részszakma birtokába jussanak. – A HSZC is lehetőséget biztosít a feltételek megteremtésére, ezáltal sikerélményekhez tudjuk juttatni a tanulókat. Minden támogatást megkapunk ahhoz, hogy ez a program jól működjön, és a diákok a megfelelő kis csoportokban tanulhassanak. 19 fő részesül részszakmai képzésben, akik bolti előkészítő és csőhálózat-szerelő képesítést szereznek, illetve a fémipari gyártás-előkészítők már vizsgát tettek. Szeptembertől újabb képzéseket indítunk. Az a célunk, hogy minél több részszakmai lehetőséget tudjunk kínálni a diákoknak. Nagy feladat előtt állunk. Azért, hogy a fiatalok a valós életben is megtapasztalják a tanult tevékenységet, most azon dolgozunk, hogy duális partnereket is bevonjunk ebbe a képzésbe – fogalmazott az igazgatóhelyettes.

Palicska Irén



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Világcég járt a Zsoldosban

Szabó Viktor

Sport, egészség és rehabilitációs konferencia lesz Szentesen

Szabó Viktor

Ezernél is több thai érkezett Szentesre békétlenséget szítani

Szabó Viktor

Több képviselőt is kizártak Szentesen egy önkormányzati programból

Szabó Viktor

Zseniális videóval készült a Zsoldos a magyar költészet napjára

Szabó Viktor

Sziijártó Péterrel tárgyalt Bozó Zoltán

Szabó Viktor

Gólyákat mentettek szentesi állatvédők

Szabó Viktor

Politikai hangulatkeltésre akarják felhasználni Szentesen a Budapest Honvédot

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor