Szentes

Újabb Zsoldos-siker a Rugalmas tanulási utak versenyén

Újabb első helyet zsebeltek be a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum diákjai május elején. Alább olvashatjátok az iskola összefoglalóját a Rugalmas tanulási utak című versenyről. Gratulálunk a tanulóknak!

A Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola szervezte meg idén a Rugalmas tanulási utak című versenyt, ahol minden csapatnak egy tavaszi dekorációt kellett elkészíteni, majd játékos feladatokat megoldani. A versenyen 10 csapat mérhette össze tudását és kreativitását, ahol a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum műhelyiskolás bolti előkészítői – Nagy Kíra, Gyebnár Rebeka és Pardi Vivien – I. helyezést értek el felkészítő oktatójuk, Mácsai Erzsébet segítségével.

Május 9-én rendezték meg a Rugalmas tanulási utak programban tanuló Dobbantó és a Műhelyiskolás diákok kreatív versenyét, az oktatóknak pedig egy workshoppal egybekötött rendezvényt.  – Igyekszünk mindent megtenni azoknak a gyerekeknek a felzárkóztatása érdekében, akiknek valamilyen lemaradásuk van. Jelenleg Műhelyiskolásaink vannak, velük indultunk. A workshop keretében pedig a tapasztalatainkat osztottuk meg egymással, kaptunk feladatsorokat, megnézhettük a tanterveiket, hol képzik a gyerekeket, mert ebben élen járnak. Ennek a képzésnek az az előnye, hogy rendkívül rövid. Ezek a gyerekek nagyon ügyesek, ezért is nyertük meg a versenyt – mondta Mácsai Erzsébet. Megtudtuk, egy tavaszi dekoráció elkészítése volt a feladat, mellyel megtanulhatták egyes anyagok használatát, a ragasztási technikákat, miként kell vágott hegyű filccel írni. Nagyon élvezték az első pillanattól fogva. Két évet lehet eltölteni a programban, de akár fél év alatt megszerezhető a rész-szakképesítés. A lányok bolti előkészítők lesznek, de sok más szakmát is el lehet sajátítani.

Orosziné Gulyás Ildikó igazgatóhelyettes hozzátette, a Dobbantó keretén belül, az iskolarendszerű képzésben szeretnének a lemorzsolódással veszélyeztetett, kudarc-élményekkel teli tanulóknak egy olyan lehetőséget biztosítani, hogy általános iskolai végzettséget szerezzenek, a Műhelyiskolába tovább lépve pedig egy részszakma birtokába jussanak. – A HSZC is lehetőséget biztosít a feltételek megteremtésére, ezáltal sikerélményekhez tudjuk juttatni a tanulókat. Minden támogatást megkapunk ahhoz, hogy ez a program jól működjön, és a diákok a megfelelő kis csoportokban tanulhassanak. 19 fő részesül részszakmai képzésben, akik bolti előkészítő és csőhálózat-szerelő képesítést szereznek, illetve a fémipari gyártás-előkészítők már vizsgát tettek. Szeptembertől újabb képzéseket indítunk. Az a célunk, hogy minél több részszakmai lehetőséget tudjunk kínálni a diákoknak. Nagy feladat előtt állunk. Azért, hogy a fiatalok a valós életben is megtapasztalják a tanult tevékenységet, most azon dolgozunk, hogy duális partnereket is bevonjunk ebbe a képzésbe – fogalmazott az igazgatóhelyettes.

Palicska Irén


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesre érkezik Bohár Dániel

Szabó Viktor

Kiváló szentesi tánceredményeket hozott a hétvége

Szabó Viktor

A zenét ünneplik Szentesen

Szabó Viktor

Segítsünk a Koszovóban súlyosan megsérült magyar katonának! Sürgősen vérre van szüksége

Szabó Viktor

Pillanatok alatt elfogták a rendőrök a szentesi tolvajt

Szabó Viktor

Bajnok lett a szentesi Zsoldos csapata

Szabó Viktor

Hazai pályán: Szentesi Zöld László lesz a könyvtár vendége

Szabó Viktor

A szentesi Pollák is megemlékezett a békediktátumról

Szabó Viktor

A szentesi tanárok nem kértek a “viking tapsos” baloldali provokációból

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább