Mindszent

Készül a szezonra a mindszenti szabadstrand

Ugyan hivatalosan még nem kezdődött meg a strandszezon, de a mindszenti Tisza-partot már megkezdték felkészíteni a nyári turistaözönre.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az, hogy hivatalos fürdőidény van-e már vagy sem, az egy jogi kategória is egyben, súlyos előírásokkal az üzemeltetőre nézve. Hatósági határozat szól róla, a CSMKH Népegészségügyi Főosztálya adja ki, helyszíni szemle, vízmintavétel előzi meg, ki kell tenni az előírásszerű bólyákat, táblákat, napi ellenőrzést kell végezni stb. A hivatalos strandszezon hosszú évekre visszamenőleg június közepén szokott kezdődni Mindszenten, így várhatóan idén is így lesz.

A part jelenleg agyagos, hiszen a természetnek senki sem mondta, hogy ne a szabadstrandon tegye le a hordalékot a folyó, azonban az önkormányzat munkatársai már felvették egy vállalkozóval a kapcsolatot, aki megpróbálja eltávolítani az agyagot, hogy puha homokban tudjanak játszani a gyerekek, és megfelelő legyen a part a napozásra is.

Minden évben, így idén is szakemberekkel nézetik át a területen lévő fákat, nehogy azok balesetet okozzanak. A füvet ebben az évben már többször is levágták, legutóbb kb. 2 hete. Ezt természetesen egész nyáron ismételni fogják, hiszen a fűnek van egy olyan fránya tulajdonsága, hogy nő.

A strandon található egy játszótér is, ami friss tanúsítvánnyal rendelkezik, így megfelel minden EU-s és hazai követelménynek.

A tűző napsütés és a hőség ugyan még várat magára, de Mindszent Város Önkormányzatának szakemberei láthatóan nem unatkoznak, és mindent megtesznek, hogy pár hete üzemeltetésükbe került szabadstrand időben készen álljon a pancsolni vágyóknak.

Fotók: Mindszent Város Önkormányzatának Facebook oldala- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Mindszentre érkezik a Csík zenekar

Szabó Viktor

Megkezdődött a szúnyoggyérítés Mindszenten

Szabó Viktor

Mindszentre látogatott Fülöp Attila államtitkár

Szabó Viktor

A márciusi ifjakra emlékeztek Mindszenten

Szabó Viktor

Bejelentette indulását az első mindszenti polgármester-jelölt

Szabó Viktor

Átadták az új mindszenti bölcsődét

Szabó Viktor

Nyílt napon mutatják be Mindszent új bölcsődéjét

Szabó Viktor

Mindszenti lett az Év Életmentője

Szabó Viktor