Csongrád

Megvalósult a csomagoló részleg fejlesztés a csongrádi Hun-Pet Kft.-nél

A Hun-Pet Kft. a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázati kiírás keretében 30,93 millió Ft feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatást a Társaság a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében nyerte el.

Sajtóközlemény:

A Széchenyi Terv Plusz pályázat keretében beszerzésre került egy CD-1-14/CC-11 típusú kombinált Higiénizáló csíramentesítő szárító és visszahűtő berendezés, mellyel a társaság a csomagolás részlegét tudja fejleszteni és egy új ágazatban tud megjelenni. A fejlesztés eredményeként további árbevétel növekedés érhető el és alkalmazotti létszámbővítés valósulhat meg. A beruházásnak köszönhetően olyan új piacokon jelenhet meg a vállalat, ahol fontos a magas hőkezelt csíramentesített csomagolás. A gép feladata a Hun-Pet Kft.–hez beérkező magok, magkeverékek csomagolását megelőző higiénizálás és csíramentesítés a szárítás, hőkezelés, illetve környezeti hőmérsékletre történő visszahűtés által. A magkeverékek hőmérséklete és nedvességtartalma a kisállatok egészségének megőrzése szempontjából kulcsfontosságú tényező. A modern berendezéssel a tervek szerint a madár és rágcsálóeleség (hajdina, köles, kanárimag, ujjasmuhar, szójabab, földimogyoró, korpa, lenmag, repcemag, napraforgómag, olaj tartalmú gyümölcs és olajos magok, karórépa, marharépa, takarmányrépa, cirokmag..stb) megfelelő csomagolását fogják megvalósítani. Ezzel a technológiával jelentős piaci előnyhöz juthatnak azok a cégek, akik fontosnak tartják termékeik minőségét, megbízhatóságát és vevőik elégedettséget.

A cég ügyvezetője a pályázat keretein belül részt vett egy 100 órás Vállalati pénzügyi tanácsadáson. A tanácsadó céggel együttműködve kialakították a rövid, és hosszú távú pénzügyi terveket, valamint lefektették a stratégiai tervezés és gondolkodási mód alapjait. Ezen felül egy 16 órás középfokú vállalati innovációs folyamatmenedzser képzésen is részt vett, mely további segítséget nyújtott számára a mindennapi folyamatok során.

A pályázatban szereplő 7,280 kWp napelem rendszer kiépítése és üzembe helyezése is megvalósult, mely a vállalat önköltségeinek csökkentése és a környezeti fenntarthatóság megőrzése érdekében történt.

A projektről bővebb információt a www.hun-pet.hu oldalon olvashatnak.

További információ:

Ruszkai László

+36 70 779 8287

hunpetkft@gmail.com



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

Vért adtak a csongrádi Sághy diákjai

Szabó Viktor

NYEREMÉNYJÁTÉK! Megnyitja kapuit a Brunnbauer Állatsimogató

Szabó Viktor

Elindult a Csongrádi konzultáció

Szabó Viktor

Égett egy személyautó Csongrádon

Szabó Viktor

Újabb rangos elismerést zsebelt be a csongrádi fotós

Szabó Viktor

Újabb gyöngyszem került elő Gyurcsány csongrádi jelöltjéről

Szabó Viktor

Szúnyoggyérítés lesz Csongrádon

Szabó Viktor