Csongrád

Tevékkel, lámákkal nyit május elsején a csongrádi állatsimogató

Május elsején nyitja meg kapuit Csongrád külterületén, a 3 hektáros területen található Brunnbauer Állatbemutató és Állatsimogató. Közúton megközelíteni legegyszerűbben a Kettőshalmi úton lehet (csongrádi elkerülőnél a kettőshalmi elágazásnál kell a Kettőshalmi útra lefordulni), ott a 6-os kilométerkő előtt kell jobbra irányt venni. Vonattal a Szentes-Kiskunfélegyháza vasútvonalon lehet megközelíteni, a Kónyaszéki megállótól 50 méterre található a helyszín. A jegyárakról és a menetrendről bővebben a MÁV honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Biztosan sokan meglepődnének, ha az Alföldön átfutna egy-két teve vagy láma. A Brunnbauer család telkén ez mindennapos esemény. Csongrádon a Kónyaszéki megállótól szinte pár méterre található az új családi vállalkozás a Sisi Állatsimogató és Állatbemutató. Az állatok természetes környezetben élik mindennapjaikat, akik szinte családtagok. 2015-ben vette meg a család azt a tanyát, ahol mára egy csodálatos parkot alakítottak ki a különleges állatok számára. Olyan fajtákat tekinthetnek meg a látogatók, mint a teve, láma, strucc, emu, fekete hattyú, díszbaromfik és még sorolhatnánk, hiszen rengeteg különleges madárfaj is él a nagytestű állatok mellett. 

„9 éves korom óta jártam kiállításra díszbaromfikkal. Tulajdonképpen gyerekkorom óta megvan ez a vonzalom. Most adódott lehetőségünk arra, hogy egy olyan állatfarmot hozzunk létre, ahol a családoknak, gyerekeknek lehetőségük nyílik arra, hogy itt Csongrádon, testközelből is megtekinthessék őket. A forró nyárban nagyon jól érzik itt magukat az állatok, teljesen otthonosan mozognak még a tevék is. Az egyik fő motivációt az adta a kezdeményezéshez, hogy itt ahol élünk megtekinthetőek legyenek ezek az állatok, bár először csak hobbiként tartottuk őket. Rövid idő alatt egyre bővült az állomány és így jött az ötlet, hogy mutassuk ezt meg az itt élő embereknek is. Bedő Tamás polgármester úrnak köszönhetően a Kónyaszéki megálló új helyre került, így attól pár méterre van csak a bejáratunk. Minden állatunk megtekinthető. A kistestű állatokat meg lehet simogatni és vannak, akiket etetni is lehet. Ehhez mi biztosítunk állateledelt, amit a helyszínen lehet megvásárolni. Nagyon figyelünk az etetésre, hiszen például a madarak esetében, 28 féle magból készült keveréket adunk nekik. Egyik fontos célunk volt a belépő árak kialakításánál, hogy a hátrányos helyzetű családok számára is elérhető legyen. Különlegességünk az egyik dromedár, amely nagy mérete miatt Európában is egyedülálló. Kevésbé ismert fajták megtekintésére is van lehetőség, mint például a voly láma, amely kissé testesebb mint a klasszikus fajta, illetve hosszabb és puhább a szőrzete. Hoztunk állatokat Svájcból, Spanyolországból, és van, amelyik az Északi-tenger mellől érkezett.”- mondta el a büszke tulajdonos.

Május 1-én a nyitás napján, az állatok mellett fafaragó, és kosárfonó is várja az érdeklődőket ebbe a nagyon igényesen kialakított állatparadicsomba.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kívül-belül megújult a csongrádi ravatalozó épülete

Szabó Viktor

Árad a Tisza, nem üzemel a híd sem Csongrádnál!

Szabó Viktor

Péntek este kigyulladt egy lakóház Csongrádon

Szabó Viktor

Szentes és Csongrád környékén is razziázik a rendőrség

Szabó Viktor

Mától Szentesre és Csongrádra is érkezik a dupla nyugdíj

Szabó Viktor

Házasság hete lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Itt az ideje egy újabb összefogásnak! Segítsünk a felgyői Anasztáziának!

Szabó Viktor

Megemelte az első lakáshoz való jutás támogatási összegét a csongrádi önkormányzat

Szabó Viktor

A tisztelet és nyugalom mezsgyéje Csongrádon

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább