Csongrád

Tevékkel, lámákkal nyit május elsején a csongrádi állatsimogató

Május elsején nyitja meg kapuit Csongrád külterületén, a 3 hektáros területen található Brunnbauer Állatbemutató és Állatsimogató. Közúton megközelíteni legegyszerűbben a Kettőshalmi úton lehet (csongrádi elkerülőnél a kettőshalmi elágazásnál kell a Kettőshalmi útra lefordulni), ott a 6-os kilométerkő előtt kell jobbra irányt venni. Vonattal a Szentes-Kiskunfélegyháza vasútvonalon lehet megközelíteni, a Kónyaszéki megállótól 50 méterre található a helyszín. A jegyárakról és a menetrendről bővebben a MÁV honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Biztosan sokan meglepődnének, ha az Alföldön átfutna egy-két teve vagy láma. A Brunnbauer család telkén ez mindennapos esemény. Csongrádon a Kónyaszéki megállótól szinte pár méterre található az új családi vállalkozás a Sisi Állatsimogató és Állatbemutató. Az állatok természetes környezetben élik mindennapjaikat, akik szinte családtagok. 2015-ben vette meg a család azt a tanyát, ahol mára egy csodálatos parkot alakítottak ki a különleges állatok számára. Olyan fajtákat tekinthetnek meg a látogatók, mint a teve, láma, strucc, emu, fekete hattyú, díszbaromfik és még sorolhatnánk, hiszen rengeteg különleges madárfaj is él a nagytestű állatok mellett. 

„9 éves korom óta jártam kiállításra díszbaromfikkal. Tulajdonképpen gyerekkorom óta megvan ez a vonzalom. Most adódott lehetőségünk arra, hogy egy olyan állatfarmot hozzunk létre, ahol a családoknak, gyerekeknek lehetőségük nyílik arra, hogy itt Csongrádon, testközelből is megtekinthessék őket. A forró nyárban nagyon jól érzik itt magukat az állatok, teljesen otthonosan mozognak még a tevék is. Az egyik fő motivációt az adta a kezdeményezéshez, hogy itt ahol élünk megtekinthetőek legyenek ezek az állatok, bár először csak hobbiként tartottuk őket. Rövid idő alatt egyre bővült az állomány és így jött az ötlet, hogy mutassuk ezt meg az itt élő embereknek is. Bedő Tamás polgármester úrnak köszönhetően a Kónyaszéki megálló új helyre került, így attól pár méterre van csak a bejáratunk. Minden állatunk megtekinthető. A kistestű állatokat meg lehet simogatni és vannak, akiket etetni is lehet. Ehhez mi biztosítunk állateledelt, amit a helyszínen lehet megvásárolni. Nagyon figyelünk az etetésre, hiszen például a madarak esetében, 28 féle magból készült keveréket adunk nekik. Egyik fontos célunk volt a belépő árak kialakításánál, hogy a hátrányos helyzetű családok számára is elérhető legyen. Különlegességünk az egyik dromedár, amely nagy mérete miatt Európában is egyedülálló. Kevésbé ismert fajták megtekintésére is van lehetőség, mint például a voly láma, amely kissé testesebb mint a klasszikus fajta, illetve hosszabb és puhább a szőrzete. Hoztunk állatokat Svájcból, Spanyolországból, és van, amelyik az Északi-tenger mellől érkezett.”- mondta el a büszke tulajdonos.

Május 1-én a nyitás napján, az állatok mellett fafaragó, és kosárfonó is várja az érdeklődőket ebbe a nagyon igényesen kialakított állatparadicsomba.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Alvó barátnőjét lopta meg Csongrádon egy férfi

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Újabb húsvéti varázslat Csongrádon

Szabó Viktor

Hivatalos: Gyovai Zsolt a Fidesz-KDNP csongrádi polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Kigyulladt egy nyaraló nádteteje Csongrád külterületén

Szabó Viktor

Vadászgépek érkeznek Szentes és Csongrád fölé

Szabó Viktor

Csongrádra is fáj a foga Gyurcsány elvtelen emberének

Szabó Viktor

A csongrádi zsaruk elől nincs menekvés: felgyői tolvajt fogtak az egyenruhások

Szabó Viktor

A szentesieknek és csongrádiaknak is elérhetők az adóbevallási tervezetek – mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Szabó Viktor