Csongrád

Kamionnal érkezett a Gyermelyi Zrt. Csongrádra a nagycsaládosokhoz (képgalériával)

Több mint három évtizede működik hatékonyan a Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete. 1991-ben 15 családdal alakultak meg, 2023-ban pedig már közel 100 családdal működnek együtt. Dr. Ferenczi Andor volt az alapító elnök, majd őt Szendi Horváth Edit váltotta 1993-ban. 17 év eredményes munkáját követően a jelenlegi elnök, Erősné Szabó Mária kezei alatt segítik egymást. 

„A megalakulás óta nem változtak a céljaink, egyre több feladatot tűztünk ki magunk elé. Alapvetően a kezdeti értékeket képviseljük, mint az anyaság és az élet tisztelete illetve a szeretetre nevelés. Szeretnénk, hogy a felnövekvő nemzedék iránt minél nagyobb felelősséget érezzenek a tagjaink és természetesen minden ember. A házasságért és a családért érzett felelősség erősítése pedig a legfőbb céljaink egyike. A nagycsaládosokkal kapcsolatban voltak negatív előítéletek, ami mára már inkább kiváltság lett, mint negatívum. Próbáljuk a saját érdekeinket megjeleníteni és ezzel együtt megmutatni az értékeinket is. A másik nagyon fontos momentum, hogy egymást szerető közösséggé szerveződjünk, akik együtt vannak a programokon, rendezvényeken és mind ezek mellett segítik is egymást. Folyamatosan követjük a gyerekek útját, segítőkezet nyújtunk egymásnak. Pártoló tagjaink is vannak, akik nem nagycsaládosok, de csatlakoztak hozzánk, és mindenben segítenek bennünket. – mondta el az egyesület elnöke.

Az elmúlt évek alatt számtalan rendezvényen vettek részt és segítettek, de számos saját rendezvényt is szerveznek, amelyek között nagyszabású nemzetközi program is szerepel évről-évre. 11 éve szervezik nagy sikerrel a Nemzetközi Egészség és Sportnapot, amelyen a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége is számos család képviseletében van jelen. Próbálnak minden adódó lehetőséget kihasználni, hogy a családokat segítsék. Egy vezetői találkozó adta az ötletet, ahol felmerült az lehetőség, amellyel már több nagycsaládos egyesület is élt, hogy szerződést kössenek a Gyermelyi Zrt.-vel.

„Nálunk minden kiemelt jelentőséggel bír, most leginkább az energiaválsággal kapcsolatban. Próbálunk minden lehetséges forrást kihasználni, amellyel kisebb-nagyobb mértékben, de segítséget tudunk nyújtani a családoknak. A Gyermelyi Zrt.-vel kötött szerződés óriási segítség a több gyermekes családoknak. Nagyon segítőkészek és együttműködőek voltak cég részéről. A tészta egy alapvető élelmiszer, amelyet heti szinten használunk a háztartásban. Mivel ennek az élelmiszernek az ára jelentősen megemelkedett és több gyerek esetében 1-2 csomag tészta fogy egy étkezés alkalmával, megterhelő a háztartásban. A szerződés értelmében, az egyesületünk tagjai nagyon kedvező áron rendelhettek a termékekből, amely közel 1.200.000 forintot jelent. Az első szállítmány március 31.-én pénteken érkezett meg a székhelyünkre, Csongrádra a kora reggeli órákban. Ez azt jelenti, hogy Húsvét előtt minden családhoz el tudjuk juttatni ezt az alapvető élelmiszert. Az együttműködést hosszútávra tervezzük. Ez volt az első lépés, ami számunkra nagyon sokat jelent és nagy segítség.”- mondta el Erősné Szabó Mária.

Minden lehetőséget megpróbálnak kihasználni, élni vele. Az apukák és az anyukák is segítettek a szállítmány lerakodásában, amely a makói telephelyről érkezett. Mint mindent ezt is megszervezték, és természetesen nem maradt el a segítség. Ezt is együtt és egymásért teszik. Minden városi rendezvényen részt vesznek, és számtalan önkéntes tevékenységet vállalnak önzetlenül. Bicikliznek, túráznak, jókat főznek, megünneplik az Apák napját, a Pünkösdöt, a Húsvétot egy-egy saját szervezésű rendezvény keretein belül. 

„Ebben az évben egy új programot is szervezünk a családoknak. Június vége felé egy néphagyományokra épülő varázslatos éjszakai eseményt tervezünk, amelyet a Szent Iván éj ihletett. Ez egy teljesen új kezdeményezés lesz. Haladunk a korral, próbálunk az igényeknek megfelelni, szeretünk meglepetést szerezni, de leginkább segíteni. A lényeg, hogy együtt legyünk és tudjuk, hogy egy olyan közösséget alkotunk, ahol mindenki mindenkire számíthat a nehezebb időszakokban is.” 

TG


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kutyust is mentettek a péntek reggeli csongrádi balesetben

Szabó Viktor

Fának hajtott egy autó Csongrádnál!

Szabó Viktor

Indul az advent Csongrádon, útlezárásokra kell készülni!

Szabó Viktor

Brilliroztak a csongrádi lányok a spanyol FitKid Európa Kupán

Szabó Viktor

Rovarhotel várja a bogarakat a csongrádi Fő Utcai Platánfa Óvodában

Szabó Viktor

Két biciklit is lopott, 5 ezerért adta el az egyiket

Szabó Viktor

Baleset történt Csongrádon! + FOTÓK!

Szabó Viktor

Se Szentesen, se Csongrádon nem lesznek nyitva az egyik üzletlánc boltjai 24-én

Szabó Viktor

Mától érkeznek a szentesi, csongrádi és kisteleki szépkorúaknak is az emelt összegű nyugdíjak

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább