Belföld

Eddig lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót a 11. alkalommal rendezik meg idén, az ország legnagyobb önkéntes hulladékszedési programjára április 11-ig lehet regisztrálni – mondta az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden. Koncz Zsófia felidézte: évről évre egyre többen csatlakoznak az akcióhoz, tavaly több mint 40 ezer önkéntes mintegy 850 tonna hulladékot gyűjtött össze 900 helyszínen országszerte.

A TeSzedd! összekapcsolódik a fenntarthatósági témahéttel, a Föld napján, április 22-én kezdődik és április 28-ig tart. Idén is várják az oktatási intézmények, munkahelyi közösségek, baráti társaságok jelentkezését – jelezte.

Koncz Zsófia felhívta a figyelmet arra, hogy

ÉPÍTÉSI TÖRMELÉKET, AUTÓALKATRÉSZEKET, ELEKTRONIKAI ESZKÖZÖKET NEM LEHET GYŰJTENI AZ AKCIÓ SORÁN, DE HA ILYET TALÁLNAK A RÉSZTVEVŐK, AZT BE LEHET JELENTENI A 2020-BAN ELINDÍTOTT HULLADÉKRADAR APPLIKÁCIÓBAN.

Hozzátette, hogy erre már 27 ezren regisztráltak, több mint 43 ezer bejelentés érkezett, és több százezer tonna hulladékot sikerült ezen keresztül összegyűjteni.

Az államtitkár kifejtette:

A KORMÁNY RÉSZÉRŐL FONTOS ÜZENET VOLT A 2020-BAN ELFOGADOTT KLÍMA- ÉS TERMÉSZETVÉDELMI AKCIÓTERV, EBBEN KIEMELTEN SZEREPEL AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÓK FELSZÁMOLÁSA IS.

Koncz Zsófia a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy az emberek fontosnak tartják a TeSzedd! programot, a környezet rendben tartását, de az akció egyben jó kikapcsolódás, csapatépítés is. Az államtitkár a környezettudatos szemlélet erősítését segítő kormányzati kezdeményezések között említette egyebek mellett a Tisztítsuk meg az országot! programot is, amelyhez számos település csatlakozott.

origo.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Lemondott az MSZP két társelnöke

Szabó Viktor

Orbán Viktor: háború- és migrációpárti, gazdaságellenes koalíció jött létre Weber vezetésével

Szabó Viktor

Varga Mihály: Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben az uniós országok között

Szabó Viktor

Hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom

Szabó Viktor

Az Otthonfelújítási program mintegy 30 ezer lakás felújítására ad lehetőséget

Szabó Viktor

Orbán Viktor: se pénzt, se embert nem küldünk a háborúba

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Az emberek világosan megüzenték, békét akarnak!

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a választás tétje összeurópai: háború vagy béke

Szabó Viktor

Szentes és Magyarország választ – ÉLŐ közvetítés!

Szabó Viktor