Belföld

Eddig lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót a 11. alkalommal rendezik meg idén, az ország legnagyobb önkéntes hulladékszedési programjára április 11-ig lehet regisztrálni – mondta az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden. Koncz Zsófia felidézte: évről évre egyre többen csatlakoznak az akcióhoz, tavaly több mint 40 ezer önkéntes mintegy 850 tonna hulladékot gyűjtött össze 900 helyszínen országszerte.

A TeSzedd! összekapcsolódik a fenntarthatósági témahéttel, a Föld napján, április 22-én kezdődik és április 28-ig tart. Idén is várják az oktatási intézmények, munkahelyi közösségek, baráti társaságok jelentkezését – jelezte.

Koncz Zsófia felhívta a figyelmet arra, hogy

ÉPÍTÉSI TÖRMELÉKET, AUTÓALKATRÉSZEKET, ELEKTRONIKAI ESZKÖZÖKET NEM LEHET GYŰJTENI AZ AKCIÓ SORÁN, DE HA ILYET TALÁLNAK A RÉSZTVEVŐK, AZT BE LEHET JELENTENI A 2020-BAN ELINDÍTOTT HULLADÉKRADAR APPLIKÁCIÓBAN.

Hozzátette, hogy erre már 27 ezren regisztráltak, több mint 43 ezer bejelentés érkezett, és több százezer tonna hulladékot sikerült ezen keresztül összegyűjteni.

Az államtitkár kifejtette:

A KORMÁNY RÉSZÉRŐL FONTOS ÜZENET VOLT A 2020-BAN ELFOGADOTT KLÍMA- ÉS TERMÉSZETVÉDELMI AKCIÓTERV, EBBEN KIEMELTEN SZEREPEL AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÓK FELSZÁMOLÁSA IS.

Koncz Zsófia a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy az emberek fontosnak tartják a TeSzedd! programot, a környezet rendben tartását, de az akció egyben jó kikapcsolódás, csapatépítés is. Az államtitkár a környezettudatos szemlélet erősítését segítő kormányzati kezdeményezések között említette egyebek mellett a Tisztítsuk meg az országot! programot is, amelyhez számos település csatlakozott.

origo.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesi + Csongrádi leendő szülők figyelem! Minden eddiginél nagyobb támogatást kaphatnak a gyermeket vállaló családok az otthonteremtéshez

Szabó Viktor

A vidék erősödése egész Magyarországot teszi gazdagabbá

tk_arpad

Két éve jár a vasútvillamos Hódmezővásárhely és Szeged között

Szabó Viktor

Agrárminisztérium: 125 ezer gazdálkodóhoz már eljutott a támogatási előleg

Szabó Viktor

Friss felmérés: a magyarok ellenzik Ukrajna további finanszírozását

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Európának készülnie kell arra, hogy egyedül marad Ukrajnával

Szabó Viktor

Parlament elé került a szuverenitásvédelmi törvény

Szabó Viktor

Farkas Sándor: Az Agrárminisztérium a jövőben is kiemelten kívánja támogatni a vidéki térségekben történő infrastrukturális beruházások megvalósítását

Szabó Viktor

Kövér László: ez a mi országunk, és meg is fogjuk tartani!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább