Vélemény

Jeszenszky Zsolt: Jamie Lee Curtis magyarul vette át az Oscar-díját?

„Jamie Lee Curtis ugyanis nem az Oscar-gálán, a díj átvételekor, a színpadon adott elő egy magyar népdalt, hanem az eseményt követő sajtótájékoztatón. Ahol virtuálisan – vagyis online – jelenlévők kérdéseire is válaszoltak a nyertesek. Jamie Lee-t egy Magyarországgal kapcsolatos kérdést is kapott egy bizonyos Anikótól. De azért ne gondoljunk valami »demokratikus Oscarra«, ahol random Anikók is kérdezhetnek a sztároktól; ez az Anikó a nálunk is ismert tévés-újságíró, a hollywoodi külföldi tudósítók szervezetének tagja, a tavalyi hamis Scarlett Johansson interjú kapcsán kissé kínos helyzetbe került Návai Anikó. De ettől még a kérdés jó volt, és valóban bájos volt, ahogy válaszként Jamie Lee belekezdett a »Katica, katica, felmászott a fára« dalba. Annak pedig külön örülünk, hogy hozzátette: büszke a magyar örökségére.

De ez sem egészen úgy történt tehát, hogy amikor ezt elmondta, akkor a közönség részéről látványosan elmaradt a taps. Ugyanis nem volt közönség, mivel – még egyszer – ez nem a gálán történt, hanem egy online-sajtótájékoztatón. Persze, csábító lehet azon méltatlankodni, hogy a degenerált, elhülyült, globalista-neomarxista hollywoodi közeg ellenséges velünk, magyarokkal szemben, miközben előszeretettel forgatnak filmeket nálunk, mert olcsók vagyunk, ugyanakkor képzett a munkaerő, jó az infrastruktúra, stb. De ha ezt a narratívát toljuk, azzal épp a libsiknek adunk muníciót, akik erre fel rákezdhetnek a szokásos mantrájukra (és néhány beszélő fejük a Facebookon már persze, rá is kezdett), hogy külföldön utálnak minket, elszigetelődtünk, blablabla…

Valószínűleg a degenerált, elhülyült, globalista-neomarxista hollywoodi közeg tényleg nem szeret minket. Pontosabban nyilván a nagy részüknek fogalma sincs, hogy egyáltalán létezik egy ilyen ország, de vannak köztük a George Clooney-k, akiknek valaki elmondta, hogy létezünk és nem szabad minket szeretni, mert pfúj Orbán… De ez a degenerált, elhülyült, globalista-neomarxista hollywoodi közeg egyáltalán nem jelenti egész Amerikát. Ott is vannak normális emberek. És egyáltalán nem utálják a magyarokat, Magyarországot.

Úgyhogy ne adjunk muníciót azoknak, akik viszont igen. A degenerált, elhülyült, globalista-neomarxista belpesti közeget ne segítsük az Oscar-díjátadóval és Jamie Lee Curtis-szel kapcsolatos fals információkkal abban, hogy ön- és magyargyűlöletüket habzó szájjal kiélhessék.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor