Csongrád

Új lehetőség a felsőoktatásban a csongrádi diákok részére

2022. januárjában jött létre egy partnerségi, együttműködési megállapodás a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium a Magyar Honvédség és a Kecskeméti Neumann János Egyetem között. A kölcsönös kapcsolat értelmében, a Dianában fegyverműszerész technikus és fegyvergyártó szaktechnikus szakmák elvégzése után a diákok a szakmában az egyetem gépészmérnöki karán folytathatják a tanulmányaikat, majd másfél év elteltével specializálódhatnak a fegyvertervező- és gyártó szakirányra.

A közös együttműködés keretein belül az elmúlt napokban a Neumann János Egyetem utazó konténer kamionja látogatott el Csongrádra a Diana Fegyvertecnikai Technikum és Kollégium udvarára. A látványos bemutatóra meghívást kaptak a csongrádi középiskolák is, mint a Batsányi János Gimnázium és Kollégium, a Bársony István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium illetve a HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum Szakképző Iskola és Kollégium.  A vendéglátó intézményt a Diana Fegyvertechnikum 3 végzős osztálya képviselte. Az utazó kamion 13 városba látogat el, melynek egyik állomása Csongrád volt. A 2 napos esemény kiemelt célja, hogy a gazdasági, műszaki, informatikai és agrárterületek iránt érdeklődő diákoknak segítséget nyújtson a pályaválasztás terén. Az érdeklődő tanulók párhuzamosan két helyszínen vehettek részt. Egyrészt az innovációs konténerben ahol többek között a szkennelés technikájával, robotok programozásával a 3D tervezéssel a hidrogénhajtású járművek működési mechanizmusával ismerkedhettek meg, másrészt pedig a továbbtanulási lehetőségekről kaptak széleskörű elméleti tájékoztatást. A 24 fős tanulói csoportok a pályaválasztás előkészítéséhez látványban és elméletben egyaránt hasznos információkat kaptak.

A Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium, mint partner intézmény, nem csak a helyszínt biztosította a pályaorientációs programhoz, hanem a fegyvertervező- és gyártó szakirányú képzés keretein belül a gyakorlati képzés meghatározott részében a Dianában saját szaktanáraik is részt vesznek majd az oktatásban. Ez azért meghatározó, mert így a felsőoktatási képzést is együttesen alakíthatják a közép- és felsőoktatás terén.  A kölcsönös együttműködés egy hosszú távú megállapodás, amely évről-évre segítséget nyújt a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, rugalmas, innovatív elméleti és gyakorlati képzést illetve védelmi ipari szakemberképzést biztosítva.

T.G.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ismét Diákolimpikonok lettek a csongrádi Giricz-testvérek Országúti Kerékpárban

tk_arpad

Csongrádon randevúznak a néptáncpedagógusok

Pászti Dániel

Nyolc év fegyházra ítéltek egy csongrádi boltot kirabolni próbáló férfit

tk_arpad

Eltűnt egy csongrádi férfi

tk_arpad

Vármegyéről Vármegyére – A csongrádi Szent Orbán szobor a Kossuth Rádióban

tk_arpad

Forradalmi árakkal várja a látogatókat a nemzeti ünnepünkön a csongrádi fürdő

tk_arpad

Bilincsben a csongrádi fatolvajok

tk_arpad

Új nyitvatartás a csongrádi fürdőben

cs3_admin

Átadták a felújított Szent Rókus templomot Csongrádon

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább