Csongrád

Új lehetőség a felsőoktatásban a csongrádi diákok részére

2022. januárjában jött létre egy partnerségi, együttműködési megállapodás a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium a Magyar Honvédség és a Kecskeméti Neumann János Egyetem között. A kölcsönös kapcsolat értelmében, a Dianában fegyverműszerész technikus és fegyvergyártó szaktechnikus szakmák elvégzése után a diákok a szakmában az egyetem gépészmérnöki karán folytathatják a tanulmányaikat, majd másfél év elteltével specializálódhatnak a fegyvertervező- és gyártó szakirányra.

A közös együttműködés keretein belül az elmúlt napokban a Neumann János Egyetem utazó konténer kamionja látogatott el Csongrádra a Diana Fegyvertecnikai Technikum és Kollégium udvarára. A látványos bemutatóra meghívást kaptak a csongrádi középiskolák is, mint a Batsányi János Gimnázium és Kollégium, a Bársony István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium illetve a HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum Szakképző Iskola és Kollégium.  A vendéglátó intézményt a Diana Fegyvertechnikum 3 végzős osztálya képviselte. Az utazó kamion 13 városba látogat el, melynek egyik állomása Csongrád volt. A 2 napos esemény kiemelt célja, hogy a gazdasági, műszaki, informatikai és agrárterületek iránt érdeklődő diákoknak segítséget nyújtson a pályaválasztás terén. Az érdeklődő tanulók párhuzamosan két helyszínen vehettek részt. Egyrészt az innovációs konténerben ahol többek között a szkennelés technikájával, robotok programozásával a 3D tervezéssel a hidrogénhajtású járművek működési mechanizmusával ismerkedhettek meg, másrészt pedig a továbbtanulási lehetőségekről kaptak széleskörű elméleti tájékoztatást. A 24 fős tanulói csoportok a pályaválasztás előkészítéséhez látványban és elméletben egyaránt hasznos információkat kaptak.

A Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium, mint partner intézmény, nem csak a helyszínt biztosította a pályaorientációs programhoz, hanem a fegyvertervező- és gyártó szakirányú képzés keretein belül a gyakorlati képzés meghatározott részében a Dianában saját szaktanáraik is részt vesznek majd az oktatásban. Ez azért meghatározó, mert így a felsőoktatási képzést is együttesen alakíthatják a közép- és felsőoktatás terén.  A kölcsönös együttműködés egy hosszú távú megállapodás, amely évről-évre segítséget nyújt a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, rugalmas, innovatív elméleti és gyakorlati képzést illetve védelmi ipari szakemberképzést biztosítva.

T.G.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csongrád a következő télen is segít a fűtési költségek csökkentésében

Szabó Viktor

Rekordot lőttek a nagycsaládosok Csongrádon

Szabó Viktor

Új számítógépeket kapnak a HSZC szentesi és csongrádi iskolái (is)

Szabó Viktor

Féltékenységből, téglával vágtak homlokon egy férfit Csongrádon, majd ki is rabolták

Szabó Viktor

Csípőjén ment be, bokáján jött ki a villám, azóta csodás dolgok történnek a nővel, akit Csongrádon ért baleset

Szabó Viktor

Elveszett a diákod vagy személyid a KTN fesztiválon? Semmi gáz, irány a kormányablak busz!

Szabó Viktor

Csongrádon forgatott Badár Sándor

Szabó Viktor

Öveket bekapcsolni, ma indul a KTN!

Szabó Viktor

Augusztusban Csongrádon brekeg Zsolti a béka

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább