Tech

Vége a Netflix jelszómegosztásának?

Gőzerővel készül a Netflix azokra a belengetett változtatásokra, amikkel próbálná megállítani a felhasználói bázisa lejtmenetbe állását. A hirdetésekkel támogatott olcsóbb előfizetési csomag novemberi érkezése után bejelentette, hogy idén év elején bevezeti azokat az új intézkedéseket is, amikkel visszafogná a fiókmegosztás jelenségét.

A közös fiókhasználat és a jelszómegosztás bevált gyakorlat a különféle streaming szolgáltatások előfizetői közt, de ahogy a piac kezd telítődni és a csomagok árai is emelkednek, a szolgáltatóknak is nehezebb növekedniük.

A Netflix pár hónapja jelentette be, hogy fellép a több háztartás közti közös fiókhasználat ellen. A megoldást eddig szűkebb körben, pár országban tesztelték, a streamingszolgáltató most bővebb tájékoztatást adott arról, hogy a gyakorlatban ez miként fog működni.

A Netflix gyakori kérdéseket tartalmazó támogatói oldalán már saját szekciót kapott a fiókmegosztás témaköre, ahol a szolgáltató tisztázza, hogy egy fizikailag más háztartásban élő személynek saját fiókot kell használnia a platform eléréséhez, a kulcsszó pedig a tartózkodási hely ellenőrzése lesz. Az ellenőrzés során az IP-címet, az eszközazonosítókat és a fióktevékenységet is figyelni fogja a Netflix annak meghatározására, hogy adott fiókba az alapértelmezett címről próbál-e valaki bejelentkezni. Amennyiben úgy találja, hogy valaki egy másik lokációból használná huzamosabb ideig a szolgáltatást, mint ami az elsődleges cím, a felhasználót akár végérvényesen eltilthatja a fiók használatától. 

Amennyiben egy új eszköz jelentkezne be másik helyről, a Netflix egy ideiglenes kódot fog küldeni a bejelentkezéshez a fióktulajdonosnak, amit 15 percen belül meg kell adnia a másik címen található eszköznek. A kóddal hét napig lehet hozzáférni máshonnan a szolgáltatáshoz, így amennyiben utazás során szeretne streamelni a fióktulajdonos, annak nem lesz akadálya.

A szolgáltatás zavartalan eléréséhez azonban 31 naponta legalább egyszer csatlakozni kell a az elsődleges hely wifihálózatáról, legyen az mobilalkalmazáson vagy weboldalon keresztül. A hivatalos tájékoztatás leszögezi, hogy a szolgáltatás nem terheli automatikusan felárral a fióktulajdonost a jelszómegosztásért, tehát a fő retorzió a másik eszözről történő hozzáférés megtagadása lehet.

A fiókjelszó-megosztás elleni küzdelem másik intézkedéseként a Netflix tavaly elérhetővé tette a „Profile Transfer” funkciót, ami mint neve is sugallja, segít a felhasználóknak áttelepíteni személyes Netflix-profiljukat egyik fiókból a másikba, így könnyen átviheti az addigi összes előzményét, javaslatait és beállításait egy saját fiókba.

Forrás, fotó : Netflix



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megbolondult a Facebook, akaratlanul is ismerősnek jelölt másokat

Szabó Viktor

Elon Musk: a Twitter irányítása “fájdalmas”

cs3_admin

Csökkentek a PC-kiszállítások a világon az első negyedévben

cs3_admin

Megjelent a ChatGPT-4

cs3_admin

Mobil elektromosgépjármű-töltőállomást mutattak be

cs3_admin

Látványos bolygóegyüttállás lesz a jövő héten

tk_arpad

2,1 millió forintos cuki új villanyautó a Magyarországon is jelen lévő kínai gyártótól

Pászti Dániel

Mérföldkőhöz ért a SpaceX műholdas internete

cs3_admin

Célegyenesben az új uniós kiberbiztonsági rendelet

cs3_admin