Térség

Új helyen, de továbbra is a Tisza-parti Közösségekért Egyesület nyújtja a civil szolgáltatásokat vármegyénkben

A Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Központot a következő három évben is a Tisza-parti Civil Közösségekért Egyesület üzemelteti. A címbirtokosi oklevelek átadására szervezett központi ünnepségen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől vette át a címet az egyesület elnöke, Molnár Elvira.

Az ország 19 vármegyéjében és Budapesten is van olyan iroda, melynek feladata az ott bejegyzett egyesületek, alapítványok tevékenységének támogatása, a civil törvényben meghatározott állami szolgáltatások biztosítása. A Civil Közösségi Szolgáltató Központ működtetésére pályázni kell, a sikeresen pályázó civil szervezet három évre kapja meg a felhatalmazást és a forrást.A címbirtokosi oklevelek átadásán a miniszter úgy forgalmazott: a Civil Közösségi Szolgáltató Központ címet elnyerők kapocsként működnek az állam és a civil szféra között, és segítenek a helyi közösségeknek megtölteni tartalommal az állam által biztosított kereteket. A rendezvényen Szalay-Bobrovniczky Vince, civil- és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy az országban működő húsz szolgáltató iroda évente 23 777 civil szervezetnek nyújt pályázati információt, és több mint hétezer óra ingyenes működési tanácsadást. A civil központok sokrétű feladatköre mellett megnőtt a rájuk fordított forrás is: míg 2018-ban 330 millió, addig az idén már 550 millió forintban részesülnek.  

Csongrád-Csanád vármegyében közel háromezer bejegyzett civil szervezet van, közülük mintegy 1600-zal kerültek kapcsolatba az elmúlt években az itteni civil központ munkatársai. A  vármegye címbirtokos szervezetének régi-új vezetője Molnár Elvira, az eddigi munka elismerésének és egy újabb kihívásnak tekinti a megbízatást. – Egyesületünk 2020 óta dolgozik ezen a néven a civilekért, azonban a kollégáink már nagy tapasztalattal rendelkeznek, hiszen tíz éve végzik ezt a szolgálatot. Hitvallásunk, hogy a jól működő település három alappillérének: az önkormányzatnak, a vállalkozásoknak és a civil szervezeteknek partnerként kell tekintenie egymásra –mondta az oklevélátadó kapcsán Molnár Elvira. A szakember hozzátette: ezt a katalizátor szerepet vállalva dolgoznak azon, hogy a központi költségvetésben biztosított civil források, mint például a Nemzeti Együttműködési Alap eljussanak a felhasználókhoz, hogy megkönnyítsék ezáltal a szervezetek feladatellátását és hozzásegítsék őket különböző értékes programjaik megvalósításához.

A forrásszerzést, az önkéntesek bevonását, a vezetők képzését és az elszámolást egyaránt támogató szolgáltató központ irodája nemrégiben új helyre költözött. Szegeden, a Mérey utca 6/b. szám alatti Társas Irodaház földszintjén működik februártól az ügyfélszolgálatuk, ahol a hét minden napján megtalálják munkatársaikat. —


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

December közepétől a Rádió 1 váltja a Gong Rádiót Csongrádon

Szabó Viktor

Egyre nagyobb a baj, Sándorfalván is megjelent a madárinfluenza

Szabó Viktor

Újabb jó hír érkezett a szentesi, csongrádi, kisteleki és térségbeli autósoknak

Szabó Viktor

Decembertől Szentesen, Csongrádon és Kisteleken is többet kereshetnek a munkavállalók

Szabó Viktor

Észrevettétek? Szentesen és Csongrádon is óriásit zuhant az üzemanyagok ára!

Szabó Viktor

Szentesen, Csongrádon és a térségben továbbra is elérhető az ingyenes Gondosóra program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar agrárium a rendkívül nehéz időszakban is növekedési pályán maradt

Szabó Viktor

Januártól Szentesen, Csongrádon és Kisteleken is indul az új visszaváltási rendszer

Szabó Viktor

Napi jó hír: a szentesi, csongrádi és kisteleki nyugdíjasoknak is érkezik a kiegészítő emelés!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább