Site icon Cs3.hu

Karácsonyi zserbógolyó

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami egyszerű és nagyon gyorsan elfogy. .

A recept 4 adagra

Hozzávalók

30 dkg darált háztartási keksz

30 dkg darált dió

30 dkg baracklekvár

4 evőkanál porcukor

A bevonathoz:

20 dkg étcsokoládé

1,5 evőkanál étolaj

Elkészítés:

Az első lépés, hogy egy tálban összekeverjük a kekszet, a baracklekvárt és a diót és a porcukrot. Amikor formázhatóvá válik a massza, golyókat formázunk belőle. A mérete a golyóknak tetszés szerinti. Az elkészült golyókat hűtőbe tesszük és minimum 2 órát pihentetjük. A következő lépés, hogy a csokoládét apróra törve és az olajat hozzáadva vízgőzön olvasztjuk meg. Majd 2 óra elteltével a golyókat a csokiba mártjuk majd ismét a hűtőbe tesszük 1 órára, hogy megdermedjen.

Forrás, kép: NewGourmetChef

Exit mobile version