A mienk egy tradicionális halászlé recept. Fogadjátok szeretettel.
Valamint ez úton kívánunk Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Új Évet!
A recept:
Hozzávalók:
2 kg ponty 40 dkg (3 nagy fej) vöröshagyma
3 ek zsír, 2 liter víz
Só, bors, piros őrölt paprika és egyéb fűszerek ízlés szerint
2 db halászlé kocka
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk – a fejét, farkát és a csontos, szálkás részeit jó puhára megfőzzük a hagymával és a fűszerekkel együtt. Majd a hal és csontos darabokat egy sűrű szitán átpasszírozzuk, így egy sűrű halhús pép kerül a szálkamentes lébe. Ezt követően a tiszta, sózott haldarabokat belehelyezzük a lébe, főzzük 15 percet és tálaljuk.
Erős paprikát és friss kenyeret kínálunk hozzá.
Forrás: NewGourmetShef