Sport

Döntetlennel zárta az évet a Fradi

Egy hetet készült Mezőkövesden edzőtáborban a bajnoki címvédő, Magyar Kupa-győztes és Európa Liga-csoportelső, amely lezárásaként a helyi NB I-es gárda ellen játszott évzáró felkészülési mérkőzést. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző az alábbi kezdőcsapattal vágott neki a mérkőzésnek: Dibusz – Botka, Kovacevic, Pászka – Zachariassen, Besic, Esiti, Gojak – Auzqui, Marquinhos, Traoré.


I. félidő


A zöld-fekete felszerelésben játszó Ferencváros kezdte a mérkőzést, amelyre pár száz néző is kilátogatott a Mezőkövesd Városi stadionba. Az első lehetőség a Fradi előtt adódott, Carlos Auzqui tört be ügyesen a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, de beadását kivágták a védők. A hazaiak válasza a fehérorosz Prudnikov fejese volt, ami elkerülte a kaput. Újra a Fradin volt a sor, Gojak tekert messziről a kapu elé, amelyre remekól érkezett Auzqui, ám mellé bombázott. A 15. percben Drazsics lépett ki remekül, ám Botka nagyot mentett előle az utolsó pillanatban, az ismétlésnél Molnár Gábor tekert távolról, Dibusz remek jobbra vetődéssel hárított. A túloldalon Traoré esett el a tizenhatoson belül, de a síp néma maradt. Nem sokkal később Auzqui beadása után Marquinhos lövését blokkolták a kövesdiek. A 21. percben jobbról lőtték be keményen a labdát a hazaiak, Botkáról öngól-veszélyesen vágódott fölé a játékszer. A 28. percben újra Botka mentett remekül Besirovic beadása után. Kis híján hatalmas gólt szerzett a Kövesd, Esiti vesztett labdát, amelyet Drazsics még a kezdőkörből ívelt kapura, a visszafutó Dibusznak végül nem kellett védenie, mert a játékszer alig ugyan, de fölé szállt. A 30. percben Gojak beadása után Traoré fejelt mellé. A félidő hajrájában előbb Marquinhos fejelt Tordai kezébe, majd Esiti lövése pattant szögletre, amelyből aztán nem lett veszély. Az első 45 perc tehát nem hozott gólt.


II. félidő


A szünetben mindkét mester több helyen is változtatott, a kapuban is mindkét csapatnál csere történt, a Fradiban Bogdán, a hazaiaknál Rjabenko állt a gólvonalra. Bogdán rögtön nehéz helyzetbe került egy hazaadásnál, mivel túl sokat várt a labda előre rúgásánál, végül nem lett baj a lassúságból. A második félidő első negyedórája kevesebb helyzetet hozott, köszönhető elsősorban Botka több kiváló mentésének is. A 67. percben a szünetben beállt Vécsei szabálytalankodott, Vajda 17 méterről lőhetett szabadrúgást, de a kísérlet a sorfalban elakadt. A 75. percben Marquinhos cselezgette be magát a tizenhatoson belülre, majd jobbal lőtt erősen, Rjabenkónak nagyot kellett védenie. A 86. percben Madarász alakított ki magának lövőhelyzetet, de lapos próbálkozását könnyedén védte Bogdán. A lefújás előtt pár perccel Mercier még szabadrúgásból távolról veszélyeztetett, de kaput nem talált. Maradt a 0-0.

A Ferencváros egy gól nélküli döntetlennel zárta le a több történelmi sikert hozó 2022-es esztendőt. 

Férfi labdarúgás
Felkészülési mérkőzés

Mezőkövesd – FTC 0-0
Mezőkövesd Városi stadion, v.: Karakó.


Mezőkövesd: Tordai – Kállai K., Pillár, Karnickij, Berasvili, Filip – Besirovic, Cseri, Molnár G. – Drazsics, Prudnikov.
Vezetőedző: Kuttor Attila
Csereként beállt: Nagy G., Rjabenko, Kállai Z., Bobál G., Vadnai, Csontos, Madarász M., Lakvekeliani, Vajda

FTC: Dibusz (Bogdán, 46.) – Botka, Kovacevic, Pászka – Zachariassen (Orosz, 77.), Besic (Sigér, 71.), Esiti (Vécsei, 46.), Gojak (Mercier, 46.) – Auzqui, Marquinhos, Traoré (Haraisvili, 63.).
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Forrás, fotó: Fradi.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Dobogón végeztek a szentesi úszók Vásárhelyen!

Szabó Viktor