Sándorfalva

A lakosság bevonásával készült klímavédelmi terv Sándorfalván

A KEHOP-1.2.1-18-2018-00030 projekt keretében Sándorfalva Város Önkormányzata felkérésére a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület elkészítette három település, Sándorfalva, Szatymaz és Dóc közös klímavédelmi tervét.

Az elkészült terv két részre bontható. A klímaváltozás térségünkben tapasztalható jelenségeire és az azokat kiváltó folyamatokra reagálva összefoglalja a megelőzés lehetőségeit, valamint a már bekövetkezett és a várhatóan bekövetkező változásokhoz való alkalmazkodás módszereit. Megfogalmazza az előttünk álló feladatokat az önkormányzatok kompetenciájára vonatkozóan, továbbá a lakosság bevonásának szükségességét és lehetséges területeit.

A tervezet nyilvános felületen is elérhető, ahol a lakosságnak lehetősége volt megismerni és véleményt nyilvánítani vele kapcsolatban. A lakosság bevonását kérdőíves felméréssel is megerősítettük.

A projekt szemléletformáló tevékenysége klímavédelmi képzéssel és tanulmányúttal egészült ki az önkormányzati munkatársak és a helyileg érintett pedagógusok számára. A diákoknak ismeretterjesztő előadások és műhelyfoglalkozások során adtuk át az ismereteket. A megelőzés és az alkalmazkodás gyakorlati és megoldásalapú megközelítése érdekében versenyt írtunk ki a gyerekek számára, a nagyobbaknak szóló feladatokkal, valamint a fiatalabb korcsoportnak kreatív, munkáltató formában. Tematikus ismeretterjesztő anyagok sorozatát adtuk ki az érintett témákban, valamint vándorkiállítás formájában is bemutattuk a klímavédelem részleteit, különböző rendezvény helyszíneken megjelenítve a problémakört. Tanácsadó sátrat szereltünk fel a szükséges bemutató és kézműves eszközökkel, felkészítve ezzel a hosszabb távú munkára is, amelyet a klímavédelem megkövetel a közreműködőktől.

További információk a projekttel kapcsolatban:

Bojtos Ferenc

CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

Irodavezető

E-mail.: csemete@csemete.com,

Tel.: +36 62/424-392, +36 20/328-9433


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Befejeződött a „Nádastó Szabadidőpark II. ütemű fejlesztése” című projekt

tk_arpad

Svéd nagydíjon vehet részt a sándorfalvi motoros fiú

tk_arpad

Petőfi dombormű helyszínére várnak javaslatokat Sándorfalván

tk_arpad

Nemzeti győztes címet ért el a sándorfalvi galambász

tk_arpad

Átadták az Idősbarát Önkormányzat Díjakat – Nagymágocs és Sándorfalva is a díjazottak között

tk_arpad

Gyakorlatozni fog a honvédség Sándorfalvánál

tk_arpad

Megnövekedett hanghatásra kell számítani Sándorfalva térségében

tk_arpad

Nyílt nap a Sándorfalvi úti Hulladékkezelőnél

tk_arpad

Lezárult a Sándorfalvi Piac fejlesztésének és bővítésének II. üteme

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább