Vélemény

Kiszelly Zoltán: Ezért sem működnek a szankciók

“A szankciók “működnek” – harsogja a globalista propaganda és kórusuk rendre ugyanazokat az érveket hozza fel. A háború kitörésekor még az orosz GDP bezuhanásáról és rekordinflációról írtak. Az orosz gazdaságot vitathatatlanul megviseli a háború, ám az utóbbi időben már keveset hallunk az orosz gazdaság állapotáról – és ez nem véletlen. Az IMF szerint ugyanis 2022-ben 3,4%, míg 2023-ban 2,3% GDP-csökkenés várható és miközben Oroszország most kecmereg ki a gödörből, az EU-ban még csak most barátkoznak az évtizedek óta nem látott mértékű infláció gondolatával és várható következményeivel.

Hogyan alakul a gazdasági aktivitás?

A globalista mainstream média és propaganda arról keveset beszél, hogy Nyugat-Európára és az eurózónára milyen hatással vannak a szankciók. Persze itt is érdemes azt a receptet követni, hogy amit az oroszokra mondanak, az hatványozottan érvényes a szankciórezsim országaira: a gazdasági visszaesés; az infláció; az élelmiszerek és alapanyagok drágulása; tömeges elbocsátások; a termelés áthelyezése; a választék szűkülése és az életszínvonal csökkenése nem csak az oroszokat sújtja.

Egy német lapban már eljutottak odáig, hogy pro és kontra bemutassák a szankciók eredményét: a pro oldalt már ismerjük a mainstream médiából, nézzük azokat az érveket, amelyek szerint a szankciók visszafelé sülnek el!

A szankciópárti brüsszeli politikusok szerint Moszkva a nyugati exportbevételek nélkül nem lesz képes finanszírozni a háborút. Ezzel szemben az orosz energiaexport a kisebb mennyiségből is magasabb bevételt realizál, az olaj világpiaci ára továbbra is száz dollár körüli. Decembertől, amikortól Nyugat-Európa már nem vásárol orosz olajat, az árak feltehetően még magasabbra kúsznak majd. A mangán, palládium, neongáz és többi nyersanyag áránál is hasonló várható.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Moderari: Katasztrófavakság

Szabó Viktor

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor