Vélemény

Fricz Tamás: A korrupt ellenzék nem úszhatja meg

“Tűrhetetlen, hogy Czeglédy Csaba ügyvéd ügyé­ben – akit 2017-ben vádoltak meg diákmunkával kapcsolatos durva, hatmilliárdos adócsalással – a mai napig nem született jogerős ítélet. Gondoljunk bele: Czeglédy Csaba öt éve gyanúsított, de közben indult egy EP-választáson, valamint a szombathelyi választásokon is, s mindezt azért tehette meg – és húzhatta az időt, hiszen jelöltként és önkormányzati képviselőként mentességet élvezett –, mert nem született meg semmilyen jogerős bírósági ítélet.

Vagy itt van Simon Gábor volt MSZP-s elnökhelyettes ügye, ami idestova már nyolc éve (!) tart. Vele kapcsolatban az a vád, hogy 267 millió forint bevétellel nem tud elszámolni, és nem fizetett a pénz után adót. Az az igazán döbbenetes, hogy hat év alatt sehová nem jutott el a vizsgálat, közben háromszor történt „bírócsere”, s fogódzkodjanak meg: az ügy még mindig, pontosabban újra az első fokon tart.

Szeretnék valamit világosan megkérdezni: milyen jelentősége lesz annak, ha a fővárosi korrupciós rendszer ügyében a vizsgálatok elhúzódnak mondjuk még hat évet, s akkor kerül sor bármilyen ítélethozatalra – például 2028-ban –, amikor Karácsony Gergelyékre mint a főváros vezetőire már csak rossz emlékként fogunk visszagondolni? Sőt, lassan már készülni fogunk a következő, 2029-es önkormányzati választásokra. Vagy netán még akkor sem lesz ítélet, és ezért Karácsony, Tüttő, Kiss Ambrus és társaik ismét megpályázzák a főpolgármesteri széket és közvetve az azzal járó zsíros állásokat?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Gabesz: A polgármester berúgta a kampányát! Célcsoport: diákok

Szabó Viktor

Vietnámi Facebook lájkokat vásárol egy szentesi szennyoldal?

Szabó Viktor

Szentesi Fidelitas: Hol késik a szúnyoggyérítés?!

Szabó Viktor

Hont András: 2006-ban nem 17 éveseket küldtek előre a randalírozók

Szabó Viktor

Moderari: Így nevelem a liberálisomat

tk_arpad

Szentesi Zöldi László: A magyar egység nem számmisztika

tk_arpad

Szánthó Miklós: Aki valóban Európa érdekét tartja szem előtt, az támogatja a magyar békepárti álláspontot

tk_arpad

Sergio Velasco: Itt az ideje, hogy Európa a saját útját járja

tk_arpad

Moderari: Ki gépen száll fölébe …

Pászti Dániel

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább