Szentes

A szentesi önkormányzat a kormánytól várja a segítséget a Pendola-ügyben

A Szentes városi közgyűlés pénteki döntése értelmében újra az állami költségvetéstől várja a megmentést, mivel jogerős lett a Szentesen mindenki által csak „Pendola-pernek” ismert bírósági ügy, amiből kifolyólag közel 250 millió forintot kell napokon belül átutalnia az önkormányzatnak.

A város a fizetőképességének fenntartása miatt fordul a kormányhoz, mivel ez a „nem várt” kiadás beesett az előző polgármester, Szirbik Imre „hagyatékából”. Az energiaválság miatt közel 300 millió forint többletkiadással számol erre az évre a költségvetés és ezt a közel 250 milliót már segítség nélkül nem tudja kigazdálkodni.

Amennyiben nem kap segítséget a város és nem rendezik a megítélt összegeket, a kamat tovább nő és adósságrendezési eljárást kezdeményezhetnek az önkormányzat ellen.

Úgy tudjuk, hogy a városi uszoda üzemeltetéséhez közel 9 millió forinttal járul hozzá a kormány. Ebből is látszódik, hogy a város az állami támogatások nélkül tönkremegy.

Saját magán nem kíván spórolni a város, kerítést épít a Ligetben, fontos parkolót a Mátyás király utcában és folytathatnánk a sort. Más városok a fejlesztési kereteiket átcsoportosították, olyan fejlesztésekbe vágtak, amelyek segítségével csökkentik a saját településük energiaszükségletét.

Szentesen az engedéllyel rendelkező napelempark területét eladják bekerülési értéken és úgy tűnik, hogy mindent, ami kalapács alá tehető, ezek hirdetéseit láthatjuk hétről hétre a Szuperinfóban.

F.K.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

United we stand – Amerikai katonák látogattak Szentesre

Szabó Viktor

27 órás horgászversenyt rendezett a hétvégén a szentesi egyesület

Szabó Viktor

Megvédték Szentest a szuperhősök

Szabó Viktor

A szentesi és a csongrádi gyógyfürdő is az ország legolcsóbbjai között van

Szabó Viktor

A szentesi katonák is tisztelegtek a magyar hősök előtt

Szabó Viktor

Tisztjelöltek jártak Szentesen

Szabó Viktor

Országjáráson a Horváth Mihály Gimnázium diákjai

Szabó Viktor

A magyar hősökre emlékeztek Szentesen

Szabó Viktor

Menekülj gonosz, érkeznek a szuperhősök Szentesre!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább