Szentes

A szentesi önkormányzat a kormánytól várja a segítséget a Pendola-ügyben

A Szentes városi közgyűlés pénteki döntése értelmében újra az állami költségvetéstől várja a megmentést, mivel jogerős lett a Szentesen mindenki által csak „Pendola-pernek” ismert bírósági ügy, amiből kifolyólag közel 250 millió forintot kell napokon belül átutalnia az önkormányzatnak.

A város a fizetőképességének fenntartása miatt fordul a kormányhoz, mivel ez a „nem várt” kiadás beesett az előző polgármester, Szirbik Imre „hagyatékából”. Az energiaválság miatt közel 300 millió forint többletkiadással számol erre az évre a költségvetés és ezt a közel 250 milliót már segítség nélkül nem tudja kigazdálkodni.

Amennyiben nem kap segítséget a város és nem rendezik a megítélt összegeket, a kamat tovább nő és adósságrendezési eljárást kezdeményezhetnek az önkormányzat ellen.

Úgy tudjuk, hogy a városi uszoda üzemeltetéséhez közel 9 millió forinttal járul hozzá a kormány. Ebből is látszódik, hogy a város az állami támogatások nélkül tönkremegy.

Saját magán nem kíván spórolni a város, kerítést épít a Ligetben, fontos parkolót a Mátyás király utcában és folytathatnánk a sort. Más városok a fejlesztési kereteiket átcsoportosították, olyan fejlesztésekbe vágtak, amelyek segítségével csökkentik a saját településük energiaszükségletét.

Szentesen az engedéllyel rendelkező napelempark területét eladják bekerülési értéken és úgy tűnik, hogy mindent, ami kalapács alá tehető, ezek hirdetéseit láthatjuk hétről hétre a Szuperinfóban.

F.K.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

1,5 milliót lopott egy nő az ismerősétől Szentesen

Szabó Viktor

Elkapták az Olvasó nő megrongálóját, aki lopott és drogozott is

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: a jelenben élünk, de a jövőben gondolkodunk

Szabó Viktor

Táncház volt Szentesen, a Kossuth téren + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Könnyen JÖSZ, könnyen mész

Szabó Viktor

Oldalára borult egy kisbusz Szentes közelében, teljes útzár van!

Szabó Viktor

Vért adtak a Zsoldos diákjai, tanárai

Szabó Viktor

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor