Vélemény

Moderari: „A helyzet még nem jó, de javul.”

Ezért a mondatáért, és mögötte lévő igazságért bízom meg Orbán Viktorban. Évtizedeket vártam/vártunk egy reálpolitikusra, akivel a jövő nem a munkanélküliségről, a folyamatos leépülésről, a megszorításokról, a különböző csomagokról és az elszegényedésről szól.

Jobbak a jövedelmi viszonyok Nyugat-Európában? Igen, sokkal-sokkal jobbak. Nyugodtabb az életük? Nem mindenütt, de többé-kevésbé még ez is igaz. Mi azonban ide születtünk, itt Magyarországon kell boldogulnunk. Nehéz volt ez mindig.

Van, aki elmegy és szerencsét próbál, mint a népmesék hősei. Nem kárhoztatom őket. Járjanak szerencsével, és legyen részük abban a békében, amit mindannyian megérdemelnénk.

Mi, akik itthon maradunk, azért küzdünk napról-napra, hogy itthon is könnyű legyen a jó élet. Hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel, de haladunk. Magyarországon 2004 és 2010 között a teljes lakosság 28-32%-a élt a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatával. Ez az arány 2022-ben 19,4%. Még nem jó, de javul.

Folyamatos ellenszélben – teszem hozzá.

A demokráciának természetesen része a politikai – és egyéb – ellenvélemény, az ellenszél. Ellenvélemény nélkül nem lenne valódi választási lehetőség sem.

A mai magyar ellenzéki pártok által napi szinten gyakorolt mocskolódás, a puszta destruktivitás, az öncélú rombolás azonban nem valós választási lehetőség. Számunkra, a többség számára semmiképpen.

Azok az ellenzéki érzelmű politikusok, „értelmiségiek”, akik egymással versenyezve hazudoznak külföldön a magyar politikai és társadalmi viszonyokról, nem tesznek jót a saját ügyüknek sem.

Külföldön – messziről jött emberként – természetesen azt mondanak, amit akarnak, nem fognak ezzel lebukni. Az ország helyzetét el tudják nehezíteni, a kormányzást eredményesen tudják akadályozni a külföldi politikai szövetségeseik segítségével. Az átlag nyugat-európait is el tudják bolondítani, de itthon pontosan tudjuk, hogy amit mondanak az nem igaz.

Látjuk azt is, hogy a hazugságok miatt az Európai Unió vissza tudja tartani a Magyarországnak járó forrásokat, miközben Magyarország pontosan befizeti az Unió költségvetésébe a nem csekély hozzájárulását. Ez pedig a mi pénztárcánk rovására megy.

A hazudozókat már csak ezért sem szeretjük. Nem bízunk bennük, és nem fogjuk őket a nyakunkba ültetni soha többé.

Ha Orbán Viktor nem lenne tehetséges, józan paraszti ésszel megáldott politikus, még akkor sem.

Moderari- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Dunai Ede: Megőrülök ettől az “ez a realitás” dumától

Szabó Viktor

Csalódott HMG-s szülő: a helyi baloldal ismét jól átverte a szentesieket

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát

Szabó Viktor

Hont András: A csodás fészbukértelmiség és az egyéb magyar szürkeállomány szerint itt minden Orbán

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Győzni kell!

Szabó Viktor

Moderari: Ha holnap el kellene indulnom…

Szabó Viktor

Stefan Streit: Hagyjuk a jól működőt haladni és ne akarjuk a felépítettet rombolni

Szabó Viktor

A Magyar Péter Színház bemutatja: Pünkösd Szentesen

Szabó Viktor

Gladden Pappin: Bölcsen tenné az EU, ha Magyarország példáját követné

Szabó Viktor