Térség

Vezetői kinevezések a megyei katasztrófavédelemnél

2022. november elsejétől Rókus Imre tű. alezredes a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóhelyettese. A szegedi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetői pozícióját pedig ezentúl Hallai Zsolt tű. alezredes tölti be. Mindkét új vezető a november másodikán, az Igazgatóság épületében, vezetői körben megtartott állománygyűlésen vehette kinevezési okmányait Erdélyi Krisztián tű. dandártábornoktól, a BM OKF műveleti főigazgató-helyettesétől.

Rókus Imre 1999-ben szerelt fel a katasztrófavédelemhez. A tűzmegelőzési és a hatósági szakterületen szerzett komoly szakmai tapasztalatot. 2012 áprilisában nevezték ki a hatósági osztály élére. Az elmúlt több mint húsz évben minden pozícióban bizonyította rátermettségét, munkáját minden beosztásban magas szakmai színvonalon látta el. Tűzvizsgálati, valamint építész tűzvédelmi szakértőként közreműködött Bírósági és Rendőrségi megkeresésekben. Tagja a Csongrád Megyei Mérnök Kamarának is. Mostantól a megyei igazgatóhelyettesként végzi rábízott feladatait. 

Szintén a BM OKF tábornokától vehette át kinevezését Hallai Zsolt tű. alezredes, a szegedi katasztrófavédelmi kirendeltség új vezetője. Az alezredes korábban a megyei tűzoltósági főfelügyelői posztot töltötte be. A tűzoltás, műszaki-mentés szakterületen több mint 20 éves gyakorlattal rendelkezik. Pályafutása során számos nagy tűz- és káresetnél szerezett szakmai tapasztalatot. Részt vett árvíz-, belvíz helyzetek és a vörös iszap katasztrófa felszámolásában.  Fontos számára a fiatalok felkészítése, rendszeresen tart iskolai előadásokat, felhívja a diákokat a megelőzés fontosságára. 2012 és 2014 között ő volt a szegedi tűzoltók parancsnoka. 2022-ben pedig szakmai munkája elismeréseként megkapta „Az év tűzoltója” címet is. 

A kinevezési dokumentumok átadását követően Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok beszédében felhívta a figyelmet az együttműködés és a csapatmunka fontosságát. Kiemelte, hogy a szervezet életében a csapatban elért siker mindig sokkal többet ér és messzebbre visz, mint az egyéni sikerek. Hangsúlyozta azt is, hogy az az ember tud kiemelkedően teljesíteni, aki sikeresen követi le a változásokat. A tábornok ehhez kívánt sok sikert, kitartást és jó egészséget az új vezetőknek. 

csongrad.katasztrofavedelem.hu, Fotó: Molnár Krisztina/Csongrád-Csanád MKI - Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kizártak egy politikust a Fideszből, mert a párt jelöltje ellen indul a választáson

Szabó Viktor

Pályázatok, játszóterek

Szabó Viktor

A Fidesz már nem számít Gémes László munkásságára

Szabó Viktor

Szabó Magda regényének dramatizált változatát mutatják be

Szabó Viktor

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor