Csongrád

Életét az egészségügyi ellátás jobbá tételének szentelte Csongrádon Tóth Irén

Tóth Irén az október 23-ai ünnepi testületi ülésen vehette át a város érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett munkájáért a PRO URBE -Csongrád díjat.

Irénke, ahogy őt nagyon sokan ismerik, már egészen fiatalon az egészségügy felé vonzódott, ahol a betegeket segítő tevékenység volt az elsődleges célja. Ez a szakma iránti szeretet és elhivatottság immár több mint 40 éve a pályán tartotta, és a mai napig elismerésre méltóan végzi munkáját. Az egészségügyi szakközépiskola elvégzése után Budapesten talált álláslehetőséget, de rövid időn belül gyermeke születése után, visszatértek Csongrádra, így 1993-tól az akkori Szülőotthonban kezdett el dolgozni. 1997-ben az intézmény bezárásra került, de egy új szolgáltatás elindításával, melyet akkor még egymaga végzett, továbbra is segíteni tudta a beteg embereket. Ahogy Irénke nevezi a „Kórház falak nélkül” egy olyan ellátó tevékenység, amely során a pácienst otthonában ápolják megfelelő szakértelemmel, azaz olyan ellátást kapnak, mint a kórházi ápolóktól, de otthoni környezetben. Ezt a szakápolási szolgáltatást a későbbiekben már 3-4 kollégával együtt végezték, amely egy állami finanszírozott ellátás, és már több környező városban és településen is működik a mai napig. A Szülőotthonból időközben ápoló otthon lett, ahol kezdetben főnővérként, majd egy sikeres pályázat után intézményvezetőként dolgozott, és dolgozik azóta is. Az átalakítási folyamatoknak és több sikeres pályázatnak köszönhetően, időközben felépült az idősek otthona és a Gondviselés Háza. 2016-tól már több intézmény koordinálása is Irénke feladata lett, mivel az alapszolgáltatásokat kivették az alapintézményi feladatokból. Az Őszülő Otthon a Gondviselés Háza, járóbeteg-szakellátás és rehabilitáció, az Egészségfejlesztési Iroda, a Központi orvosi ügyelet a Védőnői Szolgálat és két bölcsőde is az ellátandó feladatok körét képezik. Mindezekkel párhuzamosan 2002 óta, Csongrád város Egészségügyi referense. Összefoglalva is rendkívül sokrétű az ellátandó feladatok köre, amelyeket nem csak rugalmasan és hatékonyan kell irányítani, hanem folyamatosan fejleszteni és bővíteni is kell. Egy ilyen összetett feladatkör, rengeteg időráfordítást és szakmai tudást igényel. Tóth Irén immár több évtizede ebben a „forgatagban” végzi lelkiismeretesen a munkáját, amelynek köszönhetően Csongrádon az egészségügyi- és szociális ellátórendszerben nincs humán erőforrás hiány, megfelelő minőségű a beteg és kliens ellátás, illetve a kollégáival is kiváló kapcsolatot ápol.

A Pro Urbe Díj átadó ünnepsége, mindig nagyon felemelő és megható esemény, hiszen olyan emberek kapják, akik hosszú évek óta segítik a közösséget, kiemelkedő, példaértékű munkát végeznek.

„Nagyon meglepődtem, szinte el sem akartam hinni, hogy engem is jelöltek erre a díjra. Amikor megtudtam, azt éreztem, hogy bármelyik kollégám érdemes lenne erre a kitüntetésre, hiszen a járvány ideje alatt, egy emberként dolgoztunk mindannyian éjjel-nappal a védekezési folyamatokban a protokoll kidolgozásában a tájékoztatásban és még sorolhatnám. Persze az egy nagyon nehéz időszak volt, hatalmas összefogás jellemezte a szakmát és a szakmai csapatnak köszönhetően túl jutottunk rajta. Ezért jöttem zavarba, úgy éreztem van olyan ember még bőven, aki erre méltó, egyáltalán nem gondoltam, hogy rám esik a választás. Számomra azért hihetetlenül megtisztelő ez a díj, mert mint utólag megtudtam, egyöntetű döntés volt a feletteseim és kollegáim részéről, ami nagyon megható, de egyben megtisztelő is. Pár nap leforgása alatt nagyon sokan írtak és gratuláltak, és itt jött a boldogság. Az emberek felém áradó szeretete, elismerése. Újra csak azt tudom mondani, hogy hihetetlenül megható, és nagyon jó érzés. Tudod, amikor hív egy ismeretlen szám, és azt mondja, hogy engem ajánlottak, mert biztosan találunk megoldást, akkor érzem igazán, mennyire jó helyen vagyok és milyen gyönyörű az én szakmám.”

T.G.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

Vért adtak a csongrádi Sághy diákjai

Szabó Viktor

NYEREMÉNYJÁTÉK! Megnyitja kapuit a Brunnbauer Állatsimogató

Szabó Viktor

Elindult a Csongrádi konzultáció

Szabó Viktor

Égett egy személyautó Csongrádon

Szabó Viktor

Újabb rangos elismerést zsebelt be a csongrádi fotós

Szabó Viktor

Újabb gyöngyszem került elő Gyurcsány csongrádi jelöltjéről

Szabó Viktor

Szúnyoggyérítés lesz Csongrádon

Szabó Viktor