Csongrád

Mindenki dobogón – a csongrádi Új Bárka KTOF Országos 2. csapatban

A Turul-Kupa volt az évadzáró versenye az Amatőr Kerékpáros Szövetségnek, melyet immár XXXII. éve, Tatabányán és környékén rendeztek. Az idén szép októberi, napos időt fogtak ki a Körös-toroki Oxigénfalók ifjú biciklistái, akik mindannyian a 30km-en indultak. Giricz Gábriel Mountain Bike 1-es kategóriában olyan sikeresen küzdötte le az emelkedőkkel tarkított távot, hogy aranyérmes lett. Legkisebb öccse, Joel pedig ugyanitt a 3. helyet szerezte meg. Benjámin országúti kerékpárral versenyzett, az U13-as korosztály ezüstérmeseként végzett. Abigél szintén országútizott – mint később kiderült, a legnehezebb, a Turul-emlékműhöz felvezető úton a helyi szervező senior győztes leányával egymást biztatva – végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel WU15 kategóriában.

A 2022. évben rendezett versenyek összesített eredményei alapján az Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége megtartotta díjátadó ünnepségét is. Ketten is magukra ölthették a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokoknak járó felsőt az Oxigénfalók közül, átvéve a további kupákat, díjakat.

Ugyanis Giricz Benjámin (U13) és Giricz Abigél (WU15) egyaránt bajnoki bronzérmesek is lettek az éves összesített pontszámok alapján.

De ezzel nem ért véget a csongrádiak díjazása, hiszen az egyesületek versenyében az Új Bárka Egyesület Körös-toroki Oxigénfalók Csapata Országos 2. helyen végzett az utánpótlás kategóriában. A méretes serleghez pedig – ahogy bemondták – hozzájárult Giricz Balázs (U17) eredménye is, aki most technikai problémák miatt nem versenyzett.

A Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub ismét egy kiváló hangulatú versenyt bonyolított, példás vendégszeretettel, amit a tészta-party mellett a régi támogató cukrászda süteményei és a bajnokoknak járó torták tettek még emlékezetesebbé.

Természetesen nem maradt el a Turul-emlékmű, s a közeli barlang megtekintése sem, ahova a város a kiépített bográcsozó, pihenő helyekkel, túra-ösvényekkel rengeteg embert vonzott a szurkolókon kívül.

Az Oxigénfalók támogatói Csongrád városa mellett most a Kovács- és a Szin család, valamint Giricz Dávid voltak.

Bővebb kép- és videóanyagért a htttp://www.ktof.team oldalra érdemes ellátogatni.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Sikeresen burkoltak a Sághy diákjai

Szabó Viktor

Teltházas volt a nyárindító buli a Körös-toroki Laguna Beach-ben

Szabó Viktor

Csongrádon is öröm volt gyereknek lenni a hétvégén

Szabó Viktor

Az apákat és a nagyapákat ünnepelték a csongrádi oviban

Szabó Viktor

A szentesi és a csongrádi gyógyfürdő is az ország legolcsóbbjai között van

Szabó Viktor

Szalay-Bobrovniczky Kristóf Csongrádon: fel kell gyorsítani a haderő fejlesztését

Szabó Viktor

Óriási büszkeség: csongrádi lovasember lett az év tenyésztője

Szabó Viktor

Csongrádon kötött ki a szállodahajó, amiről hozunk pár érdekességet!

Szabó Viktor

Mekkorát szól a verdád? Autóhifis találkozót szerveztek Csongrádon

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább