Csongrád

Mindenki dobogón – a csongrádi Új Bárka KTOF Országos 2. csapatban

A Turul-Kupa volt az évadzáró versenye az Amatőr Kerékpáros Szövetségnek, melyet immár XXXII. éve, Tatabányán és környékén rendeztek. Az idén szép októberi, napos időt fogtak ki a Körös-toroki Oxigénfalók ifjú biciklistái, akik mindannyian a 30km-en indultak. Giricz Gábriel Mountain Bike 1-es kategóriában olyan sikeresen küzdötte le az emelkedőkkel tarkított távot, hogy aranyérmes lett. Legkisebb öccse, Joel pedig ugyanitt a 3. helyet szerezte meg. Benjámin országúti kerékpárral versenyzett, az U13-as korosztály ezüstérmeseként végzett. Abigél szintén országútizott – mint később kiderült, a legnehezebb, a Turul-emlékműhöz felvezető úton a helyi szervező senior győztes leányával egymást biztatva – végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel WU15 kategóriában.

A 2022. évben rendezett versenyek összesített eredményei alapján az Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége megtartotta díjátadó ünnepségét is. Ketten is magukra ölthették a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokoknak járó felsőt az Oxigénfalók közül, átvéve a további kupákat, díjakat.

Ugyanis Giricz Benjámin (U13) és Giricz Abigél (WU15) egyaránt bajnoki bronzérmesek is lettek az éves összesített pontszámok alapján.

De ezzel nem ért véget a csongrádiak díjazása, hiszen az egyesületek versenyében az Új Bárka Egyesület Körös-toroki Oxigénfalók Csapata Országos 2. helyen végzett az utánpótlás kategóriában. A méretes serleghez pedig – ahogy bemondták – hozzájárult Giricz Balázs (U17) eredménye is, aki most technikai problémák miatt nem versenyzett.

A Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub ismét egy kiváló hangulatú versenyt bonyolított, példás vendégszeretettel, amit a tészta-party mellett a régi támogató cukrászda süteményei és a bajnokoknak járó torták tettek még emlékezetesebbé.

Természetesen nem maradt el a Turul-emlékmű, s a közeli barlang megtekintése sem, ahova a város a kiépített bográcsozó, pihenő helyekkel, túra-ösvényekkel rengeteg embert vonzott a szurkolókon kívül.

Az Oxigénfalók támogatói Csongrád városa mellett most a Kovács- és a Szin család, valamint Giricz Dávid voltak.

Bővebb kép- és videóanyagért a htttp://www.ktof.team oldalra érdemes ellátogatni.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hajvasalót lopott egy csongrádi fiatal, bíróság elé áll

Szabó Viktor

Másodfokú riasztást adtak ki, érkeznek a viharok Szentes és Csongrád környékére is!

Szabó Viktor

Színes lufik szálltak le reggel Csongrádra

Szabó Viktor

24 utcai lámpa búráját és izzóját lőtte ki csúzlival egy fiatal Csongrádon

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor

Csongrádra látogatott Koncz Zsófia

Szabó Viktor

Buli futammal zárult az idei Sárkányhajó Verseny Csongrádon

Szabó Viktor

Változatos tavaszi eredmények az Oxigénfalóknál

Szabó Viktor

Nyomozás indult annak a férfinak az ügyében, aki kerékpárt lopott Csongrádon

Szabó Viktor