Csongrád

Mindenki dobogón – a csongrádi Új Bárka KTOF Országos 2. csapatban

A Turul-Kupa volt az évadzáró versenye az Amatőr Kerékpáros Szövetségnek, melyet immár XXXII. éve, Tatabányán és környékén rendeztek. Az idén szép októberi, napos időt fogtak ki a Körös-toroki Oxigénfalók ifjú biciklistái, akik mindannyian a 30km-en indultak. Giricz Gábriel Mountain Bike 1-es kategóriában olyan sikeresen küzdötte le az emelkedőkkel tarkított távot, hogy aranyérmes lett. Legkisebb öccse, Joel pedig ugyanitt a 3. helyet szerezte meg. Benjámin országúti kerékpárral versenyzett, az U13-as korosztály ezüstérmeseként végzett. Abigél szintén országútizott – mint később kiderült, a legnehezebb, a Turul-emlékműhöz felvezető úton a helyi szervező senior győztes leányával egymást biztatva – végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel WU15 kategóriában.

A 2022. évben rendezett versenyek összesített eredményei alapján az Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége megtartotta díjátadó ünnepségét is. Ketten is magukra ölthették a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokoknak járó felsőt az Oxigénfalók közül, átvéve a további kupákat, díjakat.

Ugyanis Giricz Benjámin (U13) és Giricz Abigél (WU15) egyaránt bajnoki bronzérmesek is lettek az éves összesített pontszámok alapján.

De ezzel nem ért véget a csongrádiak díjazása, hiszen az egyesületek versenyében az Új Bárka Egyesület Körös-toroki Oxigénfalók Csapata Országos 2. helyen végzett az utánpótlás kategóriában. A méretes serleghez pedig – ahogy bemondták – hozzájárult Giricz Balázs (U17) eredménye is, aki most technikai problémák miatt nem versenyzett.

A Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub ismét egy kiváló hangulatú versenyt bonyolított, példás vendégszeretettel, amit a tészta-party mellett a régi támogató cukrászda süteményei és a bajnokoknak járó torták tettek még emlékezetesebbé.

Természetesen nem maradt el a Turul-emlékmű, s a közeli barlang megtekintése sem, ahova a város a kiépített bográcsozó, pihenő helyekkel, túra-ösvényekkel rengeteg embert vonzott a szurkolókon kívül.

Az Oxigénfalók támogatói Csongrád városa mellett most a Kovács- és a Szin család, valamint Giricz Dávid voltak.

Bővebb kép- és videóanyagért a htttp://www.ktof.team oldalra érdemes ellátogatni.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kozma Orsival kezdődik szombaton a Csongrádi Advent

tk_arpad

Eltűnés miatt keresnek a csongrádi rendőrök egy 16 éves lányt

tk_arpad

A jeges úton két járműnek sodródott a szentesi Tisza-hídon egy autó

cs3_admin

2023. januárjában indulhat a duális képzés Csongrádon az Alföldi Agrárszakképzési Centrumban

tk_arpad

Közmeghallgatás Csongrádon

cs3_admin

Szombaton Újbor Fesztivál Csongrádon

tk_arpad

Tizenhárom évvel ezelőtti gyilkosság miatt állt bíróság elé egy csongrádi férfi – a holttest azóta sem került elő

tk_arpad

Megújultak a csongrádi belváros halászházai

tk_arpad

Egy csongrádi pár lopott pénzből fizetett a kibérelt apartmanért

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább