Csongrád

Mindenki dobogón – a csongrádi Új Bárka KTOF Országos 2. csapatban

A Turul-Kupa volt az évadzáró versenye az Amatőr Kerékpáros Szövetségnek, melyet immár XXXII. éve, Tatabányán és környékén rendeztek. Az idén szép októberi, napos időt fogtak ki a Körös-toroki Oxigénfalók ifjú biciklistái, akik mindannyian a 30km-en indultak. Giricz Gábriel Mountain Bike 1-es kategóriában olyan sikeresen küzdötte le az emelkedőkkel tarkított távot, hogy aranyérmes lett. Legkisebb öccse, Joel pedig ugyanitt a 3. helyet szerezte meg. Benjámin országúti kerékpárral versenyzett, az U13-as korosztály ezüstérmeseként végzett. Abigél szintén országútizott – mint később kiderült, a legnehezebb, a Turul-emlékműhöz felvezető úton a helyi szervező senior győztes leányával egymást biztatva – végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel WU15 kategóriában.

A 2022. évben rendezett versenyek összesített eredményei alapján az Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége megtartotta díjátadó ünnepségét is. Ketten is magukra ölthették a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokoknak járó felsőt az Oxigénfalók közül, átvéve a további kupákat, díjakat.

Ugyanis Giricz Benjámin (U13) és Giricz Abigél (WU15) egyaránt bajnoki bronzérmesek is lettek az éves összesített pontszámok alapján.

De ezzel nem ért véget a csongrádiak díjazása, hiszen az egyesületek versenyében az Új Bárka Egyesület Körös-toroki Oxigénfalók Csapata Országos 2. helyen végzett az utánpótlás kategóriában. A méretes serleghez pedig – ahogy bemondták – hozzájárult Giricz Balázs (U17) eredménye is, aki most technikai problémák miatt nem versenyzett.

A Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub ismét egy kiváló hangulatú versenyt bonyolított, példás vendégszeretettel, amit a tészta-party mellett a régi támogató cukrászda süteményei és a bajnokoknak járó torták tettek még emlékezetesebbé.

Természetesen nem maradt el a Turul-emlékmű, s a közeli barlang megtekintése sem, ahova a város a kiépített bográcsozó, pihenő helyekkel, túra-ösvényekkel rengeteg embert vonzott a szurkolókon kívül.

Az Oxigénfalók támogatói Csongrád városa mellett most a Kovács- és a Szin család, valamint Giricz Dávid voltak.

Bővebb kép- és videóanyagért a htttp://www.ktof.team oldalra érdemes ellátogatni.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Alvó barátnőjét lopta meg Csongrádon egy férfi

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Újabb húsvéti varázslat Csongrádon

Szabó Viktor

Hivatalos: Gyovai Zsolt a Fidesz-KDNP csongrádi polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Kigyulladt egy nyaraló nádteteje Csongrád külterületén

Szabó Viktor

Vadászgépek érkeznek Szentes és Csongrád fölé

Szabó Viktor

Csongrádra is fáj a foga Gyurcsány elvtelen emberének

Szabó Viktor

A csongrádi zsaruk elől nincs menekvés: felgyői tolvajt fogtak az egyenruhások

Szabó Viktor

A szentesieknek és csongrádiaknak is elérhetők az adóbevallási tervezetek – mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Szabó Viktor