Belföld Mindszent

Márki-Zay ellen tüntetnek Mindszenten?

Csütörtök délután tüntetést tartanak Mindszenten, aminek célja, hogy megmentsék a településen működő, Márki-Zay Péter által ellehetetlenített idősek otthonát.

Mint ismeretes, a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonából Hódmezővásárhelyre kell költöztetni a lakókat, miután Márki-Zay Péter, a HTKT elnöke összevonásokat rendelt el megtakarítási okokból.

Zsótér Károly, a település polgármestere a Délmagyarnak adott interjújában kifejtette, hogy a mindszenti képviselő-testületnek döntenie kellett, hogy hozzájárul-e az összevonáshoz vagy sem. Erre rendkívül kevés időt kaptak Vásárhelytől, ezért a szakemberek véleményére hivatkozva hozták meg azt a határozatot, ami a mindszenti időseknek az egyetlen biztonságos megoldást jelenti ebben a helyzetben.

A Tisza-parti településen tüntetést szerveznek a csütörtöki napra, amivel szeretnék elérni, hogy maradjanak az idősek Mindszenten. Joggal merül fel a kérdés, hogy az elégedetlenkedőket miért a Városháza elé vezényelték, és miért nem a hódmezővásárhelyi hivatalhoz? A Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonát ugyanis nem a mindszenti önkormányzat tartja fent, hanem a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás, aminek az elnöke Márki-Zay Péter. A költöztetéssel és az összevonással egyet nem értők tehát valójában Hódmezővásárhely vezetője ellen tüntetnek Mindszenten.

Az ellehetetlenített település első embere egyébként a már említett interjúban elmondta, hogy minden szalmaszálba megkapaszkodik, hogy a Márki-Zay féle bizonytalanságot megszüntessék. A héten már Gémes Lászlóval, a Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnökével is tárgyalt Zsótér Károly, vélhetően a lehetséges megoldásokról.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Gulyás Gergely: bízunk abban, hogy konzervatív fordulat lehet Európában és az Egyesült Államokban is 

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: az üzemanyagokban is megfizetjük a háború árát

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: a kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát

Szabó Viktor

Áramszünet lesz Mindszenten

Szabó Viktor

KSH: A bruttó átlagkereset 605 400 forint volt 2024. februárban, 14,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

Szabó Viktor

Menczer Tamás: a dollárbaloldal újabb támadást indított Magyarország ellen, elvennék a magyarok pénzét

Szabó Viktor

Mindszenten elsőként Pálinkóné Szedlák Renáta, a Fidesz jelöltje, és csapata gyűjtötte össze a szükséges aláírásokat

Szabó Viktor

Mindszenten is nagyot mentek a békepárti jobboldal jelöltjei

Szabó Viktor