Belföld Mindszent

Márki-Zay ellen tüntetnek Mindszenten?

Csütörtök délután tüntetést tartanak Mindszenten, aminek célja, hogy megmentsék a településen működő, Márki-Zay Péter által ellehetetlenített idősek otthonát.

Mint ismeretes, a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonából Hódmezővásárhelyre kell költöztetni a lakókat, miután Márki-Zay Péter, a HTKT elnöke összevonásokat rendelt el megtakarítási okokból.

Zsótér Károly, a település polgármestere a Délmagyarnak adott interjújában kifejtette, hogy a mindszenti képviselő-testületnek döntenie kellett, hogy hozzájárul-e az összevonáshoz vagy sem. Erre rendkívül kevés időt kaptak Vásárhelytől, ezért a szakemberek véleményére hivatkozva hozták meg azt a határozatot, ami a mindszenti időseknek az egyetlen biztonságos megoldást jelenti ebben a helyzetben.

A Tisza-parti településen tüntetést szerveznek a csütörtöki napra, amivel szeretnék elérni, hogy maradjanak az idősek Mindszenten. Joggal merül fel a kérdés, hogy az elégedetlenkedőket miért a Városháza elé vezényelték, és miért nem a hódmezővásárhelyi hivatalhoz? A Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonát ugyanis nem a mindszenti önkormányzat tartja fent, hanem a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás, aminek az elnöke Márki-Zay Péter. A költöztetéssel és az összevonással egyet nem értők tehát valójában Hódmezővásárhely vezetője ellen tüntetnek Mindszenten.

Az ellehetetlenített település első embere egyébként a már említett interjúban elmondta, hogy minden szalmaszálba megkapaszkodik, hogy a Márki-Zay féle bizonytalanságot megszüntessék. A héten már Gémes Lászlóval, a Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnökével is tárgyalt Zsótér Károly, vélhetően a lehetséges megoldásokról.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Maruzsa Zoltán: tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

Szabó Viktor

Felújítják a mindszenti óvodát

Szabó Viktor

Kutatás: elsöprő támogatottsága van Orbán Viktor békemissziójának, még az ellenzéki választók egy része is egyetért

Szabó Viktor

Nagy István: segítsünk a magyar termelőkön, és válasszuk a hazai dinnyét!

Szabó Viktor

Ti láttatok már világító felhőket? 

Szabó Viktor

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi 

Szabó Viktor

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt a béke lehetőségeiről

Szabó Viktor

Ennél jobb hír nem kell mára: jó pálinkaszezont ígér az idei gyümölcstermés

Szabó Viktor

Melegben végzett munka esetén védőitalt kell biztosítani

Szabó Viktor