Belföld Mindszent

Márki-Zay ellen tüntetnek Mindszenten?

Csütörtök délután tüntetést tartanak Mindszenten, aminek célja, hogy megmentsék a településen működő, Márki-Zay Péter által ellehetetlenített idősek otthonát.

Mint ismeretes, a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonából Hódmezővásárhelyre kell költöztetni a lakókat, miután Márki-Zay Péter, a HTKT elnöke összevonásokat rendelt el megtakarítási okokból.

Zsótér Károly, a település polgármestere a Délmagyarnak adott interjújában kifejtette, hogy a mindszenti képviselő-testületnek döntenie kellett, hogy hozzájárul-e az összevonáshoz vagy sem. Erre rendkívül kevés időt kaptak Vásárhelytől, ezért a szakemberek véleményére hivatkozva hozták meg azt a határozatot, ami a mindszenti időseknek az egyetlen biztonságos megoldást jelenti ebben a helyzetben.

A Tisza-parti településen tüntetést szerveznek a csütörtöki napra, amivel szeretnék elérni, hogy maradjanak az idősek Mindszenten. Joggal merül fel a kérdés, hogy az elégedetlenkedőket miért a Városháza elé vezényelték, és miért nem a hódmezővásárhelyi hivatalhoz? A Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonát ugyanis nem a mindszenti önkormányzat tartja fent, hanem a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás, aminek az elnöke Márki-Zay Péter. A költöztetéssel és az összevonással egyet nem értők tehát valójában Hódmezővásárhely vezetője ellen tüntetnek Mindszenten.

Az ellehetetlenített település első embere egyébként a már említett interjúban elmondta, hogy minden szalmaszálba megkapaszkodik, hogy a Márki-Zay féle bizonytalanságot megszüntessék. A héten már Gémes Lászlóval, a Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnökével is tárgyalt Zsótér Károly, vélhetően a lehetséges megoldásokról.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Több mint ezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

tk_arpad

Az internetes vásárlók többsége a házhoz szállítást részesíti előnyben az ünnepi szezonban egy felmérés szerint

tk_arpad

A Magyar Zene Háza elnyerte az egyik legrangosabb amerikai építészeti elismerést

tk_arpad

Jól áll a talajok őszi feltöltődése

tk_arpad

Lantos Csaba: az energiaszuverenitás a következő évek legfontosabb feladata

tk_arpad

Sajtóértesülések szerint Magyarország jövőre hozzáférhet az uniós forrásokhoz

tk_arpad

Elhunyt Mészöly Kálmán

tk_arpad

Felállították az ország karácsonyfáját az Országház előtt

tk_arpad

Elkezdődött az Európai Hulladékcsökkentési Hét

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább