Belföld Mindszent

Márki-Zay ellen tüntetnek Mindszenten?

Csütörtök délután tüntetést tartanak Mindszenten, aminek célja, hogy megmentsék a településen működő, Márki-Zay Péter által ellehetetlenített idősek otthonát.

Mint ismeretes, a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonából Hódmezővásárhelyre kell költöztetni a lakókat, miután Márki-Zay Péter, a HTKT elnöke összevonásokat rendelt el megtakarítási okokból.

Zsótér Károly, a település polgármestere a Délmagyarnak adott interjújában kifejtette, hogy a mindszenti képviselő-testületnek döntenie kellett, hogy hozzájárul-e az összevonáshoz vagy sem. Erre rendkívül kevés időt kaptak Vásárhelytől, ezért a szakemberek véleményére hivatkozva hozták meg azt a határozatot, ami a mindszenti időseknek az egyetlen biztonságos megoldást jelenti ebben a helyzetben.

A Tisza-parti településen tüntetést szerveznek a csütörtöki napra, amivel szeretnék elérni, hogy maradjanak az idősek Mindszenten. Joggal merül fel a kérdés, hogy az elégedetlenkedőket miért a Városháza elé vezényelték, és miért nem a hódmezővásárhelyi hivatalhoz? A Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonát ugyanis nem a mindszenti önkormányzat tartja fent, hanem a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás, aminek az elnöke Márki-Zay Péter. A költöztetéssel és az összevonással egyet nem értők tehát valójában Hódmezővásárhely vezetője ellen tüntetnek Mindszenten.

Az ellehetetlenített település első embere egyébként a már említett interjúban elmondta, hogy minden szalmaszálba megkapaszkodik, hogy a Márki-Zay féle bizonytalanságot megszüntessék. A héten már Gémes Lászlóval, a Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnökével is tárgyalt Zsótér Károly, vélhetően a lehetséges megoldásokról.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Mindszent „felülmúlta” a budapesti 6 fős tüntetést

Szabó Viktor

Bekábítószerezve lopott 2 autót és egy biciklit Mindszenten, most vádat emelnek ellene

Szabó Viktor

IDEA: A Fidesz nagy előnnyel vezet

Szabó Viktor

Mindszent lesz a legsportosabb település a jövő héten

Szabó Viktor

Kiderült, miért szeretnek a szúnyogok egyes szentesieket és csongrádiakat jobban, mint másokat

Szabó Viktor

A Fidesz jelöltje nagy fölénnyel győzött a ráckevei időközi választáson

Szabó Viktor

Elhunyt Lang Györgyi, a Pa-dö-dő énekese

Szabó Viktor

Benyújtották a törvényjavaslatot a földadó kivetésének megtiltására

Szabó Viktor

A katasztrófavédelem menti meg a szentesieket a szúnyogoktól

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább