Szatymaz

Tragédiát előztek meg a rendőrök Szatymaz közelében

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök súlyos balesetet előzhettek meg azzal, hogy egy szabálytalanul vontató járműszerelvényt szűrtek ki a forgalomból az M5-ös autópályán.

A megyei rendőr-főkapitányság ügyeletére 2022. október 18-án 7 körül érkezett bejelentést arról, hogy a sztrádán Szatymaz közelében egy bolgár honosságú autó egy másikat veszélyes módon vontat, a vontatmány be-be csellen a sávok között. A kiérkező járőrök a sztráda 158-as kilométerszelvényében állították meg a szerelvényt. Megdöbbenésükre a két autót egy barkácsolt vontatórúd kötötte össze. A rendőrök a szerelvényt haladéktalanul lekísérték az autópályáról ezzel megszüntetve ott a balesetveszélyt, majd a járműveket szétkapcsoltatták.
A járművezetőkkel szemben a rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy:

  • Ha valakinek az autópályán romlik el járműve, a leállósávon haladéktalanul álljon meg, vegye fel a láthatósági mellényt és szálljon ki a gépjárműből!
  • Tegye ki az elakadásjelző háromszöget, majd a szalagkorláton túli területről hívjon segítséget (az autópálya kezelője, aki megfelelően biztosítani tudja a helyszínt, autómentő, illetve rendőrség)!
  • Autópályáról és autóútról az elromlott járművet vontató járművel a legközelebbi lehajtásra szolgáló úton, illetőleg útkereszteződésben le kell térni.
  • A vontatórudat, illetőleg a vontatókötelet a járműveken úgy kell rögzíteni, hogy az le ne szakadhasson. A vontatórúdnak, illetőleg a vontatókötélnek olyan hosszúnak kell lennie, hogy a két jármű kanyarodás közben össze ne érhessen; nem lehet azonban hosszabb, mint a vontatott jármű. Ha a vontatórúd, illetőleg a vontatókötél három méternél hosszabb, azt feltűnő módon (pl. zászlóval, lámpával) meg kell jelölni.
  • A vontatott jármű féklámpáját és irányjelző berendezését – kivéve ha a járművet emelve vontatják – működtetni kell, továbbá – éjszaka és korlátozott látási viszonyok között – a vontatott járművet is ki kell világítani.

police.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Vajon megérte?! Szatymazi tanyáról lopott 2 vödör festéket, eljárás indult ellene

Szabó Viktor

Égett a tarló Szatymaznál

Szabó Viktor

Bővítette hőszigetelőüveg-gyártási kapacitását a CE Glass Zrt. Szatymazon

tk_arpad

Az új technológiák használata nélkül nincs jövő

tk_arpad

Korom izzott egy szatymazi családi ház kéményében

tk_arpad

Kamion tarolta le a belső szalagkorlátokat az M5-ösön

Cs3

Halálos közlekedési baleset Szatymaznál

Cs3

Migránst ütött el egy kamion a Szatymazi pihenőben

cs3_admin

Halálos baleset az M5-ös autópályán Szatymaz közelében (képgalériával)

cs3_admin