Belföld

Még egy hétig lehet online kitölteni a népszámlálási kérdőívet

Már több mint 2,5 millióan töltötték ki a népszámlálási kérdőívet az interneten – jelentette be az M1-en a Központi Statisztikai Hivatal főosztályvezetője. Kovács Marcell elmondta, hogy az ország minden részéről érkeztek már be kérdőívek, de a nyugati megyék a legaktívabbak. A főosztályvezető felhívta a figyelmet, hogy már csak egy hétig van lehetőség az online kitöltésre, utána számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett elektronikus kérdőív – hangzott el az M1 Híradó műsorában.

A kérdések zöme a családi helyzetre és a lakásra vonatkozik, de kitér az iskolai végzettségre, a nyelvtudásra és azokra a digitális eszközökre is, amelyeket a legtöbbet használnak a háztartásokban.

A KSH kíváncsi a vallási és a nemzetiségi hovatartozásra, sőt, az egészségi állapotra is. Ez utóbbiakra nem kötelező válaszolni, az összes többire azonban igen.

Aki vasárnapig nem tölti ki a népszámlálási ívet, azt személyesen keresik fel a számlálóbiztosok október 17-e és november 20-a között. A cél, hogy pontos és részletes kép legyen hazánk népességének nagyságáról, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről.

A szakemberek szerint az eredmények megbízható alapot adnak az országot, a településeket és a lakókörnyezetet érintő legfontosabb gazdasági, szociális és területfejlesztési döntésekhez.

hirado.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Agrárminisztérium: folytatódik az öntözésfejlesztés támogatása

Szabó Viktor

Nagy Márton: fenntartható a magyar gazdaság 4 százalék körüli növekedése

Szabó Viktor

Makó fejlődik: Orbán Viktor adta át a termálfürdő új szárnyát

Szabó Viktor

A DK árnyékminiszterelnöke ellen tett büntető feljelentést Pölöskei Gáborné

Szabó Viktor

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Varga Mihály: a magyar gazdaság jövőre ismét az uniós rangsor élmezőnyében lehet

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a magyar szabadság őrtüzeinek fénye ma is messzire látszik

Szabó Viktor

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Szabó Viktor

Németh Szilárd: februárban is a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és a földgázt Európában

Szabó Viktor