Belföld

Még egy hétig lehet online kitölteni a népszámlálási kérdőívet

Már több mint 2,5 millióan töltötték ki a népszámlálási kérdőívet az interneten – jelentette be az M1-en a Központi Statisztikai Hivatal főosztályvezetője. Kovács Marcell elmondta, hogy az ország minden részéről érkeztek már be kérdőívek, de a nyugati megyék a legaktívabbak. A főosztályvezető felhívta a figyelmet, hogy már csak egy hétig van lehetőség az online kitöltésre, utána számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett elektronikus kérdőív – hangzott el az M1 Híradó műsorában.

A kérdések zöme a családi helyzetre és a lakásra vonatkozik, de kitér az iskolai végzettségre, a nyelvtudásra és azokra a digitális eszközökre is, amelyeket a legtöbbet használnak a háztartásokban.

A KSH kíváncsi a vallási és a nemzetiségi hovatartozásra, sőt, az egészségi állapotra is. Ez utóbbiakra nem kötelező válaszolni, az összes többire azonban igen.

Aki vasárnapig nem tölti ki a népszámlálási ívet, azt személyesen keresik fel a számlálóbiztosok október 17-e és november 20-a között. A cél, hogy pontos és részletes kép legyen hazánk népességének nagyságáról, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről.

A szakemberek szerint az eredmények megbízható alapot adnak az országot, a településeket és a lakókörnyezetet érintő legfontosabb gazdasági, szociális és területfejlesztési döntésekhez.

hirado.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Több mint ezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

tk_arpad

Az internetes vásárlók többsége a házhoz szállítást részesíti előnyben az ünnepi szezonban egy felmérés szerint

tk_arpad

A Magyar Zene Háza elnyerte az egyik legrangosabb amerikai építészeti elismerést

tk_arpad

Jól áll a talajok őszi feltöltődése

tk_arpad

Lantos Csaba: az energiaszuverenitás a következő évek legfontosabb feladata

tk_arpad

Sajtóértesülések szerint Magyarország jövőre hozzáférhet az uniós forrásokhoz

tk_arpad

Elhunyt Mészöly Kálmán

tk_arpad

Felállították az ország karácsonyfáját az Országház előtt

tk_arpad

Elkezdődött az Európai Hulladékcsökkentési Hét

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább