Szentes

Négymilliárd forintnyi kapacitásbővítő beruházást valósított meg a Hungerit Zrt.

Mintegy négymilliárd forint költséggel bővítette termelési kapacitását az elmúlt bő egy évben a Hungerit Zrt. – tájékoztatta a cég az iparszerű baromfi-feldolgozás szentesi indulásának centenáriuma alkalmából az MTI-t.

    A közlemény szerint az új panírüzem tavaly októberi beindításával évi 11 ezer tonnára növelték az előállított termékmennyiséget, és ezzel a legnagyobb hazai gyártókká léptek elő ebben a szegmensben. Hasonló volumenbővítést értek el a szentesi kacsasütő beruházás megvalósításával: a kétmillió darabos termelést további egymillióval emelték. A Hungerit kacsavágó kapacitása jelenleg az egyik legnagyobb egész Európában, és a csirkefeldolgozásban is meghatározó szereplők, ezt az elmúlt időszakban a munkafolyamatok piaci igényekre hangolt átalakításával tették még hatékonyabbá. Évente már 20 millió csirke feldolgozását végzik el az üzemben, ahonnan a cég jelenleg több mint húsz országba szállítja termékeit. Ezek közül a legfontosabbak az angol, a német, a román, az osztrák és cseh piacok.
    A csaknem kétezer dolgozót foglalkoztató Hungerit Zrt. jelenleg újabb beruházásokat készít elő, a csirke-, mind a kacsaágazatukban terveznek telepátalakításokat és -fejlesztéseket, valamint telepvásárlásokat, míg a következő időszak legjelentősebb beruházása egy új csirkevágóhíd létrehozása lesz. A kivitelezés a tervek szerint jövőre indulhat el. Az új üzem évente 40 millió csirke vágására lesz képes, a legmodernebb technológiai megoldások alkalmazása mellett.
    A szentesi központú Hungerit Zrt. 2018 óta a Bonafarm Csoport stratégiai partnere. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vállalkozás tavaly – a 2020-asnál csaknem 24 százalékkal magasabb – 52,572 milliárd forintos értékesítésből származó nettó árbevételt ért el, amely 45 százaléka származott exportból. A cég adózott eredménye tavaly 6,987 milliárd forint volt, a 2020-as 2,246 millió forintos veszteség után.
    Szentes első baromfi-feldolgozóüzeme 1922-ben kezdte meg tevékenységét száz fővel, az üzem gyorsan kinőtte magát, és már a két világháború között az egyik legjelentősebb, a magyar, illetve az európai piacot friss, minőségi áruval ellátó vállalkozássá vált.
    Magyarországon Szentesen készítettek először iparszerűen baromfivirslit és szintén itt gyártottak elsőként készre sütött, panírozott baromfitermékeket 1990-ben. Az újításokra, a termékfejlesztésre, a modernizálásra ma is kiemelt figyelmet fordít a – több átalakuláson, tulajdonosváltáson átment – vállalat, és Valdor márkanév alatt folyamatosan jelenik meg új, magas minőségű baromfihús-készítményekkel a piacon.

MTI


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Elektromos rollert lopott Szentesen, de gyorsan elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Szentesi lakosok verekedtek össze az utcán

Szabó Viktor

Kocsikból, házakból lopott egy szentesi és egy mindszenti lakos, nyomozás indult ellenük

Szabó Viktor

Baleset Szentesen! Vezessetek óvatosan!

Szabó Viktor

Idős embert raboltak ki Szentesen

Szabó Viktor

8 hónapos terhesen veszett nyoma a 15 éves szentesi születésű lánynak

Szabó Viktor

Rablópárost fogtak a szentesi rendőrök

Szabó Viktor

Csótányinvázió van Szentesen! + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Ismét dagad a mellünk a büszkeségtől: Bodrogi Gyula is a szentesi múzeumot ajánlja – VIDEÓ!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább