Térség

Megyénkben sincs már érvényben a tűzgyújtási tilalom

Tarlót, kommunális hulladékot égetni továbbra is tilos.

A hosszú szárazságot követő eső hatására szerdával Csongrád-Csanád megyében is megszűnt a tűzgyújtási tilalom. Ez nem azt jelenti, hogy kontrollálatlanul lehet égetni, hanem azt, hogy mostantól nem tilos az erdőkben, facsoportokban, fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében tüzet rakni a kijelölt tűzrakóhelyeken.

Továbbra is tilos ugyanakkor az egész országban nádast, tarlót, kommunális hulladékot égetni. A kerti zöldhulladékot is csak ott szabad elégetni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Ha az önkormányzatnak van erre vonatkozó rendelete, akkor a rendeletben meghatározott időben és módon el szabad égetni a kertben keletkező növényi hulladékot.

A mostani volt az utóbbi évek leghosszabb tűzgyújtási tilalma Csongrád-Csanád megyében. A rendkívüli szárazság miatt összesen 98 napon át volt érvényben a tilalom. Legutóbb 2017-ben volt hasonló szárazság, akkor a hatóságok 84 napra rendelték el a korlátozó intézkedéseket a nyári időszakban. 

2022-ben megyénkben eddig összesen 512 szabadtéri tűzesetnél avatkoztak be a tűzoltók. 2021-ben, ugyanebben az időszakban 321 szabadtéri tűzesethez riasztották a megye egységeit. A negatív rekordot eddig a 2012-es év tartja, amikor január 1. és szeptember 28. között összesen 700 esetben kellett szabad területen keletkezett tűzesetnél oltaniuk a hivatásos és önkéntes egységeknek. 

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum   


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A trianoni békeszerződés aláírására emlékeznek – Csongrádon forgalomkorlátozás is lesz

Szabó Viktor

Elballagtak a Szentes – Csongrád térség óvodásai

Szabó Viktor

Farkas Sándor: Köszönöm!

Szabó Viktor

Még drágábban tankolhatnak a csongrádi + szentesi autósok

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Segítsünk megtalálni az eltűnt vásárhelyi srácot!

Szabó Viktor

Kiderült, miért szeretnek a szúnyogok egyes szentesieket és csongrádiakat jobban, mint másokat

Szabó Viktor

Csongrádon és Szentesen is emelkedik az üzemanyagok ára

Szabó Viktor

Új polgármestere lesz Szentesnek? Csongrádon marad a jelenlegi?

Szabó Viktor

Zivatar, felhőszakadás, jégeső – készülj Szentes + Csongrád!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább