Térség

Megyénkben sincs már érvényben a tűzgyújtási tilalom

Tarlót, kommunális hulladékot égetni továbbra is tilos.

A hosszú szárazságot követő eső hatására szerdával Csongrád-Csanád megyében is megszűnt a tűzgyújtási tilalom. Ez nem azt jelenti, hogy kontrollálatlanul lehet égetni, hanem azt, hogy mostantól nem tilos az erdőkben, facsoportokban, fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében tüzet rakni a kijelölt tűzrakóhelyeken.

Továbbra is tilos ugyanakkor az egész országban nádast, tarlót, kommunális hulladékot égetni. A kerti zöldhulladékot is csak ott szabad elégetni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Ha az önkormányzatnak van erre vonatkozó rendelete, akkor a rendeletben meghatározott időben és módon el szabad égetni a kertben keletkező növényi hulladékot.

A mostani volt az utóbbi évek leghosszabb tűzgyújtási tilalma Csongrád-Csanád megyében. A rendkívüli szárazság miatt összesen 98 napon át volt érvényben a tilalom. Legutóbb 2017-ben volt hasonló szárazság, akkor a hatóságok 84 napra rendelték el a korlátozó intézkedéseket a nyári időszakban. 

2022-ben megyénkben eddig összesen 512 szabadtéri tűzesetnél avatkoztak be a tűzoltók. 2021-ben, ugyanebben az időszakban 321 szabadtéri tűzesethez riasztották a megye egységeit. A negatív rekordot eddig a 2012-es év tartja, amikor január 1. és szeptember 28. között összesen 700 esetben kellett szabad területen keletkezett tűzesetnél oltaniuk a hivatásos és önkéntes egységeknek. 

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum   



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor

Boldog új évet, Cs3.hu Család!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak, érdemes még ma teletankolni a verdát!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább