Térség

Megyénkben sincs már érvényben a tűzgyújtási tilalom

Tarlót, kommunális hulladékot égetni továbbra is tilos.

A hosszú szárazságot követő eső hatására szerdával Csongrád-Csanád megyében is megszűnt a tűzgyújtási tilalom. Ez nem azt jelenti, hogy kontrollálatlanul lehet égetni, hanem azt, hogy mostantól nem tilos az erdőkben, facsoportokban, fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében tüzet rakni a kijelölt tűzrakóhelyeken.

Továbbra is tilos ugyanakkor az egész országban nádast, tarlót, kommunális hulladékot égetni. A kerti zöldhulladékot is csak ott szabad elégetni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Ha az önkormányzatnak van erre vonatkozó rendelete, akkor a rendeletben meghatározott időben és módon el szabad égetni a kertben keletkező növényi hulladékot.

A mostani volt az utóbbi évek leghosszabb tűzgyújtási tilalma Csongrád-Csanád megyében. A rendkívüli szárazság miatt összesen 98 napon át volt érvényben a tilalom. Legutóbb 2017-ben volt hasonló szárazság, akkor a hatóságok 84 napra rendelték el a korlátozó intézkedéseket a nyári időszakban. 

2022-ben megyénkben eddig összesen 512 szabadtéri tűzesetnél avatkoztak be a tűzoltók. 2021-ben, ugyanebben az időszakban 321 szabadtéri tűzesethez riasztották a megye egységeit. A negatív rekordot eddig a 2012-es év tartja, amikor január 1. és szeptember 28. között összesen 700 esetben kellett szabad területen keletkezett tűzesetnél oltaniuk a hivatásos és önkéntes egységeknek. 

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum   

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

18 migránst fogtak el az M5-ös autópályán, de a sofőr elmenekült

cs3_admin

Személyautó borult fel Vásárhelyen

cs3_admin

Vasárnap gyullad fel az első adventi gyertya fénye – térségünk adventi programjai

cs3_admin

Gyalogost ütöttek el Hódmezővásárhelyen

cs3_admin

Kivilágítatlan kerékpáros nem adott elsőbbséget Vásárhelyen

cs3_admin

Lamborghini típusú sportautó hajtott egy kisteherautóba az M5-ösön

cs3_admin

Közmeghallgatás Csongrádon

cs3_admin

Zebrán ütöttek el egy három kerekű rokkant kocsival közlekedő idős férfit Vásárhelyen

Cs3

Az agrárkamara és a Magosz elutasítja a Hódmezővásárhelyen bevezetni kívánt földadót

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább