Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc, könnyen elkészíthető bírsalma kompót receptemet.
A recept 4-6 adagra
Hozzávalók :
2-3 darab birsalma vagy körte
0,5 liter víz főzéshez
1 csipet só
1-3 darab egész fahéjrúd
1-2 teáskanál fűszer gyömbér/ lehet reszelt is , 8-10 szem szegfűszeg,
2-3 evőkanál kristálycukor vagy 1 evőkanál xilit/ cukorhelyettesítő/
Elkészítés:
A gyümölcsöt felvágjuk és kimagozzuk, majd apróra vágjuk. Nem kell hámozni csak a hibás részt kivágni. Egy edénybe tesszük és leöblítjük. Ezután feltesszük egy főzőedénybe a gyümölcsöt a vízzel és ízesítjük. kb 15-20 percig főzzük lassú tűzön. Amikor megpuhult a birs akkor kész.
Tálalás:
Én kevés lével szoktam tálalni, de ki ahogy szereti. Én a főzőlevet is elteszem 1-2 üvegbe és később megisszuk.
Jó étvágyat kívánok!
Forrás, fotó: Newgourmetshef