Szentes

Kapálógépet, kerékpárt, láncfűrészt lopott egy szentesi tolvaj

Egy szentesi férfi nem szakosodott: lopott, amit tudott. A rendőrök elfogták.

A rendőrségre 2020. október 9-én érkezett a bejelentés, mely szerint a szentesi Szabadság téren lezárt kerékpárt ismeretlenek elloptak. A nyomozók rögtön adatgyűjtésbe kezdtek, melynek során felderítették az értékesítési útvonalakat, tanúkat kutattak és lefoglalták a térfigyelő kamerák felvételeit. Az egyik kamera rögzítette is a lopást, igaz, az elkövető arca nem, csak testalkata, ruházata, mozgása volt megfigyelhető. Az eljárás ezen szakaszában kapott szerepet a rendőrök tapasztalata és helyismerete: a detektívek napokon belül kutatást hajtottak végre a feltételezett elkövető, B. Tamás házában, és a kamerafelvételeken látható pulóvert le is foglalták. A gyanúba keveredett férfi nem sokkal később beismerő vallomást tett, így a felderítő munka véget ért. Hónapokkal később az ügyben még vizsgálat folyt, mikor egy szentesi nő bejelentette láncfűrészének, kapálógépének és hidroforjának eltűnését. A rendőrök ebben az esetben is ellenőrizték jellemző értékesítési helyeket, így napokon belül nyomára is akadtak a láncfűrésznek egy szentesi zálogházban. Az üzletvezető elmondta, hogy a kerti gépet B. Tamás vitte be – látogatása során egy kapálógépet ajánlott, ami nem volt nála. A bűnügyeket egyesítették, a vizsgálat tovább folyt az ügyekben. Később a gyanúsítottat több tanú is egy szentesi ajtólopási, valamint egy vaslopási ügy elkövetőjeként ismerte fel, így négy bűncselekmény is a terhére róható.

Tekintettel arra, hogy B. Tamás hasonló jellegű cselekmények elkövetésével rendszeres haszonszerzésre törekedett, így több, üzletszerűen elkövetett vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt kell felelnie.

police.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

United we stand – Amerikai katonák látogattak Szentesre

Szabó Viktor

27 órás horgászversenyt rendezett a hétvégén a szentesi egyesület

Szabó Viktor

Megvédték Szentest a szuperhősök

Szabó Viktor

A szentesi és a csongrádi gyógyfürdő is az ország legolcsóbbjai között van

Szabó Viktor

A szentesi katonák is tisztelegtek a magyar hősök előtt

Szabó Viktor

Tisztjelöltek jártak Szentesen

Szabó Viktor

Országjáráson a Horváth Mihály Gimnázium diákjai

Szabó Viktor

A magyar hősökre emlékeztek Szentesen

Szabó Viktor

Menekülj gonosz, érkeznek a szuperhősök Szentesre!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább