Szentes

Elképesztő hajkreációval nyert a szentesi Berkecz Lilla

„A családban szinte mindenki a rövid haj híve volt, engem mégis nagyon inspirált már 3 éves korom óta, hogy a babáimnak minél különlegesebb frizurát készítsek.” Berkecz Lilla a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum végzős tanulója, a szeptember elején megrendezett Hungarian Open Cup versenyen a nappali kategóriában ért el első helyezést. A rangos versenyhez hosszú út vezetett, de a kitartó és alázatos munka meghozta a gyümölcsét. Lilla már óvodás korában tudott hajat fonni mi több ezt is választotta szakmájának. A fodrász tanuló fiatal lány nem csak a kivitelezés, hanem a kreativitás terén is nagyon tehetséges, hiszen a győzelmet jelentő frizurát is ő találta ki, majd sok gyakorlás során jutott el a végső formáig. A fonás az a terület, amit Lilla igazán magáénak érez, bár a fodrász szakma is nagyon fontos számára, hiszen ezt választotta hivatásának. 

-„A fonás az, amiben igazán kiteljesedek. Voltam már pár versenyen, de a Hungarian Open Cup számomra is nagy kihívás volt. Külsős nyári gyakorlatom alatt említette meg az oktatóm, hogy lesz egy ilyen verseny, amelyen esetleg indulhatnék. Nem is igazán került szóba utána, de egy hónappal a verseny előtt, pont telefonon beszéltünk és akkor vált egyértelművé, hogy megpróbálom. Az otthoni próbahajon készítettem el sorban az ötleteimet, amelyeket lefotóztam és elküldtem a képeket az oktatómnak. Ezekből alakult ki a végső nappali frizura, és ezzel sikerült megnyernem a versenyt.”

A versenyre felnőttek és tanulók egyaránt nevezhetnek, ahol 50 perc alatt kell elkészíteni az adott kategóriában a frizurát. 

-„A nappali kategóriában indultam, és bevallom nagyon sokat gyakoroltam. Hiába van egy egyedi jó ötlet, ha a megvalósítás nem felel meg a zsűri kritériumainak. Az egyik legfontosabb szempont a tisztaság, ami azt jelenti, hogy minden hajszálnak a helyén kell lennie, mind ezek mellett legyen esztétikus és összehangolt. Az általam bemutatott nappali fonás, két részből állt. Az eleje úgy néz ki, mint egy korona, a hátsó része pedig egy kála virágot formál meg. Mindig formákban gondolkodom, és ezeket próbálom egységbe rendezni, amelyek együtt adnak egy olyan összképet, amely egyedi, különleges és komoly technikai munka áll a háttérben. Sok képet nézegetek, hiszen rengeteg jó ötlet van, ezekből próbálok egy-egy részt kiragadni, és a saját elképzelésemet hozzá tenni. Úgy gondolom, hogy a győztes munkám egyik különlegessége volt az is, hogy a korona és a kála mint motívum, megmaradt a zsűri emlékezetében, és ez is egyfajta előnyt jelenthet, mert lehet mihez kötni a látottakat. A barátom édesanyja is fodrász így nála is nagyon sokat gyakorolhattam, emellett sokat segítettek a tanáraim, mint Medgyesi Arnoldné, Meszlényi Tamásné és Vámos István az elméleti és gyakorlati oktatóim. Az iskola a háttértámogatásban segített, hiszen mint említettem, nagyon sokat kell készülni, mire az elképzelés megvalósul és valóban olyan munkát adhatok ki a kezeim közül, amivel én is elégedett vagyok.”

A fiatal fodrász tanuló, mivel végzős természetesen az iskola befejezésére koncentrál a közeljövőben, de továbbra is szeretne versenyezni, hiszen mint mondta, van még bőven mit tanulnia, ha az egyik legjobb szeretne lenni a szakmájában.

TG- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A polgármester már hónapokkal ezelőtt jóváhagyta a HMG és a Lajtha együttműködését

Szabó Viktor

Ismét segítségre van szükség, Cs3.hu Család! Találjuk meg a szentesről eltűnt Vida Vivien Patríciát!

Szabó Viktor

Farkas Sándor: Nem szűnik meg a drámatagozat, hanem egy régóta szükségszerű fejlesztés történik!

Szabó Viktor

Olvasónk, András: Hoztam 3 lehetséges okot, ami miatt a polgármester és Varga Feri harcol a szentesi iskolák ellen

Szabó Viktor

Szentesi Fidesz: Hagyják abba a szentesi iskolák lejáratását!

Szabó Viktor

Korosztályos vidék teniszbajnokság lesz Szentesen

Szabó Viktor

300 milliós hitelt vett fel Szentes

Szabó Viktor

Séta a szentesi vasúti relikviák között

Szabó Viktor

Csalódott HMG-s szülő: a helyi baloldal ismét jól átverte a szentesieket

Szabó Viktor