Szentes

Elképesztő hajkreációval nyert a szentesi Berkecz Lilla

„A családban szinte mindenki a rövid haj híve volt, engem mégis nagyon inspirált már 3 éves korom óta, hogy a babáimnak minél különlegesebb frizurát készítsek.” Berkecz Lilla a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum végzős tanulója, a szeptember elején megrendezett Hungarian Open Cup versenyen a nappali kategóriában ért el első helyezést. A rangos versenyhez hosszú út vezetett, de a kitartó és alázatos munka meghozta a gyümölcsét. Lilla már óvodás korában tudott hajat fonni mi több ezt is választotta szakmájának. A fodrász tanuló fiatal lány nem csak a kivitelezés, hanem a kreativitás terén is nagyon tehetséges, hiszen a győzelmet jelentő frizurát is ő találta ki, majd sok gyakorlás során jutott el a végső formáig. A fonás az a terület, amit Lilla igazán magáénak érez, bár a fodrász szakma is nagyon fontos számára, hiszen ezt választotta hivatásának. 

-„A fonás az, amiben igazán kiteljesedek. Voltam már pár versenyen, de a Hungarian Open Cup számomra is nagy kihívás volt. Külsős nyári gyakorlatom alatt említette meg az oktatóm, hogy lesz egy ilyen verseny, amelyen esetleg indulhatnék. Nem is igazán került szóba utána, de egy hónappal a verseny előtt, pont telefonon beszéltünk és akkor vált egyértelművé, hogy megpróbálom. Az otthoni próbahajon készítettem el sorban az ötleteimet, amelyeket lefotóztam és elküldtem a képeket az oktatómnak. Ezekből alakult ki a végső nappali frizura, és ezzel sikerült megnyernem a versenyt.”

A versenyre felnőttek és tanulók egyaránt nevezhetnek, ahol 50 perc alatt kell elkészíteni az adott kategóriában a frizurát. 

-„A nappali kategóriában indultam, és bevallom nagyon sokat gyakoroltam. Hiába van egy egyedi jó ötlet, ha a megvalósítás nem felel meg a zsűri kritériumainak. Az egyik legfontosabb szempont a tisztaság, ami azt jelenti, hogy minden hajszálnak a helyén kell lennie, mind ezek mellett legyen esztétikus és összehangolt. Az általam bemutatott nappali fonás, két részből állt. Az eleje úgy néz ki, mint egy korona, a hátsó része pedig egy kála virágot formál meg. Mindig formákban gondolkodom, és ezeket próbálom egységbe rendezni, amelyek együtt adnak egy olyan összképet, amely egyedi, különleges és komoly technikai munka áll a háttérben. Sok képet nézegetek, hiszen rengeteg jó ötlet van, ezekből próbálok egy-egy részt kiragadni, és a saját elképzelésemet hozzá tenni. Úgy gondolom, hogy a győztes munkám egyik különlegessége volt az is, hogy a korona és a kála mint motívum, megmaradt a zsűri emlékezetében, és ez is egyfajta előnyt jelenthet, mert lehet mihez kötni a látottakat. A barátom édesanyja is fodrász így nála is nagyon sokat gyakorolhattam, emellett sokat segítettek a tanáraim, mint Medgyesi Arnoldné, Meszlényi Tamásné és Vámos István az elméleti és gyakorlati oktatóim. Az iskola a háttértámogatásban segített, hiszen mint említettem, nagyon sokat kell készülni, mire az elképzelés megvalósul és valóban olyan munkát adhatok ki a kezeim közül, amivel én is elégedett vagyok.”

A fiatal fodrász tanuló, mivel végzős természetesen az iskola befejezésére koncentrál a közeljövőben, de továbbra is szeretne versenyezni, hiszen mint mondta, van még bőven mit tanulnia, ha az egyik legjobb szeretne lenni a szakmájában.

TG



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesi versenyzőnek is szurkolhatunk az egyiptomi Parafekvenyomó Világkupán

Szabó Viktor

Elismerést kapott a szentesi ezred hadnagya, Kiró Szilvia Kinga

Szabó Viktor

Parádés hazai győzelmet aratott a Metalcom Szentes

Szabó Viktor

A szentesieknek és csongrádiaknak is elérhetők az adóbevallási tervezetek – mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Szabó Viktor

Baleset Szentes közelében, mentőhelikopter is érkezett!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Nemzeti színekbe borult Szentes

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: Ez a kérdés, válasszatok! Építkezünk vagy lemaradunk!

Szabó Viktor

Megkoszorúzták Boros Sámuel emléktábláját, majd átadták a „Jó tanuló, jó sportoló” díjakat

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább