Nagymágocs

Épül az új piacépület Nagymágocson

Elindult a Nagymágocsi Termelői Piac építése, melynek helyszíne a Petőfi-térnek a polgármesteri hivatal felőli része. A régi piactér a Kossuth utca és a Szentesi út kereszteződésében a település életében jó döntés, és meghatározó dolog volt. A funkcióját jól ellátta, de ma már megváltoztak a vásárlók és az árusítók igényei is – adta hírül Nagymágocs polgármestere a közösségi oldalán.

“Számos lakossági jelzés érkezett a piacüzemeltetés esetében a kivilágítás hiányával, a nehézkes parkolással kapcsolatban. Problémaként merült fel a mosdóhelyiségek részleges hiánya a mozgáskorlátozott személyek számára leginkább. A piacon tartózkodók számára problémát jelentett az eső, a szél, és a hideg, mivel nem állt rendelkezésre zárt épületrész. A most épülő piacépület elárusító helyei zárhatóak és fűtésre alkalmasak lesznek. Rendelkezésre fog állni külön női, férfi, mozgáskorlátozottak számára mosdóhelyiség. Az áramszükséglet napelemmel kerül megtermelésre. A fedett épület alkalmas lesz egyéb rendezvény megtartására is.

Többen kérdeztek, miért a Petőfi-tér ad helyet az új piacnak. Egyrészről a mostani piac melletti egyre forgalmasabb csomópont miatt veszélyes a parkolás és a közlekedés. Másrészről a településfejlesztési terv egyik alapja a településközpontok létrehozása, fejlesztése. A piacépület a polgármesteri hivatal, a művelődési ház és könyvtár, a posta, az egészségház, az általános iskola intézményeivel együtt fog alkotni egy központot.

A Petőfi-tér kis területét „foglalja” el a piactér, így alkalmas marad a parkosításra. Mai jellegében csekély a parkjellege a területnek. A gazdasági helyzet nagyban meghatározza a településszépítésre fordítható erőforrásokat. Ennek ellenére a nagymágocsiak megérdemlik, hogy a központ dísze egy szép park legyen. Annak idején, a kilencvenes években gyönyörű volt a park, ami ma már nemigen lelhető fel.

Ezért tisztelettel kérem a Lakosságot, hogy amennyiben rendelkezik a Petőfi-térről és a parkról régi fotóval, juttassa el annak digitális másolatát a Polgármesteri Hivatal részére.” – írta Szebellédi Endre polgármester a Facebook oldalán.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kocsmából lopott és még verekedett is egy nagymágocsi férfi

Szabó Viktor

Farkas Sándor: a magyar agrárium elismertsége soha nem volt olyan jó, mint jelenleg

tk_arpad

Átadták az Idősbarát Önkormányzat Díjakat – Nagymágocs és Sándorfalva is a díjazottak között

tk_arpad

Megújul három tanterem a nagymágocsi iskolában

tk_arpad

Megújult az iskola tornaterme Nagymágocson

cs3_admin

Megkezdődik a közvilágítás korszerűsítése Nagymágocson

cs3_admin

Grillparty és chili evő verseny Nagymágocson

cs3_admin

Újabb járdaszakasz újul meg Nagymágocson

cs3_admin

Országos elismerés a Nagymágocsi Polgárőr Egyesületnek és Nagymágocsnak

cs3_admin