Tech

Bemutatkozott az iPhone 14, Plus, Pro és Pro Max

Az Apple bemutatta szerdán az iPhone 14 és 14 Plus készülékeket, amelyek nagyrészt megőrizték az iPhone 13 dizájnját – beleértve a telefon szelfi kamerájának és Face ID érzékelőinek bevágását. Ez összhangban van azokkal a pletykákkal, amelyek szerint csak a 14 Pro modellek veszítik el a bevágást. Akárhogy is, a 14-es első pillantásra nagyon hasonlít a 13-asra, ugyanazzal a lapos kijelzővel és sínekkel. Az iPhone 14 amerikai modelljei a fizikai SIM-tálcát is eltörlik, és az e-SIM-et használják. Az iPhone 14 alapmodell 799 dollárról (324 ezer forintról) indul, a 14 Plus pedig 899 dollárról (364 ezer forint) – számoltak be róla a TheVerge cikkében.

Az iPhone 14 támogatni fogja a sokat pletykált vészhelyzeti üzenetküldést is a kommunikációs műholdakon keresztül, amikor a mobiljel hatótávolságán kívül tartózkodik, az úgynevezett Emergency SOS-t. A telefon antennái képesek csatlakozni a műholdas frekvenciákhoz. Az Apple szerint 15 másodpercnél rövidebb idő alatt lehet üzenetet küldeni, ha tiszta az égbolt, a kezelőfelület pedig végigvezeti a felhasználókat, hogy a megfelelő irányba irányítsák a telefonjukat, valamint végigsétál a lépéseken a segélyhívó szolgáltatókkal való kapcsolatfelvételhez. Lehetőség van a Find My app segítségével a tartózkodási hely megosztására is, üzenet küldése nélkül. Az alkalmazás két évig ingyenes az iPhone 14 modellekhez – írták a cikkben.

A legújabb iPhone-ok hosszabb akkumulátor-üzemidővel rendelkeznek. A 14 Plus modell az iPhone-ok közül a legjobb akkumulátor-üzemidőt kínálja.

Mindkét modell továbbra is a tavalyi A15 Bionic chipkészletet kínálja – ez jelentős változást jelent, hiszen az Apple jellemzően minden évben új processzort vezet be, amelyet a teljes iPhone-portfólió használ.

Az új előlapi kamera most először rendelkezik automatikus fókusszal, így gyenge fényviszonyok mellett nagyobb távolságból is képes fókuszálni a jobb egyéni és csoportos szelfikhez. Emellett új akciómóddal is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a videókat mozgás közben is stabilan tartsák.

Kamerafronton egy ultraszéles és egy új 12 megapixeles f/1,5 rekeszértékkel és szenzoros stabilizálással rendelkező 12 megapixeles főkamerát találunk.

Az Apple azt állítja, hogy 49 százalékkal javult a gyenge fényviszonyok között készült képek minősége, és azt mondja, hogy az Éjszakai mód mostantól kétszer olyan gyors.

Az Apple bejelentette, hogy legújabb iPhone-családja megszünteti a fizikai SIM-kártya szükségességét, és helyette digitális, e-SIM kártyát használ.

Az Apple közölte, hogy az összes amerikai iPhone-modellnél megszűnik a SIM-tálca.

Ezzel a lehetőséggel több e-SIM-kártyát is tárolhat a felhasználó, vagyis többféle mobiltelefon-csomagot és telefonszámot is használhat ugyanazon a telefonon.

Az iPhone 14 és az iPhone 14 Pro öt színben kapható: midnight, starlight, blue, purple és Product Red.

hirado.hu

Kiemelt kép: youtube



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megbolondult a Facebook, akaratlanul is ismerősnek jelölt másokat

Szabó Viktor

Elon Musk: a Twitter irányítása “fájdalmas”

cs3_admin

Csökkentek a PC-kiszállítások a világon az első negyedévben

cs3_admin

Megjelent a ChatGPT-4

cs3_admin

Mobil elektromosgépjármű-töltőállomást mutattak be

cs3_admin

Látványos bolygóegyüttállás lesz a jövő héten

tk_arpad

2,1 millió forintos cuki új villanyautó a Magyarországon is jelen lévő kínai gyártótól

Pászti Dániel

Vége a Netflix jelszómegosztásának?

cs3_admin

Mérföldkőhöz ért a SpaceX műholdas internete

cs3_admin