Vélemény

Kondor Katalin: A műbalhé határai

“Itt és ne tovább! Állítsuk meg – akit kell!! Ebben a minden eddiginél „demokratikusabb” világban, ahol az őrület, a gonoszság, a világméretű ostobaság és az aljasság talán sohasem látott mértékben tobzódni látszik, íme az újabb mű balhé. Akik még nem értesültek róla, azoknak írom: A románok feljelentették és beidézték Orbán Viktort, hogy őket idézzem, a magyar nacionalista kormányfőt, mégpedig a Tusnádfürdőn elmondott, szerintük nacionalista, rasszista beszéde miatt. A román Liberális Párt alelnöke fejéből pattant ki az ötlet, mármint a feljelentés ötlete. Az úriember amúgy idegengyűlölettel és antiszemitizmussal foglalkozik, ami azt illeti, jó sok dolga lehet hazájában. Most viszont szintet lépett, és egy másik ország miniszterelnökét vádolgatja. Hazudnánk, ha azt állítanánk, hogy nagyon meg vagyunk lepődve. Nem vagyunk. Megszoktuk. Tudjuk, hogy az Úz-völgyi sírrongálók nem idegengyűlölők. A romániai magyar szobrok-rongálói, a falakra magyarellenes mondatokat írók nem rasszisták és nem idegengyűlölők. Csak Orbán Viktor az.

Fröcsög tehát a gyűlölet, ki tudja, hol áll meg? Hogy világméretűvé vált, azt is nehéz lenne vitatni. Mű-balhé mű-balhé után, ez jellemzi mindennapjainkat. S egyelőre nincs orvosság arra, miként is lehetne megállítani az őrületet? Az őrületet, melyet a boszorkánykonyhákban főztek és főznek ki minden nap. Ha lúd, legyen hát kövér! A mai naptól kéretik nemzetközi bíróság elé állítani /gondolom, a kivégző-osztag csak azután jön/ mindenkit, aki nem óhajt letérdelni aljas bűnözők emlékére. Akik azt merik állítani, hogy az apa férfi, az anya meg nő. Akik gyermekük nevelését nem akarják aberrált magamutogatók, gyermek-megrontók kezébe adni. Akik hazájukban nem óhajtanak úgymond kevert társadalomban élni, mert nem akarják mások vallási és életmód-béli szokásaikat átvenni. Akik úgy gondolják, hogy nem óhajtják Soros úr nézeteit magukévá tenni. Akik nem óhajtanak támogatni olyan háborúkat, amelyekhez semmi közük. Akik úgy gondolják, a kommunizmus őrülete után nem kívánnak újabb őrületeket életük részévé tenni. Akik a történelem gazságainak helyébe igazságot akarnak. S akik elutasítanak mindenféle műbalhét, jöjjön az bárkitől és bárhonnan, mert van bennük mérce, az ő igazságos Istenük teremtette mérce.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor

Moderari: A magyarok győztek?

Szabó Viktor

András: Elfogyott a levegő a polgármester körül

Szabó Viktor

Moderari: A gyerek ne egyen?!

Szabó Viktor

Olvasónk: Kit mi befolyásol?

Szabó Viktor

Moderari: komoly leckét adtak abból, hogy hogyan érdemes élni

Szabó Viktor

Varga Judit: itt az ideje, hogy Brüsszel kifizesse a magyar embereknek járó forrásokat!

Szabó Viktor

Stefan Streit: A Soros fizette Háttér Társaság mindent elkövet, hogy fogást találjon a regnáló kormányon

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább