Sport

A magyar ember nehezen felejt

Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójának első meccsét játssza július 20-án, szerda este 20.00-tól a pozsonyi Slovan ellen a Ferencváros. A találkozó előtt, kedden kora délután sor került a mieink sajtótájékoztatójára, ahol a vezetőedző Sztanyiszlav Csercseszov és Botka Endre osztotta meg várakozásait.

Először magyar válogatott védőtől lehetett kérdezni, aki elmondta, hogy minden játékos látta a 30 évvel ezelőtti eseményeket, éppen ezért mindenki oda fogja tenni magát a találkozón, illetve hozzátette, hogy a Slovan számára is egy különleges mérkőzés lesz a szerdai. Botkát ezt követően a Tobol elleni összecsapásról kérdezték.

– A magyar ember nehezen felejt, lehet, hogy én még nem éltem az akkori esemény idejében, de láttuk videón, hogy mi történt, és azt hiszem, ezt senki se fogja elfelejteni. Sokkal jobban uraltuk a meccset a Tobol ellen, a találkozó vége felé voltak talán megingások, de a szezon elején járunk, ezek is idővel ki fognak kopni, ahogy haladunk előre az idényben – kezdte Botka Endre. – Itthon kezdjük a párharcot, ezért támadóbban kell fellépnünk az első perctől kezdve, meg akarjuk nekik mutatni, hogy nincs sanszuk ellenünk. Nem emelnék ki senkit, nincs okunk senkitől sem félni. Felkészültünk mindenkiből.

Ezt követően a vezetőedző válaszolt a neki feltett kérdésekre, amelyek közül az első arra vonatkozott, hogy milyen eredménnyel, előnnyel lenne elégedett a szerdai meccsen.

– Két mérkőzésből áll a párharc, szerdán itthon kezdünk, majd a jövő héten Pozsonyban lépünk pályára. Nem lenne helyénvaló előnyökről beszélni. Azt szeretném, hogy minden, amit taktikailag megbeszéltünk, az visszaköszönjön a pályán. Szerdán még csak az első felvonása lesz a párharcnak. A Tobol ellen sem dőlt el a párharc felénél a továbbjutás, most sem biztos, hogy már szerda este meglesz a továbbjutó.

A szerdai, várhatóan telt házas mérkőzés kapcsán is kérdezték.

– Nagyon örülünk, hogy telt házas meccs lesz. Nekünk egy dolgunk lesz: mindent kiadni magunkból, tudjuk, hogy a szurkolóink mögöttünk állnak. Nemcsak a mi szurkolóinknak szeretnék üzenni, hanem a vendég drukkereknek is: ne csak a múltba tekintsenek vissza, maradjon normál mederben a szurkolás a szerdai találkozón.

Csercseszov szerint a csapat nem éli meg nyomásként azt, hogy az FTC a párharc esélyese.

– Nekünk a továbbjutás kiharcolása a célunk. Szerdán egy másik ország bajnokával fogunk összecsapni, amely szintén zsinórban négy bajnoki címet nyert. Az ellenfélnek is megvannak a maga erősségei, de ez számunkra nem jelenthet nyomást.

Ezt követően az új igazolások beilleszkedéséről is szó esett.

–  A Tobol egy erős csapat, de nem egy európai top együttest győztünk le az előző körben, éppen ezért a földön kell maradnunk. Örülök a sok gólnak és annak, hogy a játékosokban lévő potenciál kijött. Hosszú még az út, de tettünk egy lépést előre.

Végezetül az ellenfél tréneréről, Vladimír Weissről kérdezték, akivel régóta ismerik egymást, illetve a Fradi sérültjei is szóba kerültek.

– Beszéltem Vladimírral, akivel korábban dolgoztunk is együtt, jól ismerem a munkásságát. Tiszteljük egymást, de szerdán ellenfelek leszünk, a jobb csapatnak kell továbbmennie. A sérülések kapcsán, vannak páran, akikre nem számíthatok. A műtétjét követően Ryan Mmaee most kezd újra bekapcsolódni az csapatedzésekbe, Haraisvilivel hasonló a helyzet, és Olekszandr Zubkov is külön végzi a munkáját.

Az FTC-Slovan mérkőzés július 20-án, szerdán este 20-00-kor kezdődik.

Forrás: Fradi.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Dobogón végeztek a szentesi úszók Vásárhelyen!

Szabó Viktor