Vélemény

Moderari: Toljátok Béláim!

Nos, a világ ma sem lett kevésbé groteszk hely. Eltelt harminc év, és ami akkor vicc volt, az ma valóság.

A Bélák – kéz a kézben a legényanyákkal – lemásztak a mozivászonról, és szembe jönnek velünk az európai sztrádán. Nevetségesek, buták, de nagyképűek és arrogánsak.

És bizony ezek a figurák a valóságban sem viccelnek. Veszélyesek. Kioktatnak, követelőznek, fenyegetnek, számon kérik a „közös értékeket”, majd ezen értékek nevében úgy zsarolnak, hazudnak, mint a síkon futó betyár. Most éppen háborút támogatnak, népirtást sikálnak el kedélyesen, országokat ugrasztanak egymásnak, zűrzavart és nyomort zúdítanak az átlagemberre mindenütt.

Vannak tehát nekünk ezek ez az új Bélák. Akik zavarban vannak éppen.

A szent és sérthetetlen Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága szerint ugyanis már nem magától érthetődő alapjog az abortusz. A bíróság szerint nem alkotmányos alapjoga egy nőnek, hogy elpusztítsa a magzatát. (Nem tiltotta meg a bíróság az abortuszt, de lehetővé tette, hogy törvényhozók szabályozzák, korlátok közé szorítsák.)

A bíróság szembe mert fordulni a liberális véleménymonopóliummal! Mit tudnak erre mondani a Bélák? Mi lesz most a jogállamisággal, a jog uralmával, a bíróságok sokat védett függetlenségével?

Sokáig nem kellett várni, az egyik Béla gyorsan kibökte a megoldást: Putyin.

(Ez a Béla civilben a Bernard Guetta névre hallgat, mert az ő mamája nem élt „alkotmányos alapjogával”, nem érezte személye elleni brutális, frontális támadásnak a gyermekszülést. Ezt a Bélát az édesanyja megszülte, felnevelte, hogy aztán felnőttként az Európai Parlament liberális Renew Europe frakció tagja legyen.)

Szóval, a Béla szerint az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága Putyint szolgálja. Putyint erősíti, ha az „erkölcsök nyugati fejlődése” megosztja az európai társadalmat; ha a hatvanas évek öröksége, ahagyományok, a vallás, a hierarchikus tekintély, a nacionalizmus és a határok elutasítása”megkérdőjeleződik.

Nos, Béláim nincs szerencsétek, mert ez a bírósági döntés nem Putyint erősíti meg. Ez az ítélet minden normális embert megerősít, aki szerint egy egészséges magzat elpusztítása csak egy kétségbeesett nő legvégső és egyben legfájdalmasabb döntése lehet.

Abban a háborús időben, abban a mesterségesen előidézett gazdasági válságban, amit éppen van szerencsétlenségünk átélni, nem történt más Drága Béláim, mint hogy az igazság a felszínre tört.

Egyre többen ismerjük fel, hogy a hagyományok, a szokások egyénként és közösségként is bennünket védenek, hogy a vallás támasz és vigasz egyben, hogy a tekintély tisztelete az emberi jogok forrása és biztosítéka, hogy a határok – és a határon álló fegyveres erők – óvnak bennünket mások agressziójától.

Igen, a 68-as nemzedék politikai, erkölcsi öröksége legjobb úton van a történelem szemétdombjára, ahová való. Ebben Drága Béláim igazatok van. A Ti időtök is le fog járni.

Egyre többen látjuk Európában, hogy ahová ti tartotok, ott a normális ember csak a semmit találja.

Azért Ti, Béláim, csak menjetek, toljátok tovább. Aztán maradjatok ott, a semmiben. Nekünk nem fogtok hiányozni.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasónk: Kit mi befolyásol?

Szabó Viktor

Moderari: komoly leckét adtak abból, hogy hogyan érdemes élni

Szabó Viktor

Varga Judit: itt az ideje, hogy Brüsszel kifizesse a magyar embereknek járó forrásokat!

Szabó Viktor

Stefan Streit: A Soros fizette Háttér Társaság mindent elkövet, hogy fogást találjon a regnáló kormányon

Szabó Viktor

Ceglédi Zoltán – Embert ölni

Szabó Viktor

Nagy István: sikeres volt az agrárpetíció, az Országgyűlés törvényben tiltotta meg a földadó kivetését

Szabó Viktor

K. Feri: a bukott baloldal hergel az orvosokkal, de megint hazudnak

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a legfontosabb elérni a fegyverszünetet és békét teremteni

Szabó Viktor

A pofátlanság netovábbja! Jet-skivel irtották a kérészeket Csongrádnál

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább