Csanytelek

Virágos Falunap Csanyteleken

Az első falunapokat hazánkban 90-es években rendezték meg. Ennek célja a kis közösségek számára, olyan szórakoztató programok szervezése, amelyek összekovácsolják az ott lakó embereket, lehetőség szerint több nemzedéket is érintve. Ez a kezdeményezés egyes településeken egyre nagyobbá nőtte ki magát, amelyekbe a szomszédos falvak is bekapcsolódtak, hiszen egyre nyitottabbá váltak a közösségek, barátságok kapcsolatok kötődtek, egy-egy alkalommal.

Ezt a nyitottságot tűzte ki célul idén, Csanytelek polgármestere Erhard Gyula, amikor a 2022-es falunapot elkezdték tervezni, majd szervezni. A hagyományos főzőversenyt idén is megrendezik, amely már délben a tűzgyújtással indul, így a főműsoridőre már mindenki jóllakottan készülhet. Az esemény számtalan meglepetést is tartogat a Csanytelekre látogató érdeklődőknek, hiszen nagyon fontos szempont volt, a szervezésnél, hogy minden korosztály igényeit kielégítsék. „Fiatalos lendülettel szerveztük az idei falunapot, nyitottak vagyunk az újra. A családok számára a lehető legtöbb program a gyerekekről szól, így az arcfestés mellett a régóta tervezett habparti is várja a legkisebbeket a csillámtetoválás és gyermekfoglalkozások mellett. Próbáljuk visszahozni az olyan szemléletű falunapot, amelyre a környező településekről is érkeznek érdeklődők. Nagy öröm számunkra, hogy jönnek főzőcsoportok a Vajdaságból és a testvér településünkről is.”- mondta el a polgármester.

A programok tekintetében valóban nagyon változatos lesz a 2 nap, hiszen már július 08-án egy éjszakai focival nyitják meg a nagyszabású rendezvényt, majd másnap sorban követik egymást az érdekes és nem kevésbé szórakoztató programok. Ezek közül talán az egyik leglátványosabb, a Virágkarneváli felvonulás, amelyre még nem volt példa. A szórakoztatás mellett, Csanytelek sajátosságai sem maradhatnak ki, hiszen több kiállítás is várja az érdeklődőket. Ennek egyike a 140 éves Posta emlékkiállítása, amely a Népházban tekinthető meg. Emellett egy újabb érdekesség, amely a „Retro Barlang” elnevezést kapta, Sáfár Sándor jóvoltából, egy számítástechnikai interaktív kiállítás, korhű bútorokkal. A tárlat teljes berendezését, adományként kapta Csanytelek, ennek köszönhetően, továbbra is látogatható lesz majd. Estére a sztár vendég is megérkezik, akik igazán korosztályos zenét képviselnek, mivel több generáció kedvence volt éveken keresztül. Természetesen a zenei kínálat is változatos lesz, mert a népzene sem maradhat el, egy igazi falunapon.

A veterán járművek is valódi látványosságot képviselnek, ahol 17-20 jármű kerül bemutatásra. Ennyi előzetes kínálatból is kiderül mennyire sokrétű és változatos nap várható a hétvégén azok számára, akik ellátogatnak a Csanyteleki Falunapra.

TG, fotó: Facebook



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Egy csanyteleki baleset szemtanúit keresi a csongrádi rendőrség

Szabó Viktor

Csanyteleken is megkóstolták a győztes finomságokat

Szabó Viktor

Hatalmas bravúrral végeztek az élen a csanyteleki böllérek

Szabó Viktor

Szüreti Mulatság lesz Csanyteleken!

Szabó Viktor

20 éves csanyteleki férfi lopott Bakson

Szabó Viktor

Egy 70 éves eltűnt csanyteleki férfit keres a rendőrség

Szabó Viktor

Szavazzon a legszebb csanyteleki rajzra!

Szabó Viktor

Mentőhelikoptert is riasztottak a csanyteleki bácsihoz, de nem sikerült megmenteni az életét

Szabó Viktor

Elektromos fűrészt és mobiltelefont lopott egy csanyteleki férfi

tk_arpad