Csanytelek Felgyő Tömörkény

Közlekedésbiztonsági nap nem csak gyerekeknek

Leginkább a kistelepülésekre jellemző, hogy a gyerekek már alsó tagozatosan is önállóan közlekednek az iskolába, vagy más közeli helyekre. A szülők nem igazán problémáznak ezen, hiszen ismerik saját lakóhelyük minden kis zugát, így nem gondolnak különösebb veszélyre. Ennek ellenére egyre fontosabbá válik, hogy a gyermekeink tisztában legyenek a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaival, és felkészültek legyenek egy-egy veszélyhelyzet esetén. Erre adott kiváló lehetőséget a TOP 5.3.1. pályázat egyik rendezvénysorozata, kistelepüléseken.

Felgyő, Tömörkény és Csanytelek általános iskoláiban nagy érdeklődéssel várták a gyerekek, milyen új és számukra hasznos információkat fognak majd hallani és megtapasztalni, hiszen a jelenlévők jelentős százaléka kerékpárral és gyalogosan érkezik iskolába, míg a többieket a szüleik hozzák.

A játékos feladatok teljes mértékben a közlekedés biztonságára irányultak, amelyek végrehajtásában a Csongrádi Rendőrkapitányság c.r. főtörzs zászlósa, Kis-Tóth Éva koordinálta a gyerekeket. A rövid tájékoztatót követően, a résztvevők közlekedési táblákat láthattak, amelyek a gyalogos és kerékpáros közlekedésre vonatkoztak melyek ismerete elengedhetetlen a biztonságos közlekedéshez. A továbbiakban egy véletlenszerűen kiválasztott kerékpáron kellett felismerniük a tanulóknak, hogy annak milyen hiányosságai vannak a kötelező felszerelések terén.

Az elmélet után a gyakorlatban is kaptak feladatokat a gyerekek és a felnőttek, mivel egy épített közlekedési útvonalon kellett kerékpárral végig haladniuk. A bódult, ittas és drogos állapotot imitáló szemüvegek kipróbálása is osztatlan sikert aratott, mivel ezek nagyon érdekesnek és egyben tanulságosnak is bizonyultak. Az egyik legfontosabb feladat, hogy a gyermekeket megtanítsuk a szabályos közlekedésre, és az esetleges veszélyhelyzetek elkerülésére. Ehhez a nap folyamán nagyon sok hasznos információt és tanácsot kaphattak, hiszen a megelőzés volt az elsődleges célja a rendezvénynek. Betekintést nyerhettek a mindennapi közlekedés terén, hogy mennyire fontos a szabályok betartása, ehhez pedig a jelzések ismerete.

A biztonságos közlekedés egyik alapvető szabálya a közlekedési eszközök felszereltsége, amelyre időnként, kevés figyelmet fordítunk, ezért a gyerekeket piros és fehér lámpával, prizmákkal és láthatósági mellénnyel is megjutalmazták a szervezők.

TG



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Húsvéti meglepetés Felgyőn

Szabó Viktor

A csongrádi zsaruk elől nincs menekvés: felgyői tolvajt fogtak az egyenruhások

Szabó Viktor

Egy csanyteleki baleset szemtanúit keresi a csongrádi rendőrség

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Itt az ideje egy újabb összefogásnak! Segítsünk a felgyői Anasztáziának!

Szabó Viktor

Elhagyatott épületben ütött ki tűz Felgyőn

Szabó Viktor

Csanyteleken is megkóstolták a győztes finomságokat

Szabó Viktor

Hatalmas bravúrral végeztek az élen a csanyteleki böllérek

Szabó Viktor

A legaranyosabb maci látogatja térségünk óvodáit

Szabó Viktor

Szüreti Mulatság lesz Csanyteleken!

Szabó Viktor